נשירת שיער מוגברת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/09/2009 | 00:21 | מאת: רויטל

ד"ר גינזברג שלום, כבר מזה שנתיים שאני סובלת מנשירת שיער ושיער דליל באופן כללי. ראוי לציין כי אני בת 22, ועד לפני שהחלה התופעה השיער שלי היה מלא ובריא במיוחד. לפני כשנה וחצי הייתי אצל רופא עור שנתן לי ליטול את כדורי רוטס HR, נטלתי את הכדורים במשך שלושה חודשים, אולם לא הרגשתי בשינוי משמעותי, ולכן הפסקתי לקחת את הכדורים. לפני חצי שנה, מבלי שאמשיך בטיפול כל שהוא התחלתי להרגיש בשיפור משמעותי בסמיכות השיער והתחלתי להאמין כי הבעיה נתפרה מעצמה. שיפור זה נמשך עד לאחרונה- בחודש וחצי האחרונים חזרה לי נשירת השיער המוגברת- בעיקר בשבועיים האחרונים, כל נגיעה בראש מלווה בלא מעט שיערות שנותרות ביד. השיער שלי כעת הינו דליל במיוחד, ואיני רואה כיצד המצב יישתפר. יש לציין כי דווקא התקופה האחרונה לא לוותה בשום לחץ שעלול היה להחזיר את התופעה, כמו כן - לא עשיתי כל שינוי מבחינה תזונתית. האם יש לתלות את התופעה בחילוף העונות בלבד? ידוע לי שבתקופה זו נוטות הנשים לסבול מנשירה מוגברת...אם כן, מתי תקופה זו מגיעה לסיומה?! האם ישנה דרך כלשהי למנוע את התופעה או להחלישה?! אשמח לקבל מענה על שאלותיי תודה.

29/09/2009 | 14:53 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רויטל שלום, ידוע שבעונה זו הנמשכת עד נובמבר לערך נוטות נשים רבות לסבול מנשירה מוגברת, כפי שאנו מכנים זאת "עונת השלכת". יתכן שזוהי הסיבה למצבך - מציע שתעקבי ואם לא יחול שיפור תחזרי להתייעץ עם רופא עור.

29/09/2009 | 23:32 | מאת: רויטל

תודה על המענה המהיר, ד"ר. אולם, גם אם באמת מדובר ב"תקופת השלכת", האם אין שום דרך להאט את התופעה ולעצור את הנשירה המוגברת? האם ישנם תוספים מסויימים שכדאי לי ליטול בתקופה הזאת שיוכלו לסייע למצב? אודה לתשובתך!

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות