סוכרת ןתרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/08/2000 | 09:56 | מאת: אלי משה

אני חולה סכרת מסוג B זה כבר כ 20 שנה ומטופל בכדורים כגון גלוקופז, גלוקומין, פרנדז ועוד סוגים שכבר איני זוכר את שמם. מסתבר שכל פעם שמשנים לי תרופה או מגדילים את המינון גם הסוכר עולה. כעת עומד על 280 בצום. לאחרונה שמעתי מרופא כי יתכן ואין צורך בתרופות כלל מאחר והן אינן משפיעות. זה כבר שבועיים שאני ללא תרופות והסוכר לא משתולל היתכן??? ממתין לאיזה שהוא הסבר. ותודה מראש אלי משה

26/08/2000 | 10:19 | מאת: יוד אלף

אלי היקר.תאר לך כמה פושטי רגל מיליארדרים של יצרני תרופות ורופאים ובתי מרקחת היו פושטים את הרגל אם דבריך נכונים.אז ברור לי שכל התשובות שתקבל מהמימסד ומתפרסניו בדרך כזו או אחרת תהיה שלילית. אבל מהנסיון בןהחודשיים שלי עם המתיקות הזו,וגם אני החלפתי כבר כדורים ומומחה אחד הוסיף לי כדורים וסירבתי לקחת הלכתי למומחה אחר והוא גרע ממני כדורים ורק טוב לי מאז.פשוט יום אחרי יום תבדוק לך את הוסכרים בצום במשך שב וע שבועיים וחודש ואם יסתבר שדרגת הסוכר היא יציבה ללא כדורים כי אז זו סנסציה שהרבהעשירים ומתעשרים ומת פרנסים לא יאהבו אותה, אבל אנחנו המתוקים כמובן שנאהב אותך ונברך אותך. ספר לנו על התוצאות וכדאי שהדבר ייעשה בפיקוח של רופא קונבציונאלי.בהצלחה.

28/08/2000 | 12:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אין מקום להערות הציניות על הרופאים ועל יצרני התרופות. רבים וטובים היו עוברים מהר לעולם האמת או סובלים מכל מני סיבוכים ומרעין בישין ללא הידע הרפואי המודרני והתרו]ות המתקדמות. נכון הוא שיש להתאים לכל מקרה ומקרה את הטיפול המתאים לו, כמו שמלת כלה בחופתה. אין כלה אחת דומה לשניה, זו צנומה וגבוהה כקלונס, וזו שמנה ונמוכה כננס. כנ"ל - אין סוכרתי אחד דומה וזהה למשנהו.. באם הרופא יבצע בדיקות לתפקוד ורזרבה לבלבית, הוא יידע לאיזה קבוצת תרופות אתה זקוק ואם בכלל אתה זקוק לתרופות. מכל מקום, אם הסוכר שלך בצום מעל ל126 למרות הדיאטה הקפדנית שאתה בודאי שומר באדיקות (את הדיאטה אוכלים במקום האוכל ולא אחרי האוכל...), הרי שצריך להתאים לך טיפול נוסף תרופתי, ובמינון הנכון אין גם לשלול את האפשרות שאתה מאוזן יפה על דיאטה וירידה במשקל ואינך זקוק כרגע לתרופות בכלל... המלצתי - פנה לרופא שמבין ענין והוא מומחה (אמיתי) לטפול בסוכרת, ואל תבנה על שמועות ש"שמעת מרופא אחד" - שאל עוד אחד - הפעם באופן רציני.

מנהל פורום סוכרת