רשלנות ?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/02/2003 | 23:28 | מאת: בר.

לכבוד :עו"ד דיוויס יונתן . לפני כ-4 שנים נחבל בנינו היום בן 12 מנפילה באופניים בפנים בבסיס האף בצד שמאל. תוך שאנו סופגים את הדם נסענו ללא היסוס לבית החולים וניגשנו למיון טראומה,ושם ללא כל מתן טיפול ועריכת בדיקה רפואית ראשונית לאבחון מצבו ע"י הצוות הרפואי נאמר לנו בעל פה לגשת לרופא א.א.ג-במחלקת א.א.ג הרופא ניקה את האיזור,ביצע תפירה בבסיס האף בצד שמאל וסגר בתחבושת. ונשלחנו הביתה לא לפני שנאמר לנו לדאוג להוריד את התפרים בעוד 10 ימים במרפאה אליה אנו שייכים.לא ניתן לנו מכתב כלשהו ולא המלצה לטיפול רפואי למחרת בבקר בנינו החל בהקאות מרובות,החום עלה ,חש כאבי ראש וחולשה. הזמנו אמבולנס(וחזרנו) נסענו למיון טראומה,רק שהפעם הופננו בעל פה למיון ילדים.שם ערכו בדיקת דם וצילום חזה ונמצא כי קיים חשש לזיהום בדם,והוחלט על אישפוז בנינו בכירורגית ילדים.כיצאנו ממיון ילדים הרגיש בנינו סחרחורת התעלף ונפל(מופיע ברישום הרפואי) ללא כל עזרה מצד הצוות הרפואי הרמנו את בנינו ופנינו בכוחות עצמנו למחלקה,השכבנו אותו במיטה כשהוא באפיסת כוחות האחות חיברה אינפוזיה ופרפר לוריד כף היד ממנו ניתנה בהזרקה האנטיביוטיקה רק בשעות הערב החל בנינו מתאושש וחוזר לעצמו .בכל אותם ימי האישפוז היינו צמודים למיטת בנינו 24 שעות כשאנו מתחלפים ביננו.כך זה נמשך 4 ימים רצופים עד השחרור . ביום השחרור התבקשנו להמשיך את שהיית הבן בבית עוד 5 ימים נוספים עם אנטיביוטיקה. * היום אני מבקש בעזרתכם לברר האם לאור הנסיבות הנ"ל יש מקום להגיש תביעה. ברשותי גם הטופס המקורי שבו מציין הרופא ממיון ילדים שבנינו שוחרר- (בפעם הראשונה) ממיון טראומה ללא אנמנזה או בדיקה רפואית וללא חתימת רופא. דבר המעיד על עצמו. דבר שלדעתי הביא להחמרה במצבו של בנינו גם בהסתמך על כך שנראה שהטיפול היה שגוי ולא נאות .אי עריכת בדיקות רוטיניות חיוניות,אי הערכת מצבו -ובדיקות משלימות גם לאחר התפירה באף,העדר רישום רפואי ותיאום בין הרופאים.כשהבן התעלף ונפל על מי חלה חובת הזהירות? לדעתי קיימת סטייה מן הטיפול הסביר עד כדי סיכון החולה,לכל זאת יש לקחת בחשבון את ההוצאות הרפואיות ,כאב וסבל,הפסדי שכר והוצאות נוספות. * מודה על התיחסותכם ,בתודה מראש . בברכה משפ' בר.

24/02/2003 | 08:56 | מאת: ר.ל.

נו נו נו.... אתה נסחף... קודם כל להוכיח שהייתה כאן רשלנות או התרשלות... והנזק? הרי אתם לאחר 24 שעות היגעתם לבית החולים. ועכשיו הילד בריא. נו? אתם צריכים לעשות חשבון כלכלי - ומחוץ אולי למכתב נזעם ככל שיהיה שתוציאו למנהל בית החולים - או למנהל המחלקה - אני לא רואה שום טעם אחר

24/02/2003 | 16:44 | מאת: ד"ר כרמית טל, עו"ד

גם אני הבנתי, כמו עו"ד ד"ר רן לין , שהילד הבריא וטוב שכך. לפיכך, למרבה מזלכם, אין לכם עילת תביעה בשל היעדר אלמנט הנזק. במידה ולא הבנו אתכם נכונה, אנא השלימו פרטי הנזק הרפואי שנותר אצל הילד (אם אכן נותר נזק כזה). מכל מקום, אם לדעתכם הצוות הרפואי לא נהג כראוי, הרי שיש טעם לפנות אל משרד הבריאות בתלונה וגם אל מנהל בית החולים.