כדורי סכרת שהחלפתי לכדור חדש בשם גארדיאנס

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/07/2021 | 09:39 | מאת: אריאלה

הרופא אתמול החליף לי כדור וקיבלתי כדור בשם גארדיאנס אחותי לוקחת ג' נואט מה ההבדל בינהם ? חוץ מזה ששניהם יקרים .

אריאלה שלום רב הטיפול בסכרת מתחלק למספר קבוצות הפועלות במנגנונים שונים בגוף כאשר המטרה היא להוריד את רמות הסוכר בדם. ג'נואט הוא כדור המשלב שתי תרופות מקבוצות שונות לטיפול בסכרת מסוג 2 (מבוגרים) . 1. מטפורמין- עובד על הכבד ומשפר את התנגודת של הגוף לאינסולין. 2.סטיגליפיטמין- עובדת על ספיגת הגלוקוז במעי. ג'ארדיאנס- שייכת לקבוצה העובדת על מנגנון הספיגה מחדש של הגלוקוז בכליות ובעצם מעלה את הפרשת הסוכר בשתן.

14/07/2021 | 12:32 | מאת: כדור סכרת

לפי תשובתך אני צריכה להבין שמדובר על צורת ספיגה של הגלוקוז . כליות או מעי והרופא תאם לי את הכדור לפי בדיקות הדם שלי ..ואם הסוכר מופרש בשתן אז זה מתאים אולי לכל חולי הסכרת .. כן ????

14/07/2021 | 14:05 | מאת: אריאלה

אז מה ההבדל בעצם ?

מנהל פורום סוכרת