התמכרות לבנזודיאזפינים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

25/06/2003 | 00:11 | מאת: דן

אני משתילל לקבוצה רחבה מאוד באולכוסיה של אנשים אשר קיבלו בנזודיאזפינים (תרופות הרגעה כגון קסנקס, קלונקס, וואליום ) על אף העובדה שלא סבלו מבעיות פסיכיאטריות והתמכרו לשימוש בתרופת אלה ללא יכולת להגמל. המחקרים המודרניים מראים שהרבה יותר קשה להגמל לדוגמאמקסנקס מאשר מהרואין. האם ישנה קיימת אפשרות סבירה לזכות בתביעה ייצוגית כנגד משרד הבריאות /ואו קופת חולים או הרופאים. המטופלים לא הוזהרו שהתרופת ממכרות.

28/06/2003 | 23:43 | מאת: עדי

לכל תרופה מצורף עלון המתאר את תופעות הלוואי שלה ואזהרות שונות. לגבי בנזודיאזפינים האזהרה הנפוצה היא "שימוש ממושך עלול לגרום לתלות". בתביעות רשלנות רפואית מרבים לדבר על "הרופא הסביר". אולי יש מקום לדבר גם על "המטופל הסביר", ובמקרה הזה המטופל הסביר צריך לקרוא את העלון המצורף לתרופה שקיבל ולהתייעץ עם הרופא שלו.

29/06/2003 | 16:35 | מאת: דן

המטופל הסביר במקרה זה החל ליטול בנזודיאזפינים בתקופה שקדמה לפירסום ההזהרה בנוגע לפוטנציאל ההתמכרות של התרופה. ל.ד. בשנת 1990 רופאים לא טרחו לעדכן בענין תופעת ההתמכרות של כדורי קסנקס וכאמור לא הפועה שום הזהרה (אז) בעלון המצורף.