פורום מעי רגיש

החוג הנוירו-גסטרואנטרולוגי מתמחה במחלות פונקציונליות של מערכת העיכול. במסגרת הפורום תפתח אפשרות למתעניינים לשאול שאלות את המומחים בתחום, ובנוסף תתאפשר כמובן התדיינות פנימית של המתעניינים עצמם. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות לבעיות של תנועתיות מערכת העיכול כגון צרבות, אי סדירות היציאות, כאבי בטן, גזים, תסמונת המעי הרגיש, בדיקות ויעוץ לטיפולים השונים הקיימים. למידע רחב ועדכני: החוג לנוירו-גסטרואנטרולוגיה מעמיד לרשות המתעניינים אתר המכיל כתבות, מאגר רופאים, קישורים, אירועים וכו'. כתובת האתר: www.ibs.org.il.
5850 הודעות
5634 תשובות מומחה

מנהל פורום מעי רגיש

יש כאן אנשים שיצאו מהבעיה?

14/01/2007 | 23:30 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

לילי שלום אני מציעה לך להכנס לאתר IBS.ORG.IL ושם יש כתבה של רופאה אלטרנטיבית על הנושא, אולי תמצאי שם תשובה לשאלתך,

08/01/2007 | 19:36 | מאת: מירב

שלום רב, אני סובלת מזה כשנה מכאבי-בטן ושלשולים, אך יוצאי-דופן במקצת: במשך היום הבטן לא כואבת לי כלל, כך שלכאב אין כל קשר לאכילה או לאוכל מסוים. אבל בבוקר, ברגע המדויק בו אני מתעוררת, הבטן מתחילה מייד להתעוות ולא מפסיקה עד שארוץ לשירותים - בין אם אחזיק מעמד חמש דקות או חצי-שעה עד שאגיע לשירותים. ניסיתי לבדוק את העניין, וכיוונתי שעון מעורר שהעיר אותי כמה פעמים באותו בוקר, ובכל פעם בה המוח שלי לא התעורר לגמרי אלא רק טיפה ומיד חזרתי לישון הבטן לא כאבה כלל; ואילו כשאני פוקחת את העיניים וערה, תוך שבריר שנייה הבטן בהתקף עוויתות. זה מוזר והייתי רוצה לשאול מה לדעתכם עשוי להיות הגורם לסימפטום שכזה? עברתי בדיקות שונות בזמן האחרון - קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה - אבל לא מצאו בהן שום דבר. האם מקור הבעיה יכול להיות עצבי (במעי)? או אנדוקריני? מה כדאי לי לעשות? תודה רבה מראש.

יש בתלונות שלך בהחלט מרכיב של מעי רגיש. הקימה היא גורם ידוע המשפיע על יציאה תכופה ודחופה לשירותים. ענין הכאב בטן צריך להיות מטופל כי הוא משפיע על איכות חייך. נסי לחזור לביקורת רופא גסטרו אשר מטפל בך ובקשי ממנו כי ישקול טיפול בספזמומן 1-3 פעמים ביום. אפשר גם לנסות טיפול הרגעתי אחר אך רק לאחר שתיוועצי ברופא הגסטרו שלך.

17/08/2013 | 22:23 | מאת: שלי

כל יום כשאני קמה לעבודה בשש בבוקר אני מתפוצצת מכאבים כמה שעות כאב שכמעט בלתי נסבל אבל כשאני ישנה עד מאוחר כואב לי מעט ולפעמים בכלל לא מישהו יכול להסביר לי למה יש לי כאבים חזקים כאלה בבוקר?יש כדורים או טיפול לזה?

15/09/2023 | 07:37 | מאת: הילה

היי מירב אחרי חיפוש ברשת מצאתי בדיוק את הבעיה שלי על ידך! את מתארת 1/1 את הבעיה שלי ורציתי לשאול אם מאז שכתבת את זה, מצאת פתרון?

22/09/2023 | 08:11 | מאת: הילה

היי שלי, מצאת את הגורם הבעיתי? אני פשוט חווה אותו הדבר כבר שנים ולא מוצאת מזור.

19/12/2023 | 06:08 | מאת: טלי

היי הילה מצאת את הגורם הבעייתי? אתן ממש מתארות את מה שעובר עליי גם. אשמח לעדכון ממך. עשו לי מלא בדיקות שלטענתם תקינות. כבר מציעים לי טיפול cbt כי אני אמורה לדעת להתנהל עם הכאב ויכול להיות שזה מלחץ נפשי הם אומרים. אני כבר מבולבלת...

25/12/2023 | 09:11 | מאת: אליאור

היי חברים, אחרי טיפול באוגמנטין לפני חצי שנה בדיוק התחילו לי תופעות לוואי בלתי נסבלות במעי, ובבקרים כרגע ממש מציק לי, פתאום יש שעון ביולגי חדש ששולח אותי ממש מוקדם לשירותים ותמיד הקימה בבוקר מלווה בעיוותים לא נעימים.. יש התקדמות אצלכם בנושא?

08/01/2007 | 16:21 | מאת: חיה

מצאו דם סמוי בצואה ועלי לעשות גסרוסקופיה וקולונסקופיה שאלותי -1. האם יש קשר בין גדם בצואה ובין צורת הצואה כי רופא המשפחתי שאל אותי אם הצואה שלי בצורת קו: 2. מה עלי לדעת ובמה עלי להתעניין ומה לודא. אודה מראש על תשובה

אין קשר ברור בין שני הממצאים, יציאות דקות כקו מרמזות על הפרעה בהתרוקנות אופיניות למעי רגיש אולם נושא הדם הסמוי חיב להיות מבורר לפני הכל, סיים את הברור ועדכן אותנו בשנית. אני מציע כי תבדוק גם ספירת דם ורמת ברזל במקביל.

20/01/2007 | 10:27 | מאת: שרה

אמא של חברה , בת השמונים צרכה לעבור את הבדיקה הנ"ל וברצונה לדעת מה אסור לאכול בימים שלפני הבדיקה? תודה

07/01/2007 | 16:30 | מאת: lv

ד"ר דיקמן שלום רב, תודה לתשובתך הקודמת. רציתי לשאול כמה זמן אני אמורה ליטול את התרופה עד להשגת תוצאות כלשהן? יום טוב.

נסי את הטיפול למשך 6 שבועות, בהצלחה.

07/01/2007 | 13:21 | מאת: דנה

שלום רב, רציתי לשאול שאלה קצת מבולבלת. אני סובלת ממחלה גנטית (אהלרס-דנלוס) שידוע שמעורבת בה גמישות-יתר של המעי ומכאן גם מעי רגיז, ומזה שנים חשבו שיש לי מעי רגיז שהתאפיין בשלשולים וכאבי-בטן, אלא שהשלשולים הלכו והחמירו, ובשנה האחרונה גם השתנו: כואבת לי הבטן בבוקר בשנייה בה אני פוקחת את העיניים (בלי קשר לתנועה - גם אם לא אניע שריר בגוף ורק אתעורר, הבטן מייד תתחיל להתעוות), והבעיות מופיעות בהתקפים: חודש שבו הן חמורות מאוד, וחודש-חודשיים לאחר מכן בהם הן נסבלות, וחוזר חלילה. בהתקף האחרון מסוג זה כבר לא יכלתי לאכול דבר (!), וחייתי רק על מים עם סוכר ונוזלים בווריד, ועברתי בדיקות רבות - גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ו-CT בטן שחזרו כולן תקינות, חוץ מהשטחה של הסיסים בקיבה ותוצאה חיובית ל-H.Pylori. הדבר היחיד שלא שללו היה קוליטיס מיקרוסקופית, כי הרופא שביצע את הקולונוסקופיה לא חשב על האפשרות הזו ולא לקח ביופסיות. בקיצור, הרופאים לא מבינים בדיוק מה יש לי ואיך לטפל. אני יורדת במשקל ומודאגת. יש לי גם אפטות בפה ופצעים על העור, שלפי הבנתי לא טיפוסיים כל-כך למעי רגיז אלא דווקא לקוליטיס? אני מנסה להימנע מקולונוסקופיה נוספת, כי הראשונה היתה כואבת מאד וטראומטית ומאחר שקיימת המחלה הגנטית שאינה מובנת היטב, הבנתי שמאד סביר שממילא לא ימצאו שום דבר גם אם יקחו ביופסיות. בשלב זה אני מבולבלת ורציתי לשאול לעצתך. האם מה שתיארתי נשמע סביר למעי רגיז ותו לא? האם מעי רגיז יכול להיות אלים כל-כך - סימפטומטית, אלים פי כמה וכמה מחולי קרוהן וקוליטיס כיבית רבים, עד כדי צורך לצום במשך חודש רצוף, כי כל מזון שנכנס לגוף, אפילו "אנשור", גורם לשלשול מיידי? האם יכול להיות שהבעיה נובעת ממשהו אחר, שרופאי הגסטרו לא עלו עליו עד עכשיו? האם כדאי לי לנסות כיווני-מחשבה חדשים? מבחינת הטיפול, כל טיפול שקיבלתי למעי רגיז, עד עכשיו, לא עזר (ניברקסל, mebeverine). בחשד לקוליטיס מיקרוסקופית, קיבלתי Entocort שבהחלט עזר מאוד, אבל נאלצתי להפסיק אותו בגלל תופעות-לוואי. אז כרגע רופאיי די הרימו ידיים, ואני די מיואשת. תודה רבה על העזרה, וסליחה על אריכות הדברים!

אין כאן ברירה ויהיה עליך לחזור על ברור אנדוסקופי מלא כולל ביופסיות ממעי גס וממעי דק סופי. יש אף לבדוק אפשרות של תת ספיגה ע"י ביופסיות מתרסריון. מה עם בדיקות דם האם כולן היו תקינות (B12, ברזל, שקיעת דם, פריטין, חומצה פולית?). אם טרם בוצע, יש לבצע תבחין סרולוגי וביופסיות מהתרסריון לשלילת מחלת צליאק, תבחין לאי סבילות ללקטוז ותרביות צואה. האם הצואה שלך שומנית? נסי למצוא רופא שיקשיב לך ויכוון את הברור לבעיתך.

07/01/2007 | 09:29 | מאת: אורית

שלום, האם חייבים לבצע קולונוסקופיה ע"מ לאשר שמדובר בתסמונת המעי הרגיש? אורית

התשובה היא שלא, קולונוסקופיה מבצעים לא לאשר מעי רגיש אלא לשלול מחלות "אורגאניות" כגון מחלת מעי דלקתית ומחלות אחרות הגורמות לתת ספיגה ולכאבי בטן.

06/01/2007 | 10:14 | מאת: לילך

ד"ר אסולים דיין שלום רב, אני שואלת בהמשך לשאלתי מלפני שבועיים באשר לנטילת הזלמק והשפעתה. אכן, כפי שציינת, נראה שהתרופה החלה להשפיע כעבור שבועיים. אני מצילחה להיכנס לשירותים מדי בוקר (ללא עזרת האבילק כמובן). יחד עם זאת, היציאות עדיין כרוכות בקושי, במאמץ ובזמן ואף נראה כי הן עדיין חלקיות. לקראת הערב, לאחר הארוחה, ישנה הצטברות של גזים הגורמת אי נוחות.בעוד כשלושה ימים, יהיה זה שלושה שבועות בדיוק מרגע נטילת התרופה לראושנה. שאלתי, האם ההקלה ו"ריפוי המחלה", הנם תהליך הדרגתי וייתכן שאט אט המצב ילך וישתפר או שמא המצב הנוכחי מעיד על אי התאמה בין התרופה לגופי? תודה רבה.

שלחי שוב מכתבך וצייני בכותרת כי מכתבך עבור דר' אסולין.

10/01/2007 | 20:15 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

מהתיאור שלך עולה כי יש שיפור בתחושותיך. נמשע שהתרופה כן מתאימה לך אך היא לא תמיד עוזרת לכל הסימפטומים. הייתי מציעה לך להשלים טיפול ל- 6 שבועות ואחר כך לנסות לענות על השאלה: האם בעקבות הטיפול חל שיפור משמעותי באיכות חייך? אם התשובה היא כן, כדאי להמשיך בטיפול. אם התשובה היא לא, הרי שכדאי להפסיקו. המאמץ שאת מתארת בזמן התרוקנות יכול להתאים לעצירות חסימתית. כדאי לבצע בדיקת מנומטריה רקטלית ולפי התוצאה לקבוע האם את יכולה להיעזר בטיפול בביופידבק.

04/01/2007 | 23:17 | מאת: ליאת

ערב טוב. 1. שאלתי היא כזו אני בחורה בת 23 סבלתי מחיידק הילקובקטר פלורי טופלתי ורגע הכול כמעט בסדר מלבד עצירות וגזים שפוקדים מאז מסיום הטיפול מזה כשנתיים. הופעתי אצל תזונאית היא נתנה לי תפריט עשיר בסיבים תזונתייים ואף שתיה מרובה ואכילה ירקות ופירות אבל הנסיון הזה צלח לעצירות אך לא לבעיית הגזים מלבד זה במהלך החודש הזה ירדת באופן דרסתי 4 ק"ג האם זה קשור לשנוי בהרגל תזונה ?שעשתי למרות שאכלתי בלי בעיות מה עלי לעשות כי הפסקתי לאוכל לחם מחיטה מלאה ודגנים מחיטה מלאה כי רזיתי איך אפשר למנוע את העצירות המתמשכת והגזים ?? והאם לחם מחיטה מלאה מרזה??

בקשי מהדיטאנית כלכלה דלת סיבים ויותר עתירה בקלוריות לשם חזרה למשקל הרצוי שלך. בדקי אי סבילות ללקטוז באמצעות רופא המשפחה/גסטרו שלך. לעצירות נסי משלשל עדין כגון PEGLAX - תוכלי לבקש זאת מרופא הגסטרו שלך. בהצלחה.

03/01/2007 | 15:44 | מאת: סיגל

הי. בדקו כי אני לא רגישה לגלוטן. ולגבי התרופה למעי רגיש אין לי עצירות ולא ריבוי יציאות אלא יציאה אחת ביום האם יש תרופה מתאימה לי בכ"ז תודה שוב על התשומת לב. האם יש צורך בבדיקות נוספות מלבד הצליאק לאור הסי אי 19-9?

הפני שוב את המכתב לפורום, צייני רק בכותרת כי את מבקשת תשובתה של דר' תמנע. בהצלחה.

שלום, לפני שלשה ימים חזרתי מיום עבודה עם צמרמורות וכאבי בטן חזקים, לא מדדתי חום אבל פשוט לא הצלחתי לתפקד , נכנסתי מיד למיטה עטוף בסודר ושמיכות +מזגן חימום. למחרת מדדתי 39 מעלות, כאבי הבטן החזקים לוו בהתכווצויות עזות,תוך כאבים במתן שתן. ביום השלישי ירד החום החל שילשול מימי מלוווה באותן התכווצויות וכאבים בבטן. היום -ללא חום עדיין עם שילשול מימי והתכווצויות מפעם לפעם. שאלתי אם יש איזה טיפול רפואי בעניין.האם צריך לגשת לבדיקות בבית חולים? קצת חושש להכנס לשם ולהדבק . . סוגי מזון שמותר או אסור לאכול? אוסיף ואציין שהתאבון ירד לי ל - 0

נשמע כבעיה חולפתעל רקע נגיפי (שפעת של המעי), האם מצבך השתפר? סליחה על העיכוב בתשובה, מקווה שהבראת כבר ואם כן אז אין צורך בברור כלשהו.

03/01/2007 | 08:48 | מאת: דנה

שלום, אני בת 35.5 ומאז שאני זוכרת את עצמי הבטן שלי רגישה. במידה וקר לי - מייד כאב בטן. לחוצה- כאב בטן ושלשולים. בזמן ההריון האחון לפני כשנתיים סבלתי מעציריות שהובילו לפיסורה (אובחנה ע"י כירוג) טיפלתי במשחה ומאז טפו טפו הכל בסדר. היציאות שלי הם פעם פעמיים בשבוע. משקלי תקין 54 1.70. אני סובלת המון מהתנפחויות של הבטן, גזים, גרפסים כאבי בטן מציקים (לא ממש כואבים אבל בהחלט מציקים). פעם הלכתי לרופאת המשפחה בזמן של כאב בטן ואמרה שמדובר בגזים הציעה לי לקחת פחם ולבדוק לאיזה מאכלים אני רגישה (כל פעם נדמה לי שאני מוצאת משהו חדש...) לפני כשנתיים וחצי הלכתי לגסטרולוג הסברתי לו את המצב אמר שכנראה מדובר במעי רגיש ( ללא שום בדיקה פיזית או בדיקות כלשהן) ורשם לי תרופות (שלא לקחתי כי נקלטתי להריון). אני מרגישה שאיכות החיים שלי לא משהו, לפחות פעמיים בשבוע אני סובלת מכאבי בטן (יש לציין שאני טיפוס די לחוץ ועצבני פעם אף טופלתי בתרופות פסיכיאטריות). אני פוחדת שמשהו מתפקשש, כדאי לבצע בדיקות כלשהן? איפה להתחיל? תודה

08/01/2007 | 20:07 | מאת: רם דיקמן

אני מציע כי תשובי לרופא הגסטרו שלך ותתארי במסודר את תלונותיך, יש להציג גם בדיקות דם עדכניות כגון ספירת דם, ביוכימיה, רמת ברזל וויטמין B12. יש בהחלט מה להציע לך. כדאי אף להיוועץ בדיטאנית ולבצע תבחין אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב). בהצלחה.

אני מציע כי תשובי לרופא הגסטרו שלך ותתארי במסודר את תלונותיך, יש להציג גם בדיקות דם עדכניות כגון ספירת דם, ביוכימיה, רמת ברזל וויטמין B12. יש בהחלט מה להציע לך. כדאי אף להיוועץ בדיטאנית ולבצע תבחין אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב). בהצלחה.

02/01/2007 | 08:04 | מאת: צביה

השאלה שלי היא מהם הסימנים לסרטן במעי הגס

02/01/2007 | 22:53 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

סימנים אפשריים הם: שנוי בהרגלי יציאה, כאבי בטן, דמם רקטלי, דם סמוי בצואה, אבל... יכול להיות גם בלי שום סימן , זו הסיבה שמומלץ לכל אדם מעל גיל 50 לעבור קולונוסקופיה או לפחות בדיקת צואה לדם סמוי

27/07/2008 | 20:23 | מאת: יצחק לסרי

אני סובל מבעיות במעיים כבר הרבה זמן כמעט שלוש שנים וזה מתבטא ביציאות רבות במשך היום וכאבי בטן למשך רוב שעות היום ואני לא יודע מה לעשות -הלכתי לטיפול ולשטיפת מעי הגס ולא עזר כלום אני מאוד ישמח אם תוכלי לעזור לי וליעץ לי מה לעשות...

31/12/2006 | 13:43 | מאת: ronit

לאחר בירור אצל רופא גסטרו ובדיקות: שתיית בריום,אולטרסאונד, בדיקות דם,כרל הבדיקות תקינות .(נשאר לי רק לבצע קולונסקופיה) הרופא גסטרו חושב שאני סובלת מתסמונת המעי הרגיז. אני סובלת מכאבי בטן בכל הבטן:קיבה,לבלב,מעיים.עצירויות,גזים,ריר בצואה. לאחרונה החלו לי גם כאבי בטן חזקים בצד ימין בקו הטבור קרוב לאגן, האם כאבים אלו הם חלק מתסמונת המעי הרגיז? תודה מראש

02/01/2007 | 22:49 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אם היית אצל גסטוראנטרולוג שעשה לך בירור מלא, אז עדיף להפנות את השאלה אליו, הכאבים החדשים יכולים להיות חלק ממע רגיש ויכולים שלא להיות, צריך להבדק עי רופא ולפי התרשמותו הוא יחליט מה צריך לעשות הלאה,

30/12/2006 | 20:50 | מאת: sigal

שלום. בת 36. לפני כשנה התחלתי להשמין ואכן עליתי 10 קילו. כשהבטן התנפחה חשבתי שזה בגלל העליה במשקל(קודם הייתי רזה ושטוחה) אך לאחר שרזיתי מעט התחלתי להבחין כי הבטן נפוחה במרכז, והנפיחות מופיעה לאחר אוכל במשך היום ובבוקר אני קמה שטוחה יותר. לפני מספר חודשים הופיעו גם כאבי בטן בעת הארוחה אך לא היו לעיתים קרובות ולא התייחסתי, קישרתי את זה לאטופן שלקחתי בעקבות דלקת גידים. ניגשתי לפני ארבעה חודשים לגסטרולוג שהפנה אותי לבדיקות דם שלא הראו רגישות לאוכל אבל הראו CA19-9 84. ומכאן מסכת עינויים של אנדרוסקופיה קולונוספקופיה הדמיית אגן ואולטראסאונד אגן קטן ששללו כל חשש. הרופאה בבי"ח אמרה כי ככל הנראה אני סובלת ממעי רגיז והסימפטומים שתיארתי בפורום גסטרו אכן קיבלתי אישוש להנחה הזו. ניגשתי לפני כשבוע לתזונאית קלינית ונטורופטית שהמליצה לי על פרוביוטיקה ואינזימי עיכול ושינוי בתזונה. לגבי השינוי בתזונה אני חייבת להודות שאני תלמידה לא טובה. שאלותיי הן: שמעתי על פחם , רציתי לדעת על מה את ממליצה וכמה זמן לוקחים אותו? מה עם התרופה זלמק, האם היא מועילה, האם עושה עצירות? כי בזמן האחרון אני לא סובלת מעצירויות, הגזים גם בתקופה האחרונה התמעטו. כן הברזל שלי מעיד על 40 , האם מומלץ ליטול ברזל עדין, או שיש חשש כי יגרום לכאבי בטן.? הופנתי בנוסף לבדיקת חיידק בנשיפה האם לדעתך לאור האמור לעיל אני אמורה לבדוק חיידק נוסף באמצעות בדיקת דם או לעבור בדיקות רציניות נוספות?

02/01/2007 | 22:47 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אבחנה של מעי רגיש יכולה להעשות רק אם נשללה כל מחלה אחרת, מתוכן מכתבך אני למדה שעברת בירור מקיף אבל עדיין נשאר ברזל 40 שזה מעט נמוך, הא ם נמצא הסבר לכך? האם נבדקה האפשרות של מחלת צליאק? לגבי פחם - המדובר בחומר פסיבי שעובר דרך מערכת העיכול בלי להספג ובלי לגרום לתופעות לוואי, ולכן אין בעיה לקחת לפי הצורך, צריך רק להביא בחשבון שהוא יכול לספוח אליו תרופות אחרות במידה ואת לוקחת כאלה, זלמק היא תרופה שנועדה להקל על תסמינים של מעי רגיש המלווים בעצירות, ניתן בהחלט לנסות אם אילו התסמינים שלך, אם את להיפך, סובלת יותר מרבוי יציאות אז ניתן לנסות ספאזמומן, לגבי ברזל זה מאוד אישי, ניתן לנסות ואם יגרום כאבי בטן אז להפסיק, רפואה שלמה

28/12/2006 | 13:20 | מאת: לילי

שלום רב, אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז. לאחרונה נחשפתי לשיטת טיפול חדשנית הנקראת "הידרוקולוני". הטיפול מתבצע על ידי ד"ר דן וייסמן בלבד. האם שמעתם על הטיפול ? האם הוא כרוך בסיכון כלשהו ? האם הוא יעיל ? אם הוא מאושר ע"י משרד הבריאות ? ומהדעתכם באופן כללי ואיפה אוכל למצוא חווות דעת נוספות על טיפול זה. תודה רבה.

01/01/2007 | 16:35 | מאת: דר נפתלי

שלום רב יש דרך אחת לבדוק אם טיפול כלשהוא אכן יעיל ואין בו סיכון, והיא לבדוק אותו במחקר מדעי, במסגרת מחקר כזה לוקחים שתי קבוצות של נחקרים בעלי בעיה דומה, לחלק נותנים את הטיפול ולחלק נותנים "טיפול דמה" שאינו אמיתי, אך הן החוקר והן המטול אינם יודעים מי קבל טיפול אמיתי ומי לא, כך אפשר לבדוק בצורה אוביקיטיבית אם הטיפול עזר או לא, הטיפול ההידרוקולוני מעולם לא נבדק בצורה כזו ולכן אין כל דרך לדעת אם הוא מועיל או אולי מזיק,

27/12/2006 | 18:16 | מאת: ב..

רציתי לשאול כיצד ניתן למנוע את מחלת האנורקסיה?

01/01/2007 | 16:31 | מאת: דר נפתלי

שאלה קשה.... הרבה פעמים הלוקות באנורקסיה הן בעלות דפוסי אישיות מסוימים - הן שאפתניות, פרפקציוניסטיות ושואפות להצליח, אחת הדרכים למנוע את התפתחות המחלה היא להקטין את הלחץ להשגיות, כמו כן המחלה מתפתחת על רקע תרבותי מסוים- בחברה שלנו מהללים את הרזים (ובעיקר את הרזות) ולועגים לשמנים, משום כך חשוב כבר מגיל צעיר לא לשים דגש גדול מדי על חשיבות המראה החיצוני ובעיקר לא על חשיבות הרזון, ולא לעשות ענין גדול מדי מן האוכל, חשוב מאוד לפנות לעזרה מקצועית בשלב מוקדם ככל האפשר כדי לפתור את הבעיה בטרם תגיע לממדים קשים,

שלום לאחרונה רכשתי את כמוסות אסידופולוס של "לייף" הן מכילות את הרכיבים הבאים: תאית,ל.אסידופילוסל(0.5 מיליארד חיידקים פעילים), ל .רמנוסוס(0.5 מיליארד חיידקים פעילים), ב.ביפידיום (0.5 מיליארד חיידקים פעילים), ס.תרמופילוס (0.5 מיליארד חיידקים פעילים), מגנזיום סטראט, סיליקה דיאוקסיד רציתי לדעת מה דעתך על כמוסות אלה?,האם הן יכולות להועיל באופן משמעותי לתסמונת המעי הרגיז ממנה אני סובל קשות?( אם אטול כמוסות אלה באופן יומיומי) תודה רבה.

שלום רב אין הרבה מחקרים מסודרים שהוכיחו שפרוביוטיקה אכן עוזרת כשמדובר בתסמונת המעי הרגיש, ולכן קשה לענות בוודאות על השאלה והתשובה מסורה בידי כל אחד באופן אישי, יש אנשים שנעזרים בפורביוטיקה ויש כאלה שלא מרגישים שום הבדל, האפשרות היחידה היא לנסות ולראות אם אכן יש הטבה או לא,

26/12/2006 | 16:42 | מאת: אודי

הנני בן 36 בריא בד"כ. אתמול ביציאה שהייתה לי בבוקר הבחנתי בדם בהיר בכמות גדולה שהתלווה לצואה. היום ביציאה לא הבחנתי בדם אלא רק בניגוב עצמו (במעט מאוד דם.) יש לציין כי לפני כ 3 - 4 חודשים עברתי אירוע דומה ולאחר יומיים של דימום חד פעמי לא חזר העניין בשנית עד אתמול. בבדיקה אצל גסטרואונקולוג מאתמול שכללה בדיקת אצבע רקטאלית לא נמצאו ממצאים ונכתב כי הבטן רכה וכי כבד וטחול לא נמושו וכן הומלץ לי על אמבטיות ישיבה ומשחה. כמו כן נאמר כי יש לשקול בדיקת סיגמואדסקופייה. שאלתי ממה יכולה לנבוע תופעה זו?? האם יכול להעיד על מצב מסוכן?? האם יכול להיות שמדובר בדימום שמקורו בטחורים או בפציעתם?? מה ההבדל בין טחורים לפוליפים?? האם הבדיקה של סיגמואדסקופייה אכן הכרחית בנסיבות העניין??.

01/01/2007 | 16:23 | מאת: דר נפתלי

שלום רב בגילך אכן הגורם השכיח לדמם רקטלי הוא טחורים ועל כן מומלץ לבצע בדיקה קצרה של האיזור הקרוב לפי הטבעת כדי לראות אם אכן מדובר בטחרוים, גם אם הגורם לדימום הוא אחר הרי שאם ראית דם טרי הגורם צריך להיות קרוב לפי הטבעת ועל כן בדיקה זו תגלה אותו,

26/12/2006 | 08:35 | מאת: lv

תודה לתשובתך בנוגע לשימוש ב- spasmomen.

08/01/2007 | 21:17 | מאת: רם דיקמן

בהצלחה.

25/12/2006 | 01:49 | מאת: san

שלום1 אני בן 21 חייל בגדוד חי"ר.(בזמן הבירור סופחתי לר"מ 2).מזה חצי שנה סובל מהתקפות שלשולים של עד עשרה ימים ולאחריהן רגיעה אך גם בזמן הרגיעה יציאות רכות. לאחר אוכל התנפחות לא פרופורציונאלית של כל הבטן וריצה דחופה לשירותים,ובצד ימין למטה נפיחות לסירוגין גם ללא קשר לאוכל. כאבים עמומים לסירוגין בצד ימין למטה לא בלתי נסבלים.פצעים לבנים בפה אחת לחודש חודשיים וכאבי ברכיים שאובחנו על בסיס אורטופדי במיפוי עצמות (CMP).אובחנו טחורים לעיתים מדממים. באופן כללי אין דימום מתוך המעי, אין חום ,אין סיפור של מחלות מעי במשפחה,ומזה חודש וחצי ללא התקפת שלשולים ממושכת אלא שלשולים לסירוגין. במהלך הבירור: בדיקות דם (כל מה שצריך כולל צליאק) - תקינות. הליקובטר- שלילי. CT בטן- תקין. אולטרסאונד- תקין למעט הצטברות של גזים. סיגמואידוסקופיה- תקינה(מחכה לביופסיה). בבדיקת נשיפה נמצאה רגישות ללקטוז אחרי שבועיים ללא חלב על מוצריו ועדיין אין שיפור. גסטרו רוצה קולונוסקופיה במידה ואין שיפור. האם את ממליצה על ביצוע קולונוסקופיה כדי לסיים את הבירור עם אבחנה חד משמעית של מעי רגיז? האם סיגמואידוסקופיה מספיקה למרות שהכאבים אי הנוחות והנפיחות נמצאים דווקא בצד ימין? האם רגישות לחלב יכולה להווצר כתוצאה מדלקת? אני ממש מבולבל הבירור לקח הרבה זמן אני רוצה להמנע ממצב שתבוא התקפת שלשולים ממושכת בעתיד ועדיין יהיו לי ספקות האם המקור דלקתי או מעי רגיז. אשמח לתשובה מפורטת... תודה רבה וסליחה אם הכבדתי!

01/01/2007 | 16:20 | מאת: דר נפתלי

שלום רב אכן השילוב של שלשולים מרובים ופ]צעים בפה מעלה חשד חזק למחלת מעי דלקתית ולכן יש צורך לעשות כל מאמץ לוודא אם מחלהזו קיימת אצלך או לא, אם בדיקות שבוצעו עד כה לא העלו דבר יש בהחלט מקום להמשיך הלאה ולבצע קולונוסוקפיה מלאה כולל נסיון להכנס למעי הדק הסופי ואם גם זה לא יביא לבאבחנה יש מקום לשקול בדיקות נוספות של המעי הדק לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל, לפעמים האיזור הנגוע במחלת מעי דלקתית אינו בולט וקשה לאתר אותו, אם אתה כל כך סימפוטמטי עד כדי שסופחת לרמ 2 יש מקום להשלים בירור עד הסוף, בברכה דר נפתלי

23/12/2006 | 19:53 | מאת: lv

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת האם התרופה spasmomen נמצאה כיעילה לטיפול בחולים בתסמונת המעי הרגיז? ארצה להוסיף כי לדאבוני אני מאובחנת כלוקה בתסמונת זו כבר כארבע עשרה שנה. אני סובלת מריבוי יציאות (כמעט ללא יכולת להתאפק),בנוסף יש לי אבנים בכיס מרה ופאנקראטיטיס. הייתי רוצה לקבל מידע או דות התרופה. בתודה.

ניתן לנסות להשתמש בתכשיר זה שנמצא יעיל להקלה על סימפטומים של חולים או חולות עם תסמונת המעי הרגיש.התכשיר נמצא יעיל בהקלת כאב, תפיחות בטן ושינוי בהרגלי ובמספר היציאות (ריבוי יציאות במקרה שלך). המינון המומלץ הוא 1-3 כדורים ליום. לתכשיר אין תופעות לוואי שהיו שונות מאלו של חולים עם IBS שטופלו עם פלסיבו (אינבו). לצורך קבלת מרשם לתכשיר זה עליך לפנות לרופא/ה המטפל בך ויש לציין שאין התכשיר רשום בסל השירותים של כל קופות החולים.

בהמשך לשאלתך, ספזמומן נמצאה יעילה בטיפול בתסמונת המעי הרגיש. מתוך הפרסומים על תכשיר זה נמצא שהוא יעיל בהפחתת תסמינים כגון כאב בטן, תפיחות ושינוי במספר היציאות. אני מציע כי תפני לרופא הגסטרואנטרולוג שמטפל בך ותבקשי ממנו לקבל מרשם לתכשיר זה. בהצלחה,דר' דיקמן רם

22/12/2006 | 07:24 | מאת: טלי

קדם כל תודה על התגובה. שנית, רציתי לדעת האם הבדיקה של שתיית הבריום והצילם לא בודקתאת המעי הדק? ובנוסף- אם את כן היית ממליצה על קולונוסקופיה- זה אומר שיש עוד דברים "לגלות" של גילו בכל הבדיקות שלי שציאו בסדר? והאם שמעת על סוג של מרוקן אחר פרט לסופודוקס ממנו אני די מאוד חוששת וגם מהבדיקה עצמה.

22/12/2006 | 14:04 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

צילום בריום בודק את המעי הדק אבל זו בדיקה עקיפה ולכן לעתים פחות מדויקת מקולונוסקופיה. מרבית הדלקות במעי הדק מערבות את החלק הסופי המתחבר למעי הגס ואם מגיעים אליו אפשר להתרשם ממראה הרירית (הסתכלות ישירה) וגם לקחת דגימות (ביופסיה) על מנת לשלול דלקת מיקרוסקופית (הנראית רק במיקרוסקופ). לאור הנתונים שפירטת רוב הסיכויים שאין דלקת אלא שהכול תקין. שכחתי לציין בהודעה הקודמת שכדאי לבדוק נושא של אי סבילות ללקטוז שיכול לגרום לגזים, שלשול וכאבי בטן. זה יותר פשוט מקולונוסקופיה. מטופלים רבים ציינו שהכנה עם PICOSALAX נסבלת יותר מסופודקס- קיים בבית המרקחת שור טבצ'ניק.

21/12/2006 | 19:18 | מאת: טלי

אני בת 26 סובלת בחודשים האחרונים מכאבי בטן, לעיתים שלשולים, גאזים, נפיחויות. כאבים שהיו בתחילת הבעיה בצד שמאל בבטן תחתונה . הכל החל לפני כמה חודשים -אז במשך חודשיים סבלתי גם נורא מבחילות ,לעיתים רחוקות הקאות, והרגשה כללית נוראה בד"כ הבחילות לוו אח"כ בצורך ללכת לשירותים ולחץ בבטן תחתונה. זה היה מגיע לכמה ימים וחולף וחוזר חלילה עד שזה יחסית נרגע אך הבטן היא לא כמו פעם. . בדקיות דם- תקינות פרט לפריטין וברזל מעט נמוך ואזנופילים מעט גבוהים לאורך כמה חודשים אולטרסאונד תקין. CT תקין. צילום מעי דק- בריום- תקין. צליאק- שללו. הליקובקטור- אין. ודם סמוי בצואה גם כן אין. וגם פרזיטים ותולעים וכו' שללו. ובדיקה גניקולוגית מקיפה תקינה. למרות שהתופעה פחתה מאוד, אני לא אותו דבר כמו שהייתי לפני 8 חודשים. ניסיתי גם טיפול הומאופתי..ללא הצלחה מרוב ודיאטה מחשד לקנדידה. רציתי לדעת האם יש טעם לעבור קולונוסקופיה? האם זה תמונה של מעי רגיז? האם יהיה ניתן לגלות מה זהאו להתגבר על התופעה המטרידה אותי מזה 8 חודשים כבר. אני אציין שלפני שזה התפרץ הייתה לי תקופה של לחץ מעט גדול בעבודה אבל כעקרון אני אדם לחוץ ועברתי דברים מלחיצים בעבר והתופעה לא התרחשה אז בכזאת צורה. מה זה יכול להיות ומה אפשר עוד לעשות? תודה

21/12/2006 | 21:21 | מאת: ד"ר יהודית אסולין

זה בהחלט יכול להתאים למעי רגיש במיוחד לאור העובדה שזה התחיל במקביל תקופת לחץ. גם אם עד היום לא הגבת כך ללחץ זה לא שולל את האפשרות הזו. בבדיקות הדם ציינת אאוזינופיליה (של כמה). האם את סובלת מאלרגיות או אסטמה שיכולות להסביר זאת? אם לא אאוזינופיליה יכולה להיות רמז לזיהום בפרזיטים או תולעים ולעתים כדאי לנסות טיפול אמפירי אנטיביוטי כמו ורמוקס. אם קיימות תלונות חדשות יחסית וחסר ברזל הנטיה שלי היא כן לבצע קולונוסקופיה ואם אפשרי לבדוק גם את המעי הדק הסופי באותה הזדמנות.

21/12/2006 | 21:22 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

זה בהחלט יכול להתאים למעי רגיש במיוחד לאור העובדה שזה התחיל במקביל תקופת לחץ. גם אם עד היום לא הגבת כך ללחץ זה לא שולל את האפשרות הזו. בבדיקות הדם ציינת אאוזינופיליה (של כמה). האם את סובלת מאלרגיות או אסטמה שיכולות להסביר זאת? אם לא אאוזינופיליה יכולה להיות רמז לזיהום בפרזיטים או תולעים ולעתים כדאי לנסות טיפול אמפירי אנטיביוטי כמו ורמוקס. אם קיימות תלונות חדשות יחסית וחסר ברזל הנטיה שלי היא כן לבצע קולונוסקופיה ואם אפשרי לבדוק גם את המעי הדק הסופי באותה הזדמנות.

21/12/2006 | 17:23 | מאת: לילך

ד"ר אסולין דיין שלום, אני בת 26 ולפני זמן קצר אובחנתי כסובלת ממעי רגיז. בעקבות המלצת הרופאה (מתמחה בגסטרולוגיה) התלתי לפני שלושה ימים ליטול את התרופה זלמק. לפני שהתחלתי את הטיפול הייתי נוטלת סירופי אבילק באופן קבוע, וברגע שהתחלתי את הטיפול בזלמק הפסקתי עם האבילק. מאז שהתחלתי ליטול את הזלמק, אני נמצאת בעצירות חריפה. בטני נפוחה מאד ואני לא מצליחה להתרוקן. במילים אחרות, הכדורים טרם עזרו לי. שאלתי היא, האם זה הגיוני שהתרופה טרם החלה להשפיע וזה רק ענין של זמן ועליי להתאזר בסבלנות, או שמא פרק הזמן מרגע נטילת התרופה, מעיד על כך, שהתרופה לא פועלת עליי ומכאן שיש להפסיקה? תודה רבה!

21/12/2006 | 21:14 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

תגובה לזלמק בד"כ צפויה כעבור שבועיים שלושה ואין זה נדיר אלא אופייני שבתקופה זו יכולה להיות החמרה יחסית כמו זו שתארת. אין מניעה שבימים הקרובים תעזרי באבילק. מקובל לנסות את הטיפול ל-6 שבועות.

21/12/2006 | 04:24 | מאת: עינת

שלום (וסליחה מראש על התיאורים הססגוניים) האם אכילת סלק יכולה לגרום לשינוי צבע הצואה? בימים האחרונים אכלתי הרבה סלק והצואה נראית אדמדמה וכשהיא נפגשת עם המים באסלה מופרש קצת צבע אדמדם למים. האם אפשרי או שמא אני מדממת? איך יודעים? תודה

21/12/2006 | 06:53 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

סלק צובע את הצואה באדום- זה שכיח. תבדקי מה צבע הצואה יומיים שלושה לאחר שהפסקת אותו. אם יש ספק אפשר לבדוק דם סמוי בצואה.

09/04/2007 | 16:10 | מאת: יעל

שלום, האם עגבניות צובעות את הצואה בורוד-אדום? מדובר באכילה של כ-5 עגבניות טריות בינוניות בארוחה אחת. תודה.

האם יתכן שלאחר 6 ימים מאכילת סלק עדיין תהיה צואה בגוון אדום. בעלי אכל סלק ביום שבת והיום ביום חמישי הצואה הייתה בבוקר בגוון אדום. וגם בערב. האם יש צורך להבדק. מה זה יכול להיות?. אודה לתשובה מהירה!!!!

20/04/2019 | 14:50 | מאת: בת שבע

שלשול עם יציאה דמית לאחר אכילת סלק.

04/07/2020 | 07:28 | מאת: דם או צבע אדום חזק בצואה

שלושה ימים לאחר אכילת 2 בלקין בינונים נייר הטוואלט היה מלא דם או צבע כמו גם.וגם הצואה.האם ייתכן שאחרי שלושה ימים? אודה מאוד על תשובתכם

20/12/2006 | 14:59 | מאת: יוני

שלום, אני בן 35 ובריא לחלוטין למיטב ידיעתי. בחודשים האחרונים אני סובל מבעיות בעיכול - בעיקר יציאות רכות ותכופות יחסית (מס' פעמים ביום). כנראה שכתוצאה מכך (?) במהלך כששת החודשים האחרונים ירדתי כ-6-7 קילו. אין כל סימטומים נוספים. אני מחכה לתור אצל גסטרו (עוד כחודש) ועד רציתי לדעת במה יכול להיות שמדובר.

21/12/2006 | 06:50 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

בגילך האבחנה הסבירה ביותר היא דלקת במעי אך בבירור ישללו גם זיהום (למשל בפרזיט כמו גיארדיה) וגם דברים נוספים פחות שכיחים. אני מציעה ללכת לרופא הגסטרו עם בירור ראשוני: ס"ד, כימיה מלאה, CRP, B12, חומצה פולית, פריטין, TSH. לבצע גם בדיקות צואה : תרבית כללית, גם קמפילובקטר, וצואה לפרזיטים 3 פעמים. אם תפנה בלי בדיקות תמתין חודש רק על מנת לקבל הפניה לבדיקות אלו בעוד שאם תבוא עם בדיקות ניתן יהיה להפנות אותך לבדיקות נוספות כגון קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.

20/12/2006 | 12:23 | מאת: YARDEN

שלום רב מבקשת המלצתך בטיפול לעצירות כרונית. הנני בת 57 , צמחונית, מבנה גוף רזה. סובלת מביישנות,רגישות יתר,חוסר ביטחון עצמי. מזה 15 שנים נוטלת אלטרוקסין 50 מק"ג. מגיל צעיר מאוד סובלת מתסמונת "מעי רגיז" ועצירות. עצירות מתבטאת במאמץ גדול ליציאה,צורך כמעט קבוע להתרוקן ותחושה שההתרוקנות אינה שלמה,גזים מרובים,בטן נפוחה.לעיתים יש תחושת מלאות ברקטום. לפעמים נעזרת ב"YOBSALAX ''. למרות מאמציי לשפר את המצב: אני מתעמלת, עושה עיסוי מיוחד לבטן ,בבקר מכינה מיץ לימון , שזיפים מיובשים, זרעי פשתן ויוגורט,אוכלת ירקות ופירות ,שותה הרבה מיים–אין תוצאות. לאחרונה קראתי ספר של ד"ר ראובן ברק "המדריך לריפוי טבעי" וניסיתי "לתפור" לעצמי טיפול : PROBIOTIC GOLD NERVO HEEL NUX VOMICA KLIMAKT-HEEL מבקשת חוות דעתך,האם אין קונטרא אינדיקציה בלקיחת התרופות האלו? מהו הסדר המומלץ בלקיחת התרופות? בתודה מראש, ירדן

21/12/2006 | 06:45 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

תרופות טבעיות אינן מוכרות לי. אחת הבעיות שיכולות להחמיר מעי רגיש היא בעיה בהוצאת גזים וצואה כלומה בעיה בתפקוד רצפת האגן. כדאי שתעברי בדיקת מנומטריה רקטלית ואם יש בעיה שנקראת "אניזמוס" (חוסר הרפיה של שרירי רצת האגן בזמן התרוקנות) תוכלי לפנות לטיפול בביופידבק שהוכח כיעיל במצב זה.

18/12/2006 | 21:53 | מאת: א.

ד"ר אסולין-דיין שלום, מזה שנים רבות אני סובלת ממצב בו בכל פעם שאני מרגישה צורך במתן צואה אינני יכולה להתאפק וחייבת להגיע במהירות האפשרית לשירותים. תופעה זו היא אינטנסיבית ביותר בבוקר, דבר שמפריע לי לנסיעה לעבודה או לביצוע כל פעילות אחרת מחוץ לבית במקום בו השירותים אינם זמינים מיד. לאחרונה התופעה התגברה ומלווה בחרדה מיציאה מהבית. התחלתי בטיפול התנהגותי שמטרתו להפחית את החרדה סביב הנושא אך ברצוני לדעת האם יש והאם רצוי לשלב גם טיפול תרופתי או אחר שימתן מבחינה גופנית את הדחיפות במתן צואה. אודה לך מאוד על תשובתך.

19/12/2006 | 09:20 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אם יש מספר יציאות ביום ניתן לנסות כדור כמו אימודיום חצי שעה לפני ארוחת בוקר. הוא מאט את התכווצות המעי וגם מעלה מעט את הלחץ בפי הטבעת. שילוב של שתי השפעות אלו יכול להועיל. זה יכול לגרום לעצירות אז כדאי לבדוק איך הוא משפיע עליך. אפשר גם לבצע מנומטריה רקטלית ולבדוק האם יש חולשה של השרירים של פי הטבעת או קיבולת רקטום נמוכה. את שני הפרמטרים הללו ניתן לשפר באמצעות פיזיוטרפיה/ביופידבק של רצפת האגן. הייתי ממליצה להתחיל באימודיום (ניתן להעזר בשני כדורים אם אחד לא עוזר ולקחת אותם ביחד) ואם אין הטבה לפנות למנומטריה ולטיפול בהתאם לתוצאה.

17/12/2006 | 03:04 | מאת: מיכל

שלום לכולם מתנצלת מראש אם יהיה קצת ארוך ותסלחו לי כמובן על התיאורים הציוריים.... אני בת 42. קצת רקע: לפני כ 15 שנה עשיתי דיאטה (שומרי משקל) וירדתי כ 40 ק"ג. מאז הדיאטה היציאות שלי לא משהו.... לרוב יש לי יציאות פעם ב 4-5 ימים. לאו דווקא קשות (לא הייתי קוראת לזה עצירות) אבל יש תחושה כאילו כלום לא זז במעי עד שהוא לא ממש מתמלא (ואני לא ממש אוכלת כמויות גדולות כי אני מאד שומרת על המשקל). במהלך השנים היו לי לעיתים קרובות (בערך פעם בעשרה ימים - שבועיים) אפיזודות של שילשולים לכאורה ללא כל סיבה כמו הרעלות קיבה/זיהומים ושאר ירקות. פשוט סתם כך שילשולים שבאו לכמה שעות וחלפו עם המים.... לפני כשבועיים תקפו אותי כאבי בטן עזים, התכווציות חזקות מאד, שילשולים שהלכו ונעשו יותר ויותר דלילים מלווים בדם עד שממש שילשלתי רק מים אדמדמים. רצתי למיון שם נלקחו כמובן דגימות ועשו לי המון בדיקות לוירוסים\ זיהומים/ בקטריות ושאר מטעמים וכולםםם חזרו עם אותה תוצאה. הכל תקין. בבדיקת הרופא לא נמצאו טחורים. לפחות לא כאלה שחשים אותם. היו לי עוד כמה ימים של יציאות רכות עם מעט דם והתכווצויות ואח"כ חשבתי שהכל פחות או יותר נראה בסדר וחוזר לתיקנו. הרופא אמר לי שבטח היה לי זיהום או דלקת ושכדאי שאשכח מהסיפור. במהלך השבועיים האחרונים היו לי שלא כרגיל יציאות כמעט כל יום והן היו מאד מאד רכות (אבל לא עד כדי שילשול) . היה נדמה לי שכבר אין דם אבל לא ממש הייתי בטוחה והרופא כל הזמן אמר שהכל בסדר. ביום שישי שוב התחילו לי יציאות רכות - שילשוליות עם דם טרי (אדום). נראה שהיה גם איזשהו ריר דמי על הצואה. צבע הצואה ערמוני (MAROON) . שונה מתמיד. הצלחתי לארגן לי תור לגסטרו שראה אותי ביום שישי אחה"צ וקבע לי תור לקולונוסקופיה ליום שני בבוקר. מה שמוזר לי זה שלא הרגשתי שום כאבים בבטן אבל בבדיקה שלו כשהוא לחץ לי על הבטן גיליתי לתדהמתי שבעצם אני חשה כאבים כשנוגעים לי בבטן באזור הירך הימנית קצת מעל אזור התוספתן. הרופא ציין שזהו האזור של תחילת המעי הגס. לא ידעתי שכואב לי שם. אני נורא מבולבלת ולחוצה אימים. גם מהבדיקה. קראתי שמישהי נפטרה לא מזמן בארץ אחרי קולונוסקופיה. בעיקר בעיקר אני לחוצה שמא ימצאו אצלי סרטן. הרי סרטן המעי הגס מתחיל בדימומים..... אני פשוט לא ישנה בלילה. מישהו חווה פעם כאלה סימפטומים? איך יכול להיות שכואב לי ולא ידעתי? יש עוד מחלות שמתחילות עם דימומים ושילשולים? (אומרים שאחד הסימנים לסרטן המעי הגס הוא שינויים ביציאות). שוב, סליחה על התיאורים ואם היה ארוך מדי. תודה לעונים

17/12/2006 | 17:18 | מאת: ד"ר יהודית אסולין

התיאור שלך של שלשול מרובה ודמי במקום הראשון מחשיד לדלקת במעי ולא לסרטן המעי הגס. דלקת יכולה להיות זיהומית או אחרת וקולונוסקופיה תעזור לאבחן מה בדיוק קורה במעי. הבדיקה שוללת גם אפשרות של גידול אבל בגילך ועם מה שתארת סרטן המעי הגס אינו שכיח. רגישות מעל המעי בזמן בדיקה אינה מכוונת דווקא לאבחנה אחת ואין זה סימן מדאיג. קולונוסקופיה היא בדיקה בטוחה למרות שכרוכה בסיכון נדיר להתנקבות המעי. התיאור שהיה בעיתון היה מגמתי ומספיק להבין שהכותרת אינה נכונה "קולונוסקופיה שגרתית הסתיימה במוות" ברור לך שבגיל 25 אין בדיקות שגרתיות כי בדיקות שגרתיות מתחילות בגיל 50 אלא אם יש סיבה להקדים אותה (כמו במקרה שלך). בהצלחה,

17/12/2006 | 17:19 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

התיאור שלך של שלשול מרובה ודמי במקום הראשון מחשיד לדלקת במעי ולא לסרטן המעי הגס. דלקת יכולה להיות זיהומית או אחרת וקולונוסקופיה תעזור לאבחן מה בדיוק קורה במעי. הבדיקה שוללת גם אפשרות של גידול אבל בגילך ועם מה שתארת סרטן המעי הגס אינו שכיח. רגישות מעל המעי בזמן בדיקה אינה מכוונת דווקא לאבחנה אחת ואין זה סימן מדאיג. קולונוסקופיה היא בדיקה בטוחה למרות שכרוכה בסיכון נדיר להתנקבות המעי. התיאור שהיה בעיתון היה מגמתי ומספיק להבין שהכותרת אינה נכונה "קולונוסקופיה שגרתית הסתיימה במוות" ברור לך שבגיל 25 אין בדיקות שגרתיות כי בדיקות שגרתיות מתחילות בגיל 50 אלא אם יש סיבה להקדים אותה (כמו במקרה שלך).

10/12/2006 | 11:45 | מאת: פרץ

לבן שלי בגיל 7 וחצי יש בעיה שחוזרת על עצמה מידי כמה זמן. יש לו עצירות כשבוע וחצי כבר ובורח לו לתחתון לדעתי מחוסר שליטה. בעבר רופא מסויים ניסה לבדוק אותו ומאז הוא פוחד, ניסינו בעבר גם חוקן וגם זה מפחיד אותו. אני מנסה לטפל בתזונה שלו מחד ומצד שני נותן לו לשבת בשירותים הרבה זמן ולא יוצא לו למעט "הבריחות הקטנות" שמלכלכות את התחתון. אני כבר חסר אונים ומבקש כל סיוע שניתן כדי לפתור את הבעייה .

10/12/2006 | 17:05 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

זהו פורום למבוגרים. תפנה לגסטרואנטרולוג ילדים. ד"ר עקיבא פרדקין בגסטרו ילדים בשיבא או בכללית מטפל בבעיות מסוג זה. בהצלחה,

שלום, רציתי לדעת האם לצורך בדיקות הנשיפה משתמשים בחומר רדיו אקטיבי שהנבדק בולע? האם ניתן לגלות את ההליקובקטר בצואה? האם כאבי בטן וגזים בבטן התחתונה, ולעיתים שלשולים, יכולים להגרם מההליקובקטר? הרופא שלי רוצה לשלוח אותי לבדיקה לגילוי החיידק, בשל התופעות הנ"ל. אבל לי אין תופעות בקיבה או בבטן העליונה והבנתי שאלו המקומות שהחיידק יושב ומשפיע. ובפעם האחרונה שעשיתי בדיקות דם רמות הברזל וה בי - 12 היו תקינות. האם לעשות או לא לעשות?

08/12/2006 | 22:05 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

לצורך תבחין נשיפה משתמשים בפחמן מסומן אותו בולעים בתוך מיץ תפוזים. ניתן לגלות אנטיגן בצואה זה בשימוש בעיקר בילדים כי הם לא יכולים לשתף פעולה עם תבחין נשיפה. החיידק אינו גורם לכאבי בטן תחתונה ושלשול ולכן לא נראה לי שתבחין נשיפה יקדם אותך. גם אם הוא יצא חיובי אין קשר בין הליקובקטר לתלונות שלך. בברכה,

תודה לך ד"ר אסולין על תשובתך. יש לי שלוש שאלות ברשותך: 1. האם ניתן לטפל בחיידק ההליקובקטר בצמחי מרפא או בדרך טבעית אחרת? בעלי מרגיש מאוד רע כל פעם שלוקח אנטיביוטיקה, אפילו אם הוא מקפיד לקחת פרוביוטיקה. 2. האם המצאות החיידק וגילויו בבדיקה מחייב טיפול להשמדתו? בעיקר אם אין תופעות? 3. מה הטעם לטפל או להשמיד את החיידק אם ההדבקות כ"כ קלה? אם מנשיקה, מרוק או משתיה מאותה כוס ניתן להדבק והחיידק כל כך נפוץ, אז באופן תאורטי ניתן להדבק כל פעם מחדש למרות הטיפול...אז בעצם למה לטפל? תודה מראש עינת

06/12/2006 | 15:42 | מאת: מרלו

לפני כ3 חודשים החלו כאבי בכתף שמאל שבועיים לאחר מכן החלו כאבים במפרק האגן השמאלי ושבועיים לאחר מכן החלו כאבים בברך שמאל לפני חודש וחצי בעקבות כאבי בטן אושפזתי בבית חולים ומצאו אצלי סעיפי מעיים, דלקת במעיים,, קוליטיס משהו הייתי מאושפז שבוע מחובר לאינפוזייה(הייתי בצום 3 ימים) ומחובר לאנטיביטיקה דרך הוריד הדלקת בבטן עברה ולמרבה הפלא כל הכאבים בכתף,באגן ובברך נעלמו לאחרונה שוב חזרו הכאבים בכתף בברך ובמפרק האגן השמאלי אודה לך על הכוונתך ...תודה

07/12/2006 | 08:48 | מאת: הילה

אחרי ההתקף חזרת לאכול כרגיל? טיפול נטורופתי יכול לעזור לך להתאים תזונה שמתאימה לך למצוא את המזונות שמגרים את המעי ולהימנע מהם מנסיון זה עוזר מאד להפחית את תדירות ההתקפים ואת עצמתם בהצלחה הילה [email protected]

08/12/2006 | 22:02 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

דלקת זיהומית במעי וגם דלקת כרונית במעי יכולות להתבטא גם מחוץ למעי למשל בכאבי מפרקים או דלקת מפרקים. לא ברור לי איזה קוליטיס מצאו. דלקת סעיף אינה קשורה לכאבי מפרקים אבל דלקות אחרות כן. פנה לגסטרואנטרולוג והוא יוכל לעזור. בברכה,

10/12/2006 | 19:25 | מאת: איבט

אני בת 31 לאחר שתי לידות לאחרונה רגלי השמאלית החלה להתרחב מזו הימינית ,באולטראסונד שנערך לי טענו כי הודגמה אי ספיקה במסתמי הוריד בספינה בגובה הירך ובגובה הברך. שאלתי מה הטיפול ומהן ההשלכות וכיצד אמנע נזק נוסף (יש לציין כי אני בעלת עודף משקל 1.78/90 )והאם גרב אלסטית היא הפיתרון או ניתוח??? בתודה רבה על תשומת הלב, איבט

13/12/2006 | 16:58 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

זהו פורום של בעיות במערכת העיכול. עליך לפנות לכירורג כלי דם.

05/12/2006 | 22:24 | מאת: רחלי

לצערי אני סובלת ממעי רגיש באופן רציני. הבטן נוטה להתנפח מכל דבר כמעט. לאחרונה ולאחר שרזיתי באופן דרסטי במשקלי החלה בעיה של אי תכיפות היציאות. כמו כן החלה בעיה של התקפות כאב חזקות מאודבבטן התחתונה בצד השמאלי. ההתקפה מלווה בכאב חד וחזק כמעט כמו צירי לידה, הגורמות לחוסר יכולות לנשום ולעמוד בצורה ישרה. באחת מההתקפות נבדקתי ע"י מנהלת המרפאה אשר בדקה האם הבטן רכה או קשה אך לטענתה הבטן היתה רכה. בדיקות הדם (כימיה) שעשיתי יצאו תקינות. האם קיימות בדיקות נוספות מלבד קולונוסקופיה היכולות לאבחן האם אכן מדובר במעי רגיש והאם ניתנות תרופות לפתרון התופעה. לציין כי ניתנה לי אבקה המבוססת על קליפות של פירות ואשר אמורות לסייע ביציאות אך לצערי אין לי כל שיפור ביציאות. אודה לתשובה דחופה או מתן ייעוץ באשר להקלה על הסבל. האם התקפות כאב שכאלו אכן חלק מתופעות המעי הרגיש? למיטב ידיעתי בצד השמאלי נמצא המעי הגס.

08/12/2006 | 21:59 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין בדיקה שמוכיחה שמדובר במעי רגיש. תלונות אופייניות ובדיקות מעבדה תקינות מספיקות לאבחנה. ניתן לעתים להוסיף סיגמואידוסקופיה (בדיקה אנדוסקופית של החלק השמאלי של המעי שהוא החלק הקרוב לפי הטבעת) וזה לשיקולו של הגסטרואנטרולוג המטפל. ייתכן שההחמרה בכאבים שלך נובעת מהעובדה שיש לך פחות יציאות ואם יהיה שיפור בתדירות היציאות תהיה הקלה בכאב. כדאי לקרוא עצות תזונתיות באתר הבית www.ibs.org.il ולכאבים לקחת קולוטל או ספזמומן עד שתתיעצי עם גסטרואנטרולוג. בברכה,

04/12/2006 | 14:34 | מאת: ש

שלום, שאלה לגבי תרופות- מצירוף של נסיבות,אני נוטלת כרגע קולוטאל ומטרוג'יל בו זמנית (3 פעמים ביום,קולוטאל לפני הארוחה והמטרוג'יל אחריה). הייתי רוצה לדעת האם יש בעיה בנטילת 2 התרופות בו זמנית? והאם יש תזונה מסוימת שמומלצת בעת טיפול נגד טפילים? ועוד שאלה- על ההימנעות מאלכוהול בגלל המטרוג'יל אני יודעת,אבל בטעות יצא לי באמצע הטיפול לאכול כדורי שוקולד שבתוכם אלכוהול נוזלי. האם צריך להתחיל טיפול מחדש? מה הפגיעה בטיפול? בנוסף, האם, בתור אלרגית ללקטוז, אני יכולה לקחת VSL3?

08/12/2006 | 21:55 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין בעיה במשלב של מטרוגי'ל וקולוטל. לא נראה לי שמעט האלכוהול שצרכת בטעות ישפיע על יעילות הטיפול. VSL 3 הוא תכשיר פרוביוטי שלמיטב ידיעתי אינו מכיל לקטוז. בברכה,

06/03/2008 | 22:23 | מאת: יעיש

בגלל בעית המעי הרגיש הגסטרו המטפל בי המליץ להתחיל בטיפול ב-פרוביוטיקה vsl3 אחת ליום , זאת לאחר טיפול בתרופות שונות כגון: לוסק 20מ"ג אחד ליום "קולוטל לפני הארוחות ו3 עד 4 כדורים נורית לאחר הארוחה "למרות כל זאת כמעט כל סוף שבוע אני סובל מכאבי בטן גזים והרבה שילשולים שנמשכים כ-24 שעות ולפעמים מצריך התערבות של טיפול רפואי להפסקת השילשולים וכאבי בטן {הטיפול הינו בדרך כלל זריקת פפברין בתוספת תרופה אחרת כגון פרמין לידיעה כללית אני סובל מ-ibsהרבה שנים מעל ל-25שנה ללא פתרון ,אגב עשיתי כמעט את כל הבדיקות הגסטרואינטרולוגיות האפשריות ללא פתרון הבעיה השאלה האים טיפול ב-פרוביוטיקה vsl3 יש סיכוי לפתרון הבעיה ולוא חלךקית .אודה על תשובה מהירה.

03/12/2006 | 12:01 | מאת: זהבה

לד"ר יהודית שלום. בתי בת 14 וסובלת כבר תקופה ארוכה מכאביי בטן ביחוד בצד . פניתי לרופאת המשפחה והתחלנו סידרת בדיקות בדיקות דם יצא מעט שומניים וכן עשתה בדיקת נשיפה בבדיקה זו יצא 12.82 ולפי הטווח הגרפי זה נראה לי גבוהה מאוד שאלתי מה זה מראה תוצאה כזאת וממה אפשר לקבל את חיידק הליקובקטר? ומה דרכיי הטיפול? אודה לך מאוד על תשובתך.

08/12/2006 | 21:52 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין חשיבות לערך שאותו מקבלים מלבד העובדה האם הוא חיובי או שלילי. ערך גבוה אינו מעיד על בעיה רצינית יותר. החיידק כנראה מדבק ומועבר בין בני אדם כי יודעים ששכיחות הזיהום בין בני משפחה גבוהה ושכיחותו עולה במקומות של צפיפות גדולה. איך בדיוק הוא עובר לא יודעים ואין שום המלצות למניעה בנושא זה. אין גם המלצות לבדוק את יתר בני המשפחה אלא אם יש למישהו תלונות המחשידות לכך שגם לו יש הליקובקטר. הטיפול הוא טיפול משולש (אומפרדקס, מוקסיפן, קרין) למשך שבוע וניתן לקבל מרשם מרופא הילדים. בברכה,

03/12/2006 | 09:45 | מאת: שושי

האם מוכרת תופעה של התכווצות המעי (כמו כיווץ של שריר אשר לא משתחרר) כאבים שלא מפסיקים מגבילים את התנועה ונמשכים שבועות?

08/12/2006 | 21:48 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

כאבים ממושכים הקשורים בתנועה מכוונים לכך שמקורם במערכת השלד (גידים, שרירים, עצם) ולא במערכת העיכול. בברכה,

30/11/2006 | 10:06 | מאת: סלי

בבדיקת קולונוסקופיה התגלו לי דבירטיקולים במעי הימני הרופא הפנה אותי לדיאטנית שזה יהיה בערך בעוד חודש (מפאת ריבוי תורים) מי יודע מה זה? עלי לציין שאין לי כאבים אולם לאחרונה יש לי בחילות .....זה קשור? ועוד נראה לי שהבטן שלי נפוחה בלי פרופורציה למשקלי הדבר האחרון שאני מעוניינת בו היא בטן גדולה ....מי יודע מה זה ? האם יש טיפול חוץ מדיאטנית? אני לא יודעת מה לעשות ..........

30/11/2006 | 19:26 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין סיבה לדאגה. דיברטיקולוזיס=סעיפים. אלו הם "כיסים קטנים" במעיים (מעין התבלטויות של המעי החוצה) ואין אפשרות שלנות את עובדת קיומם. במרבית האנשים הם לא יגרמו לשום בעיה במהלך החיים. במיעוט האנשים הם יכולים להיפך לדלקתיים. הדבר היחיד שמקטין סיכון לדלקת הוא דיאטה עתירת סיבים כלומר פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטיניות וכו'. מסיבה זו הפנו אותך לדיאטנית. זה לא דחוף וזו לא סיבה לבחילות או לתלונות האחרות אותן תארת.

01/12/2006 | 00:09 | מאת: סלי

נרגעתי,............ הרבה הרבה תודה ד"ר יהודית אסולין דיין.........

29/11/2006 | 16:06 | מאת: יורם

שלום רב, לאור ממצא של לחץ חיצוני על הקיבה נערכה בדיקת סמנים מקדימה לפני CT. תוצאות הסמנים היו: CA-125 14.9 CA-15-3 9.0 CA-19-9 <2.5 CEA 2.6 ALPA FETOPROTEIN TM 2.6 האם התוצאות תקינות או מעידות על משהו?

29/11/2006 | 16:31 | מאת: יורם

בן 37, לא מעשן

29/11/2006 | 16:36 | מאת: יורם

בדיקת ה- AFP יצאה 1.6 ולא 2.6. סליחה...

29/11/2006 | 14:04 | מאת: עידו

שלום! הסיפור הוא כזה: לפני כשבוע וחצי התחיל להיות לי חום גבוה שלא ירד במשך שבוע ימים, הייתי פעמיים במיון ושחררו אותי הביתה בטענה שמדובר בוירוס וירלי. לאחר שבוע פניתי שוב לבית החולים עם כאבים עזים באיזור הכבד ביצעו לי אולטרהסאונד וגילו ציסטה בכבד, הוחלט לעשות לי סיטי- בסיטי יצא כי אכן יש משהו בכבד ואשפזו אותי וכיוון שלא מצאו את מקור החום, נתנו לי את כל סוגי האנטיביוטיקה שיש דרך הוריד ומשככי כאבים כמו מורפיום עבר כמעט שבוע מאז ומאז עברתי 2 בדיקות רציניות: 1. בדיקה שמכניסים מצלמה זעירה דרך פי הטבעת למעיים כדי לראות מה יש שם- הממצאים היו שיש לי באיזור מסויים במעי הגס צלקות שנוצרו לי מאוכל ולכן נוצר זיהום שלטענתם עבר לכבד 2. הבדיקה השניה היתה אתמול, בה הוחלט כי אין ציסטה אלא אבסס ולכן בביקת סיטי ניקבו לי את האבסס ושאבו ממנו את המוגלה שאלתי היא מה בדיוק יש לי על פי ההסבר שנתתי והאם זה מסוכן והאם מדובר בכרון??? תודה

29/11/2006 | 19:11 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אבצס= מורסה= כיס מלא נוזל דלקת. טיפול באבצס בכבד הוא ניקוז וטיפול אנטיביוטי ואת שניהם אתה מקבל. לרוב אין צורך בהתערבות נוספת אבל כדאי להתאזר בסבלנות כי התגובה היא הדרגתית על פני ימים ולא על פני דקות או שעות. אחר כך יהיה צורך לנסות להבין מה מקור הזיהום שגרם לאבצס הזה (לא תמיד מאתרים מקור). מאוד לא שכיח שמחלת קרוהן תגרום לאבצס בכבד. בברכה,

29/11/2006 | 11:31 | מאת: מ.ז

שלום אני בת 24 ועומדת לבצע את בדיקת הגסטרוסקופיה השלישית שלי עוד כמה ימים זאת מאחר ואני כמה שנים סובלת מכאבי כיבה פעם אמרו לו שי לי דלקת ולקחתי טיפול משולש בבדיקה השניה אמרו לי שאין שום דבר בבדיקה אשר מראה למה אני סובלת מכאבי תופת. הכאבים לא עוזבים אותי 365 ימים בשנה, בנוסף לגזים ולעצירות. בשבוע האחרון הדבר החמיר עד שנאלצתי להגיע לביה"ח ושם נתנו לי תרופות הרגעה אינני יודעת אם אני צריכה בכלל לבצע עוד פעם את הבדיקה או שמא לפנות לייעוץ קודם אני כבר לא יכולה לסבול לחיות כך

29/11/2006 | 19:05 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

נראה לי מיותר לעבור שוב את הבדיקה. כאבים ברום הבטן בנוכחות גסטרוסקופיה תקינה יכולים להתאים למחלה פונקציונלית בדומה לתסמונת המעי הרגיש. עדיף להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. בדיקות הן לא טיפול לכאב.

27/11/2006 | 20:04 | מאת: אלמונייייייייייייייי

לפני חצי שנה עברתי ניתוח "סינוס פלונדילי" ועבר טוב אבל רק לפני איזה שבוע ככה נסגר לי לגמרי.. וכל הזמן שאני בשירותים ויש לי יציאה אז כואב לי בזמן שזה יוצא לא שאני מתאמץ או משהו פשוט שזה מגיע לסוף שזה מתחיל לצאת כואב לי כזה ביציאה ממש למה זה?? האם זה קשור לניתוח? ואין לי תחורים הרופא אמר.. מה זה קשור?? וגם אחרי זה שאני מנגב יש טיפה דם.. וכואב לי ולא התאמצתי בכלל.. דוקר כזה בדיוק מתי שזה יוצא !

27/11/2006 | 20:30 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

התאור שלך יכול להתאים לפיסורה (סדק) בפי הטבעת. אין קשר בין פיסורה לפילונידל סינוס. כדאי להיבדק על ידי פרוקטולוג. בברכה,

28/11/2006 | 00:17 | מאת: אלמונייייייייייייייי

מה עושים במקרה כזה??

תודה רבה תומר..

27/11/2006 | 20:36 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

ירידה במשקל של כ- 6 ק"ג אצל מי ששוקל בערך 60 היא ירידה של 10% ממשקל הגוף ולמרות שהיא נראית לך מתונה היא נחשבת למשמעותית. לאור הבירור המקיף שהיא עברה ייתכן שצריך להמתין ולעקוב בלבד למשך מספר חודשים. מאמר בנושא הטיפול במעי הרגיש ניתן למצוא באתר הבית שלנו: www.ibs.org.il בברכה,

27/11/2006 | 09:55 | מאת: גל

ד"ר שלום, אני בן 25 ומיזה מספר שנים יש לי תופעה של גיהוקים, גזים, וכאבי ראש שתמיד קשורים לפעילות מעיים, וברגע שאני מתפנה לשירותים יש הקלה בכאבי הראש. אין לי כאבי בטן כלל. מה זה יכול להיות לדעתך? והאם ידוע על קשר כלשהו בין כאבי הראש לסימפטומים בבטן כפי שתיארתי, כי לי זה ברור שיש קשר. איך אפשר להקל? תודה רבה

27/11/2006 | 11:24 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

יש שכיחות יתר של מיגרנה בקרב הלוקים בתסמונת המעי הרגיש. אין מידע לגבי הפרעות במערכת העיכול שבעצמן גורמות לכאבי ראש. לעתים נעשה חיבור באקראי בין סימפטומים שונים והוא הופך למעין הרגל שני וייתכן שזה מה שקורה לך. אחת האפשרויות היא לפנות לטיפול בהיפנוזה שיעיל בטיפול בכאב ראש הקשור למתח ובתסמונת המעי הרגיש. ניתן לפנות ליחידה להיפנוזה קלינית בבית החולים וולפסון 03-5028499. ישנו מידע גם באתר הבית שלנו לגבי טיפול בהיפנוזה: /http://www.ibs.org.il/

24/11/2006 | 17:02 | מאת: גל

שלום רב, ביצעתי אמש בדיקת דרכי עכול עליונות. הבדיקה לאחר שיש לי תקופה ארוכה אנמיה קלה, בדיקת קולונסקופיה תקינה וצרבות חוזרות ונשנות. הרופא רשם כי נמצא בקע סרעפתי קטן וכמו כו רשם כי סמוך לקרדיה קיים רושם של לחץ חיצוני על הדופן. האם תוכל בבקשה להסביר את המשמעות של הממצא על לחץ חיצוני אפשרי? מה יכולה להיות הסיבה והאם הנתון מדאיג, על פי רוב? איזה איבר יכול לגרום לחץ כזה והאם ייתכן כי מדובר רק ברושם ולא בלחץ "אמיתי"? הרופא אגב המליץ על CT או EUS בבטן. תודה רבה

25/11/2006 | 21:23 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

לעתים בגסטרוסקופיה נראה בלט של הרירית אל חלל הקיבה וזה מעלה אפשרות שמבנה חיצוני לוחץ על הקיבה מבחוץ. זהו רושם בלבד. הבודק נמצא בתוך הקיבה ולא מחוצה לה כך שהרושם הוא לא בהכרח נכון. ההמלצה במקרה זה היא באמת CT או US אנדוסקופי ובשניהם תתקבל תשובה לשאלה זו. בברכה,

22/11/2006 | 19:03 | מאת: תומר

למנהלות הפורום ערב טוב, ותודה מראש על התשובה.... עקב כאבי בטן וחום 37.8 חברתי עברה אולטרה סאונד- שהיה תקין בדיקות דם- שהיו תקינות סיטי- שבו ראו חשד לעיבוי באילום טרמינלי וכן בלוטות לימפה מוגדלות במעט ב-RLQ לאחר מכן היא עברה קולונוסקופיה עד המעי הדק כולל ביופסיות שהיו תקינות. וגם את בדיקת הקפסולה שגם היא היתה תקינה האם לאור הבדיקות ניתן להסיק שמדובר במעי רגיש? כיצד ניתן להקל על הכאבים? מהו הטיפול היעיל ביותר למעי רגיש שמתבטא ככה? כמו כן אילו תרופות ניתן לתת להפסקת התקפי השילשולים אחת למס' חודשים(שכל התקף כזה מלווה בירידת משקל במס' ק"ג?)

22/11/2006 | 19:05 | מאת: תומר

הכוונ היתה: כמו כן אילו תרופות ניתן לתת להפסקת התקפי השילשולים התוקפים אותה אחת למס' חודשים(שכל התקף כזה מלווה בירידת משקל במס' ק"ג?) שוב תודה תומר...

25/11/2006 | 21:19 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אם כאבי הבטן מלווים בחום הרי שאין המדובר במעי רגיש. מעי רגיש מתאפיין בבירור תקין ולא בחום, ירידה במשקל, קשרי למפה מוגדלים ב-CT וכו'...מהנתונים נראה שמחלת מעי דלקתית עדיין לא נשללה סופית למרות שמנית כמה בדיקות תקינות. בברכה,

25/11/2006 | 22:25 | מאת: תומר

קודם כל המון תודה על התשובה!!! אם כן מה ניתן לעשות בנתיים כדי להעלים את הכאב? אלו בדיקות היית ממליצה לבצע? כיצד ניתן לשלול או לאשש סופית מחלת מעי דלקתית? הבנו מהרופא, שלבדיקת הקולונוסקופיה ולקפסולה משמעויות יותר מדויקת מהסי טי, ולכן יתכן שמדובר במעי רגיש, למרות שהוא גם הסתייג עקב החום (חשוב לציין שהיא לא תמיד סובלת מחום רק אחת למס' שבועות, וגם חום לא גבוה מתחיל מ-37.2 , ומגיע ל-37.8), שוב המון תודה תומר

21/11/2006 | 12:48 | מאת: קרן

אני סובלת מעצירות מאז הילדות , בגיל 17 התחלתי להשתמש במשלשלים מסוג לקסעדין . בהתחלה המינון היה 3 כדורים אחד לשלושה ימים, היום אני בגיל 26 ועדיין נוטלת את התרופה הנ"ל מאחר שאין מצב להיכנס לשירותים בלעדיה. רק שהמינון גדל ל 6 כדורים אחד ל שלושה ימים . האם שימוש ממושך בתרופה יכולה לגרום לי לחלות או לסכן אותי ? מכוון שגופי פיתח תלות אליה. חשוב לציין , שאינני סובלת מהפרעות אכילה .

21/11/2006 | 17:47 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין הוכחות ברורות ששימוש ממושך במשלשלים מזיק למעי הגס או גורם להתפתחות של סרטן המעי הגס. אם תפני לגסטרואנטרולוג ניתן לנסות להבין מה הגורם לעצירות ובהרבה מקרים ניתן להגיע להתרוקנות טובה ללא משלשלים גם לאחר שנים רבות של שימוש כרוני בתרופות אלו.

18/11/2006 | 06:35 | מאת: ליאת

שלום, ממה נובעות הפרעות במע' העיכול (שלשול,עצירות) בימי הווסת? האם זה שכיח? תודה

18/11/2006 | 10:02 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

זה מאוד שכיח וכנראה קשור לשינויים ההורמונליים אך מעבר לזה אין מידע. בברכה,

17/11/2006 | 21:20 | מאת: לילך

שלום רב, איזה תרופות או טיפולים ניתנים לסובלים מתיסמונת המעי הרגיז.

18/11/2006 | 10:01 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

תוכלי למצוא מידע בכתבה על תסמונת המעי הרגיש שכתבה ד"ר נפתלי באתר הבית של החוג. www.ibs.org.il

16/11/2006 | 14:17 | מאת: מלי

מחפשת בדחיפות רופא מומחה אונקולוג לבחורה בת 25 שחלתה בסרטן המעי הגס בילדותה סבלה מקרוהן הבחורה נותחה במהלך הניתוח נראה גוש התופס את הקולון הרוחבי משמאל אשר מגיע עד הדופן ודבוק אליו .גוש בסיגמה בגובה 20 ס"מ גוש קטן במעי דק סופי,גרורות מרובות בכבד .מיימת בכמות רבה ....מה תוחלת החיים ?.. מה לעשות ....הבחורה נישלחה הביתה .....איך עוזרים לה?.. האם טיפול כימוטרפי יעזור?.. מבקשת המלצה לרופא מומחה באזור חיפה תודה מליד

16/11/2006 | 18:48 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אני מכירה רק רופאים מתל השומר ויכולה להמליץ על פרופ' דן אדרקה או פרופ' רפי קטן. שניהם אונקולוגים עם ידע מעולה בתחום של מערכת העיכול. אולי ניתן להתייעץ איתם לגבי מומחה בחיפה.

15/11/2006 | 23:15 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת מעצירות רצינית מזה שלושה חודשים.זה החל במהלך שהותי בארה"ב. התנאיםם ששהיתי בהם היו טובים ולכן אני לא מוצאת בכך קשר. כרגע אין לי כלל יציאות ואני נאלצת להשתמש בנרות גליצרין. גם כאשר אני משתמשת בהם, הצואה היא מאוד דלה, ואינני חשה התרוקנות. אני נוטלת גם כדורי קולוטאל (הרופא שלי שיער כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז אך עוד אין זה בטוח). התזונה שלי מאוד עשירה בסיבים תזונתיים ואני מרבה לשתות מים. ערכתי בדיקות כדי למנוע אפשרות של תת תריסיות. כמו כן הצואה שלי אינה כפי שהייתה. צורתה וצבעה שונים. הייתי רוצה לדעת האם קיימת השערה במה מדובר? האם המצב הוא כרוני? כיצד ניתן לחזור לפעילות סדירה?

16/11/2006 | 06:37 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אם מדובר בשלשוה חודשים בלבד הייתי ממליצה על קולונוסקופיה על מנת לוודא שהמעי תקין והשינוי לא קשור לבעיה אורגנית.במקביל כדאי לפנות לדיאטנית ולקבל המלצה על דיאטה עתירת סיבים (20-30 גר' ליום) למשך חודש כי ייתכן שאת צורכת פחות מזה למרות שאת מעידה על עצמך כעל מי שצורכת דיאטה עשירה בסיבים. אם הבדיקה תקינה ודיאטה מוקפדת חודש לא עזרה אני מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג ולבצע בדיקות נוספות לבירור עצירות (ישנן בדיקות תפקודות שבודקות את תפקוד המעי ואת תפקוד רצפת האגן ששניהם חשובים ליציאות תקינות).

16/11/2006 | 09:47 | מאת: יעל

תודה לך על תשובתך. אני נפגשתי עם גסטרואנטרולוג לפני כחודש והוא אמר שצריך סבלנות ושעליי לערוך בדיקת טירואיד אולטרסאונד. בבדיקה שללו את האפשרות הזו. אני נפגשת אתו השבוע במטרה לעשות קולונסקפיה. רציתי לדעת אם מתברר שמדובר בIBS האם קיימים כדורים למחלה? האם יש מזון מסויים מומלץ? מהי דעתך?