תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/08/2000 | 13:02 | מאת: נורית

שלום רב . אמי חולת סכרת 12 שנים. היא מקבלת טיפול תרופתי של GLUCOFAGE ו-GLIBETIC היא נוטלת 2 כדורי GLUCOFAGE וכדור אחד של GLIBETIC ליום. כאשר אמי נוטלת 3 כדורי GLIBETIC ליום התוצאות הינן טובות יותר - רמות הסוכר נמוכות. אך ישנן , עפ"י הרופאה המטפלת, השלכות לכליות . מהו הטיפול המומלץ ?

24/08/2000 | 08:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב, קשה לדעת מהו ה"טיפול המומלץ" משום שלא ידוע אם אמך שמנה או רזה, אם יש לה או אין לה הפרעות בתפקוד הכליתי,איזה תרופות נוספות היא לוקחת, ומהו התפקוד הלבלבי שלה - האם יש לה עודפי אינסולין, או ההיפך - יש לה ירידה ברזרבות האינסולין? מכל מקום - גליבטיק, המשתייך לקבוצת הסולפניל-אוראה ממריצי הלבלב , אינו פוגע בכליות ואין לו שום השלכה על התפקוד הכליתי.(!) גלוקופג' כשלעצמו, המשתייך לקבוצת עוקפי הלבלב, אינו פוגע בכליות אך יש להגביל את השימוש בו ואף להפסיקו באם תפקודי הכליות מתדרדרים (הקראטינין עולה על 1.8 ). עצתי לך - פני ליעוץ חד פעמי אצל מומחה והוא יסדר לך את הענין לצד הטוב ביותר.

מנהל פורום סוכרת