דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

30/11/2003 | 12:17 | מאת: טל

הכלבה שלי פוינטר מעורבת עם לברדור הוגדרה כאלרגית סובלת באופן כרוני מדלקות באוזניים. הומלץ על ניתוח לניקוי תעלת השמע והשארתה פתוחה . הייתי רוצה לקבל ידע המלצות סיכונים והשלכות של הניתוח. והאם יש פתרונות אחרים אולי יותר יצירתיים אשר לא כוללים ניתוח תודה מראש ויום טוב טל

03/12/2003 | 15:43 | מאת: ד"ר טליה מור

טל, הניתוח נקרא "zep" מומלץ רק במצבים בהם שום טיפול תרופתי לא עוזר והדלקות הכרוניות מלוות בהפרשות ובהיצרות של תעלת האוזן. האם הכלבה סובלת מהפרשות ? האם נעשתה תרבית או מבחני רגישות ? אילו תרופות השתמשתם ? האם ניסיתם מזון היפואלרגני במקביל ? הניתוח אינו מסובך אך כמובן שקימת סכנה כמו בכל ניתוח הכולל הרדמה. חשוב להביא בחשבון גורמים כמו גיל ומצב בריאותי של הכלבה ולבצע בדיקות טרם הניתוח.

10/12/2003 | 16:20 | מאת: טל

היי, אני מאוד מודה לך ד"ר מור על תשובתך. לפני שאני אספר לך על התרופה המעולה שמצאתי .... בעבר סה"כ הוטרינרית לקחה דגימה , בדקה תחת המיקרוסקופ וקבעה על הימצאות פטריה מסוימת שאני לא זוכרת את שמה. ומכיוון ששום אנטיביוטיקה לא עזרה היא המליצה על הניתוח. אנחנו משפחה שהיא די אנטי ניתוחים. ניסינו טיפות הומאופטיות שגם כן לצערנו לא עזרו. מה שכן עוזר לאחרונה ומביא לשיפור ניכר במצבה של "ליילה" זה תמצית של שום (טיפה דפוק) בשמן זית. לקחתי את הטיפ מהתוכנית של גידי גוב (כמובן שהטיפ התייחס לבני אדם) וניסיתי אותו על ליילה , טיפה אחת בבוקר ואחת בערב והאוזניים נרגעו היא ישנה טוב ולא מגרדת ומנערת אותן. ממליצה בחום ושוב תודה על היעוץ וההתיחסות טל (בת)

מנהלי פורום וטרינריה