גואר גאם

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/08/2000 | 07:09 | מאת: זהבה

שלום, בזמנו קראתי במוסף של הארץ על "גואר גאם" כמועיל ומעכב ספיגת סוכרים בדם. עד כמה שאני זוכרת היה כתוב שבאירופה מוכרים את החומר בצורת כדורים וגם משתמשים בו לאפיית עוגיות. האם יש בזה ממש ? אם אכן כך, היכן ניתן להשיג בארץ את החומר ? זהבה

24/08/2000 | 08:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

גואר גום הוא חומר המופק משעועית הצומחת בהודוץ חלבון השעועית משמש בתעשיית המזון כחומר מסמיך מזון ומדבק. גליה בתוספת גואר הופכת צמיגה יותר למשל. הגואר מאיט את ספיגת הסוכרים מהמזון, ובכך מפחית את תגובת הסוכר לארוחה. למרבה הפלא הוא גם מפחית את תגובת האינסולנן לארוחה. הוא מתאים לטפול בשלבים הראוניםשל סוכרת בהשמנת יתר, ולשמנים המעונינים להפחית את רמות האינסולין הגבוהות שלהם ולרזות (במשולב עם דיאטה מתאימה. באירופה קיימים תכשירים של מוצרי מזון מועשרי גואר: פרצלס (בייגלך) באוסטירה וגרמניה, חטיפי פרות מיובשים מועשרי גואר בסקנדינביה וצנימים מועשרי כואר באנגליה. בארץ היה תכשיר בשם גוארם שהכיל גואר בתפזורת דמוית פתיתיםפ בכמות של 5 גר לשקית. כנראה ר אחריםשהיבואן (היה ע. לפידות) הפסיק לייבא אותו. תכשירי גואר אחרים המיוצרים בארץ לחויות טבע מכילים כמויות זעירות של 250 מ"ג לקפסולה. על מנת שהגואר יעשה את פעילותו על הורדת הסוכר צריך בין 5 - 10גרם (!)ליממה כלומר בין 20 ל 40 קפסולות... אינפורמציה נוספת תוכלי למצוא בספר "מתוק לתמיד - לחיות עם סוכרת" , [פרק 32 - הסיבין התזונתיים בסוכרת].

25/08/2000 | 06:57 | מאת: zahava

לדר' קנטר, תודה על תשובתך, חבל שלא ניתן למצוא את החומר בארץ זהבה

מנהל פורום סוכרת