רמת סוכר גבוהה פתאומית- האם הפיכה

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/07/2021 | 11:37 | מאת: אלי

בן 86, מצב כללי טוב, פעיל, רזה. בשנים האחרונות טרום סכרת (המוגלובין מסוכרר 6.0). היום, להפתעתי, היה סוכר בדם בצום 130. האם, עקרונית, יש נסיבות בהן מצב זה הפיך?

אלי שלום רב ישנם מצבים בהם יכולה להיות עלייה חד פעמית הפיכה בערכי סוכר כגון טיפול בסטרואידים. במקרה כזה ניתן לחזור ולבצע שוב בדיקת המוגלובין מסוכרז (נותן מדד ממוצע של הסוכר ב3 חודשים האחרונים). בכל מקרה ערך של 130 בצום הוא ערך שיש להתייחס עליו ומומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה.

20/07/2021 | 10:50 | מאת: אלי

האם עלייה חד פעמית ברמת הסוכר בדם בצום (130) יכולה להיות הפיכה, כאשר לא ניתן טיפול בסטרואידים או בתרופה חריגה אחרת?

מנהל פורום סוכרת