רמת סוכר אצל אנשים בריאים

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/04/2001 | 11:07 | מאת: ram

שלום רב, נניח שאדם בריא מודד רמת סוכר כל שעה לערך. איך יראה גרף רמת הסוכר שלו לאורך 24 שעות ?? תודה מראש

14/04/2001 | 17:32 | מאת: מאיר פרומקין

רמת הסוכר במרוצת היום נעה בין 70 ל-110 מ"גאחוז, לו לא היינו אוכלים או צורכים אנרגיה לריצה, צעקות, נשימה וכל שאר מיני הפעילויות. היות ואנו חיים, רמה זאת נשמרת ע"י שחרור סוכר מהכבד לפיצוי על סוכר חסר או אינסולין מהלבלב להורדת רמות סוכר גבוהות. רמת הסוכר מגיבה על אכילת פחמימות המגיעים בסופו של דבר לדם וגורמים לעלייה ברמת הסוכר, ואז הסוכר יכול לעלות לערכים שבין 140 ל- 200 מ"ג אחוז, ותוך שעתיים עד ארבע שעות היא חוזרת לגדר הנורמה. בסוף השבוע יפורסם מאמר המלווה בעקומות להמחשת תגובת הסוכר, ואתה מוזמן להתעדכן בו באתר "מ-טוק", האתר בעברית לסוכרתיים. הנה כתובתו: http://members.iol.co.il/matok/ מאיר

מנהל פורום סוכרת