סטרואידים ותחליפי סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/06/2021 | 18:05 | מאת: שמרית

שלום ידוע כי סטרואידים מעלים את רמות הסוכר בדם. האם גם תחליפי הסוכר למינהם? מי שנוטל סטרואידים יכול להשתמש בממתיקי סוכר כמו סטיביה, סוכרית, סוויטאנגו?

שמרית שלום רב טיפול סיסטמי (לא מקומי במשחה) בסטרואידים בכדורים, בעירוי לווריד או בשאיפה , עלול לגרום לעלייה ברמות הסוכר . במידה ומדובר בחולה סכרת , אירוע כזה יכול להוציא את המטופל מאיזון ויש לקחת בחשבון גורם זה לפני התחלת הטיפול בסטרואידים. השימוש בממתיקים הינו תחום גדול וישנם סוגים בריאים יותר ובריאים פחות. מטרתם של הממתיקים היא לתת את תחושת הטעם המתוק בזמן האכילה ומבלי לגרום לעלייה ברמות הסוכר בגוף היות ורוב הממתיקים אינם נספגים דרך מערכת העיכול.

מנהל פורום סוכרת