צבע שיער
דיון מתוך פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות
ראיתי שרשמת פה למישהי ("אקסלי") שהחלקה יפנית עלולה לגרום לנשירה. מה לגבי צביעת שיער בתדירות גבוהה ? כי אצלי יש שימוש של אחד לשבוע של צביעת שורשים - שזה נוגע בקרפקפת, והצבע נשאר 20-30 כל הראש. האם זה יכול לגרום לנשירה בעתיד? זה חודר לקרקפת ??? גם בחלקה בסופו של דבר זה משהו חיצוני כמו צבע אז לא אמור להיות הבדל לא?
טל שלום, תדירות של אחת לשבוע שימוש בצבע בודאי לא מועילה מאד לשיער ועדיף לעשות צבע אחת לחודש. הצבע אכן לא חודר לקרקפת ולכן לא אמור לגרום לנשירה אבל עלול לפגוע באיכות השיער. השימוש בהחלקה הוא בחומרים הרבה יותר חזקים וכן מתיחת השיער מזיקה. עובדה היא שאני פוגש במרפאה מקרים רבים מאד של נשים וגברים שעברו החלקה ולאחר מכן סובלים מנשירה מוגברת.
תודה על התשובה, בכל זאת זה רק השורשים ואני מטפחת אותו מאוד ככה שאיכות בשיער לא נפגעת יותר מידי(וגם אם כן זה לא מדאיג אותי כי תמיד אפשר להסתפר וצומח שיער חדש)....מדאיג אותי אם השימוש יוכל לגרום לנשירה או אפילו בעיה כמו סבוריאה...יצא לך להתקל במקרה של נשירה שהגורם שלה היה צביעה בתידרות גבוהה?
טל שלום, צבע לא גורם לנשירה אבל אני עדיין עומד על דעתי שעלול לפגוע באיכות אם צובעים בתדירות גבוהה מדי.