רואקוטן ונשירה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

09/06/2014 | 13:03 | מאת: אלון

שלום, אני בן 21 מטופל בראוקוטן, שמתי לב לאחרונה שמעל המצח הפס הקדמי של השיר צפוף יותר משאר השיער מעל הראש. חוץ מזה הקרקפת שלי מעט יבשה ויש לי "חור" קטן בקרקפת קצת אחרי קדמת הראש שבו במרכזו יש שיערה וסיבובו צמחו כמה שיערות קטנות דקות. יש לציין שהתספרתי קצוץ כבר תקופה וירדו לי קילופים ולא יעיסתי אליהם חשיבות כד לפני שבועיים שהבחנתי בחור זה ועוד אחד שדומה לו. אבא שלי התחיל להקריח רק בגיל 45 ומצד אמא אין התקרחות מוקדמת. 1. האם ראוקוטן יכול לגרום להתקרחות גברית מוקדמת? 2. האם נשירת שיער מראוקוטן היא זמנית? 3. האם זה הגיוני שנולדתי עם שיער צפוף יותר בקדמת הראש? 4. האם רופא עור יכול לאבחן האם ישנה התקרחות גברית? אשמח לתשובות לשאלות, תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2014 | 10:01 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלון שלום, ראוקוטן עלול לגרום לנשירה בזמן נטילת התרופה. בד"כ מדובר בנשירה זמנית אלא אם כן אתה נושא את גן ההתקרחות ואז נטילת התרופה עלולה להאיץ את התהליך. יתכן שנולדת עם שיער צפוף יותר מלפנים ורופא עור בד"כ יכול בהחלט לאבחן נשירה על רקע גנטי.

10/06/2014 | 22:56 | מאת: אלון

תודה דוקטור, מה הכוונה האצת תהליך? אני לא ממש מבין איך זה עובד.. האם כל אחד שנושא את גן ההתקרחות נמצא בתהליך "סמוי" והכדור עלול לגרום להתקרחות ממשית ומהירה יותר? או שהכוונה היא אם כבר יש לי שיער דליל בראש על רקע גנטי זה מאיץ את ההתקרחות? שוב תודה

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות