אדם וחיה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

08/09/2001 | 23:03 | מאת: גלית

רמת ה- pH (רמת חומציות) של החומצה ההידרוכלורית בקיבת האדם היא 1 . זוהי חומצה חזקה ביותר ותפקידה לעכל חלבונים כמו בשר, דגנים וקטניות לפפטידים, אבל תפקידה לפרק בעיקר בשר. אולם, מכיוון שהקיבה עצמה היא בשר, הרי שהיא מוגנת ע"י שיכבה רירית ששומרת שהאדם לא יעכל את עצמו. שאלתי היא: האם יש הבדל בין קיבתו של האדם לקיבתם של בעלי החיים האחרים כולל אלה בעלי 4 קיבות ועוד יותר חשוב, האם ה- pH של חיות צמחוניות גבוה יותר, כלומר פחות חומצי? אני מקווה שאיני מקשה יתר על המידה. יש לזה אגב, השלכות על המזון שאנו נותנים לחיות המחמד והמשק שלנו.... תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2001 | 23:05 | מאת: גלית

הכוונה בשורה ראשונה של ההודעה הקודמת שרמת החומציות שבקיבה היא מס' אחד (1)

09/09/2001 | 00:09 | מאת: הדוור הבא

נראה לי שהPH בקיבת האדם הוא בערך 2. אצל בע"חים שונים מערכת העיכול שונה: מופרשים אנזימי עיכול שונים, חיים חיידקים שונים בפלורה של המעיים, וגם החומציות בקיבה שונה. קשה להתייחס בהכללה לכל הבע"חים הצמחוניים. לחומצה יש גם תפקיד בשמירת PH אופטימאלי לאנזימי העיכול השונים, ולכן סביר שרמת החומציות הזו אינה נמצאת רק בבני אדם.

09/09/2001 | 06:19 | מאת: חתולי

קודם כל אני חושב שהחומציות בקיבה לא כל כך חזקה (ככל שהמספר נמוך יותר ככה החומציות גבוהה יותר) אז לא יתכן שהחומציות תהיה אחד או שנים בגלל שחומציות כזאת יכולה להמיס אבנים! וחוץ מזה נדמה לי שכמו שיש לאדם ולכל החיות לב וכליות וריאות וכבד והכל בעצם דומה אז גם מידת החומציות בקיבה דומה ומה זה בעצם משנה אם החיה אוכלת בשר או צמחונית?

09/09/2001 | 19:52 | מאת: דר' אדיר שיפרון

גליח שלום, אכן החומציות בקיבת האדם ואוכלי הבשר היא כ PH2 אצל הצימחונים מעלי הגירה , בקיבה הראשונה ה PH ברמה חומצית קלה עד ניטראלית ז"א PH 6-7 בקיבות האחרות רמת החומציות הולכת ויורדת , כאשר בקיבה הרביעית והאחרונה רמת החומציות דומה לזאת של אוכלי הבשר דהיינו PH 2 וזאת ע"מ לאפשר לחד התאיים לשרוד בקיבות הראשונות ולפרק את התאית. אצל הצימחונים בעלי קיבה אחת , רמת החומציות בקיבה עצמה נמוכה, ובאיזור התסיסה=במקום בו מתבצע פירוק התאית (בדרך כלל במעי העיור) רמת החומציות גבוהה יותר (PH6).

09/09/2001 | 23:52 | מאת: גלית

זה ממש מרתק. האם אתה אומר שסוסים שהם, כמדומני, בעלי קיבה אחת, אינם מפרקים חלבון לפפטידים כפי שעושות הפרות? אז כיצד הסוסים מפרקים חלבון? הרי המעי העיוור שמיחסים לו משמעות גדולה כל כך אצל הסוסים אינו נמצא כלל במשחק..... ובכלל, למה ההבדל בין סוסים לפרות מבחינת מערכת העיכול? נ.ב. מקווה שאתה מסתדר עם השאלות שלי ושאיני מעיקה עליך יתר על המידה.

מנהלי פורום וטרינריה