צינטור
דיון מתוך פורום משפט ורשלנות רפואית
אמי בת 75, חולת סכרת ולחץ דם, עברה צינטור לפני שנתיים. היא הופנתה לצינטור , למרות שלא היתה מאוזנת עם הסוכר. למחרת בבוקר היא קיבלה ארוע מוחי קשה. בזמן ההמתנה לשיקום, לאחר תלונות רבות על כאב ברגל ימין, לאחר מספר ימים נעשתה לה בדיקת דופלר, ובה נמצא שיש לה פסבדו אנוריזמה במקום שממנו ביצעו צינטור. היא היתה בבית חולים עוד 5 שבועות מרותקת למיטה , ובסוף העברנו אותה לתל השומר, שם סגרו את הפסדואנוריזמה ע"י זריקה. כתוצאה מארוע מוחי ושהות ממושכת בבית חולים בעקבות פסדואנוריזמה אמי נשארה נכה, מוגבלת מאוד בתנועה, סובלת מכאבים חזקים ברגל ימין, מטופלת בתרופות פסיכיאטריות ( בליהצלחה גדולהנ) בגלל הדיכאון . בבית היא בקושי יכולה ללכת עם הליכון בחוף עם כיסא גלגלים. טהיא זקוקה לעזרה בכל הפעולות. יש לי הרבה סיפורים על רופאים שטיפלו בה במהלך שנתיים - והכל נראה לי כמו רשלנות אחד מתמשכת. האם צינטור עם תוצאות כאלה וכל מה שהיה אחרי זה - זה רשלנות גם בעינע החוק? אם כן מה לעשות? בתודה, לאה.
סביר להניח שבשל מחלות הרקע (סכרת, יתר לחץ דם) יהיה קשה ביותר להוכיח קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לאמך לבין רשלנות לכאורה בטיפול. תהיו בריאים.
כלומר, אם לאדם יש מחלות רקע, כל מה שעושים רופאים - זה לא רשלנות. נראה לי מאוד לא צודק, היא נכנסה לצינטור על הרגליים - יוצא בכיסא גלגלים במצב סעודי. היא היתה מאושפזת 5 שבועות בב"ח עם פסדואנוריזמה, כאשר בבית חולים אחר ניתן היה לטפל בבעיה תוך 5 דקות - ואף אחד לא אמר לנו שיש את הטיפול הזה. חצי שנה אחרי זה, היא היתחילה להשתקם, אז בגלל שאף אחד לא רשם לה FUSID, שוב קיבלה בצקת ראות- דבר שגרם לירידה בתפקוד הלב .