A1c - שאלה עקרונית ...

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/03/2017 | 14:03 | מאת: סוכרתי

A1c הוא מדד הנותן ממוצע. לרמת סוכר - 153 שהיא ש"ע ל-7 ניתן להגיע כאשר הסוכר קבוע על 153, אך גם כאשר יום אחד הוא על 250 וביום השני הוא: 57. והשאלה היא האם התנודתיות גם חשובה או רק הממוצע ? ואם חשוב שלא תהיה תנודתיות, היואיל הרופא לאמר על זה מילה או שניים ...

05/03/2017 | 12:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אתה צודק בכך שההמוגלובין המסוכרר הוא ממוצע שיכול לפעמים גם להטעות ולתת את הרושם שהממוצע תקין והאיזון מצוין כשזה לא כך ממוצע של 150 יכול להיות מושג כשהרמות נעות בין 1, 0-160כשהרמות נעות בין -100-200 וגם כשהרמות נעות בין - 1-300... לכן במרפאתי אנו מחשבים את סטית התקן של הממוצעים שהיא שונה מסוכרתי לסוכרתי, ומשתדלים בנוסף להשגת ממוצע טוב גם לשפר את סטייית התקן ברישומי הניטור ובתוצאות של המטופלים. פה ושם יש המוגלובין מסוכרר "טוב" אך סטית התקן מעידה על אוסצילציות וקפיצות מרובות של רמות הסוכר.

מנהל פורום סוכרת