גלוקומין

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/05/2000 | 15:54 | מאת: רונן

משהו מוזר קרה לי בפסח. נסענו ליומיים לסיני והתברר לי במקום הלא נכון שיש לי רק שני גלוקומין. בדרך כלל אני לוקח שניים ביום צהריים וערב. מאחר שהיו חסרים שניים החלטתי לקחת רק בצהריים. והנה להפתעתי קבלתי למחרת בבוקר ערכים שאני לא זוכר שהיו לי כבר שנים רבות. סוכר נורמלי לחלוטין בצום. אותו דבר גם ביום השני. מכיוון שכך החלטתי להמשיך כך ואכן הסוכר המשיך להיות נורמלי. בסה"כ סוכר נורמלי 4 ימים. אבל אז נגמרה החגיגה והסוכר התחיל להשתולל אפילו יותר גרוע מקודם ועבר את ה- 230 בצום. חזרתי מיד לשניים ביום שמיד החזירו את המצב שהייתי רגיל אליו. כלומר בסביבות 160-170 בצום. האם מישהו נתקל במצב הזה? האם מישהו יכול להסביר לי מה קרה? תודה

15/05/2000 | 17:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

רונן, דבר מוזרים הם חלק משגרת הסוכרת, ולא אחת קורה לי שהפוך להגיון מתרחש משהו, ואני כבר לא מתווכח. כשהתופעה מתרחשת לא לאורך זמן, אזי עדיין יש השפעות של העבר וההווה עדין אינו מותיר את רישומו. כך למשל חסרת כדור אחד, יתכן שעקב הטיול לסיני אכלת מעט פחות או שהלכת ופעלת יותר מהמקובל וזה הספיק לכסות להיום את חסרונו של הכדור. וגם למחרת המנגנון הזה חזר על עצמו. ואולי עוד יום. ויום נוסף אחד היה כבר יותר מידי ואז מתרחשת לה מה שאתה מכנה "השתוללות". בכל אחד מאיתנו יש סקרנות ורצון לנסות ולבדוק "אולי משהו השתנה עם הסוכרת שלי ?". וכך אנו מושכים את קצה הסף של האפשר. והרי הנכון ביותר היה לא להמתין ולפצות על המחסור המצטבר בגלוקומין. אבל אנחנו תמיד נסחוב את הסקרנות עוד יום אחד הלאה. זה מעניין ואנושי, ולפעמים העונש הוא קצת השתוללות בסוכר. מאיר

15/05/2000 | 23:00 | מאת: רונן

קודם כל תודה. לא שינית דבר בתזונה. אולי היתה יותר פעילות גופנית. אבל אח"כ במשך יומיים בתל אביב היתה שיגרה.

18/05/2000 | 17:32 | מאת: kian eitan

ברצוני לקבל קצת אינפורמציה על גלוקומה שבדרך כלל קורה לחולי סכרת

מנהל פורום סוכרת