הרס תאי ביטא של הלבלב

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/04/2001 | 13:37 | מאת: א.ב.

ד"ר קנטר שלום רב, כיצד ניתן לדעת אם יש הרס תאי ביטא בלבלב? האם הרס זה יכול להופיע בגיל מעל 40 ? אילו בדיקות ( חוץ מהסיפיפיטייד) עלי לעבור ע"מ לאמת קיומו של תהליך הרס תאי הביטא? רזון , הופעת קיטון בשתן , היעדר רקע משפחתי של סוכרת - האם אלה פרמטרים מספיקים לקבוע שאכן יש הרס תאי ביטא? (אף שהסיפיפטייד הנו ברמה של 1.5 ) ? אנא תשובתך. בתודה ובברכת חג שמח.

10/04/2001 | 15:20 | מאת: א.ב.

שלום לד"ר קנטר: אנסח את שאלתי בצורה בהירה יותר- הופעת סכרת בגיל 42 סיפיפטייד 1.2 לראשונה בעת הופעת הסכרת היו קטונים בשתן משקל 64 ק"ג האם הנתונים הנ"ל מצביעים על הרס תאי הביטא של הלבלב ? אילו בדיקות יש לערוך ע"מ לאמת עובדות אלה? אנא תשובתכם!

17/04/2001 | 22:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רמת ה C-PEPTIDE שצינת היא עדיין בתחום התקין. הדבר לא שולל שיתכן שחלק של תאחי הביתא נהרסו (או שלא..), אבל יש כנראה מספיק מסת תאי ביתא לייצר כמות סבירה של C_PEPTIDEבצום. בדיקת נוגדנים בדם כנגד תאי לבלב, כנגד אינסולינים וכנגד אלפא גד תוכל לסייע בשאלה האם קיים תהליך אימונולוגי עצמוני של הרס תאי לבלב פעיל כרגע.

מנהל פורום סוכרת