נוכחות רופא בלידה אצל סוכרתית

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/02/2017 | 21:09 | מאת: תמר

שלום, אני סוכרתית סוג 1 מזה 20 שנה , מאוזנת עם משאבה. הריון ראשון בגיל 39, טבעי ב"ה. מתגוררת בחו"ל כרגע. האם במהלך הלידה אצל סוכרתיות תמיד נוכח רופא מומחה לסוכרת על מנת לטפל באם ובתינוק ? בחו"ל ל לא נוכח רופא מומחה ואני מתלבטת אם ללדת בארץ או בחו"ל .

23/02/2017 | 21:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך תמר, אין צורך בנוכחות מומחה סוכרת בלידת אשה סוכרתית. הצוותים יודעים מה לעשות בלידה ואחריה וכן כיצד לטפל בתינוק. תפקיד המומחה הוא להעביר את האישה בהריון במצב של איזון אופטימלי, לסייע בקביעת מועד הלידה אך לא בנוכחות בלידה עצמה

מנהל פורום סוכרת