הרס תאי ביטא של הלבלב
דיון מתוך פורום סוכרת
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
ד"ר קנטר שלום רב, כיצד ניתן לדעת אם יש הרס תאי ביטא בלבלב? האם הרס זה יכול להופיע בגיל מעל 40 ? אילו בדיקות ( חוץ מהסיפיפיטייד) עלי לעבור ע"מ לאמת קיומו של תהליך הרס תאי הביטא? רזון , הופעת קיטון בשתן , היעדר רקע משפחתי של סוכרת - האם אלה פרמטרים מספיקים לקבוע שאכן יש הרס תאי ביטא? (אף שהסיפיפטייד הנו ברמה של 1.5 ) ? אנא תשובתך. בתודה ובברכת חג שמח.
שלום לד"ר קנטר: אנסח את שאלתי בצורה בהירה יותר- הופעת סכרת בגיל 42 סיפיפטייד 1.2 לראשונה בעת הופעת הסכרת היו קטונים בשתן משקל 64 ק"ג האם הנתונים הנ"ל מצביעים על הרס תאי הביטא של הלבלב ? אילו בדיקות יש לערוך ע"מ לאמת עובדות אלה? אנא תשובתכם!
שלום לך, רמת ה C-PEPTIDE שצינת היא עדיין בתחום התקין. הדבר לא שולל שיתכן שחלק של תאחי הביתא נהרסו (או שלא..), אבל יש כנראה מספיק מסת תאי ביתא לייצר כמות סבירה של C_PEPTIDEבצום. בדיקת נוגדנים בדם כנגד תאי לבלב, כנגד אינסולינים וכנגד אלפא גד תוכל לסייע בשאלה האם קיים תהליך אימונולוגי עצמוני של הרס תאי לבלב פעיל כרגע.