רשלנות בלידה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/03/2003 | 22:25 | מאת: MIRI

ילדתי את בני בשבוע 40 בלידה שהחלה ב-10.00 בבוקר ונסתיימה ב20.00 כשהלידה הסתיימה בישיבת הרופא על בטני ובתעוד רשמו שחבל הטבור כרוך סביב הצוואר. התנוק נולד 4040 עם כחלון קל וקיבל חמצן עם יציאתו לאויר העולם. הילד סובל מבעיות מוטוריות על רקע נורולגי אורגני ובעיות ריגשיות כתוצאה מכך. האם זו רשלנות רפואית?

16/03/2003 | 00:21 | מאת: ד"ר טל כרמית, עו"ד

על מנת לענות על השאלה האם היתה רשלנות בלידה, צריך לבחון את התיק הרפואי שלך בבית החולים בו ילדת, וגם את תיקו הרפואי של ילדך על מנת ללמוד את פרטי המקרה. כך לדוגמא- אם היו סימנים למצוקה עוברית במהלך הלידה והרופאים לא מצאו לנכון לבצע ניתוח קיסרי, הרי שמדובר ברשלנות רפואית. בנוסף, לא רשמת באיזו שנה נולד הילד, והאם בוצעה הערכת משקל טרום הלידה. ייתכן, שהיה מקום (בגלל גודלו של העובר) לבצע - מראש- ניתוח קיסרי. אבל, אם האירוע אירע בתקופה שלא היתה אפשרות טכנית לבצע אולטראסאונד- הרי שאין כאן רשלנות. בנוסף, יש נתונים חשובים נוספים: כגון אפגאר הלידה, דפי המוניטור (האם הם מצביעים על קיומה של מצוקה עוברית או לא) ועוד ועוד... כלומר, קשה לתת כאן הערכה מוסמכת בלי להכיר לעומק את פרטי המקרה. לפיכך, אני סבורה שעלייך לפגוש עורך דין ולהציג בפניו את כל פרטי המקרה. כפי שהסברתי, המון פרטי מידע חסרים , ודרוש גם עיון בתיק הרפואי. במקביל לפניה לעורך הדין, כדאי להתחיל לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוונטי: תיק מעקב טיפת חלב, תיק מעקב רופא נשים, תיק מילדות בבית החולים, תיק רפואי של הילד וכל חומר רפואי אחר רלוונטי (אם אכן קיים כזה). כל המידע הרפואי הזה (או חלקו) יבסס את עילת התביעה, אם אכן יש כזו.

18/03/2003 | 08:15 | מאת: עו"ד דר. ר.ל. - לא מנהל פורום

אין לי ספק שעל פניו על פי התיאור הקיים קיימת רשלנות של בית החולים בלידה הנ"ל על פי תיאורך לילד קיימות בעיות נוירולוגיות - שעלולות להימשך לאורך חייו כל אלה - יוצרים מצג של רשלנות או רשלנות לכאורה - שבהחלט להערכתי עליך להגיש תביעה עבור בנך - ותביעה כזו - רק לשם הידיעה - היא בסדר גודל של מיליונים רבים ביותר. נכון שרבים מהתביעות הלאה מסתיימות בפשרה - שהיא גם נעה על מספר מיליונים. לסיכום - להגיש את התביעה.