צרכים בבית
דיון מתוך פורום וטרינריה
שלום רב, קיבלתי גורת לברדור בת חודשיים, היא נמצאת אצלי בערך שבועיים, אני מנסה לחנך אותה לעשות צרכים בחוץ (אני גרה במושב), אך ללא הצלחה, מספר פעמים היא עשתה צרכים בחוץ ונתתי לה חטיף, אך עדיין היא עושה צרכים גם בבית, מה ניתן לעשות על מנת ללמד אותה? האם בגיל הזה אפשר לחנך אותה לעשות צרכים בחוץ או שזה מוקדם מידי? תודה מראש
שלום שלי בענין הגורה (קודם כל מזל טוב). קראתי בספר על שיטה: לקחת מיכל נס-קפה גדול ולהכניס בו קצת כסף (נניח 10 אג' - 5-6 יחידות) בכל פעם שהיא עושה לגשת אליה ולנענע את המיכל ולהגיד "אסור". עם הזמן היא תקשר בין המעשה לבין האמירה ותבין שאסור לה לעשות בבית. ייתכן וישנן עוד שיטות ואף טובות מאלה (זה לא הכי נעים לכלב). בנוסף חשוב להבין כי גור כלב הינו כמו ילד שאינו שולט על צרכיו ועם הזמן הוא גדל ומבין יותר. את יכולה גם לנסות לתת לה את האוכל רבע שעה בערך לפני היציאה החוצה כך שתהיי בטוחה שהצרכים יעשו בחוץ (לווא דווקא באופן מיידי, לקחת זמן לטיול) והכי חשוב!!!! סבלנות ואהבה, לא לכעוס ולא להפחיד את הכלבה. אהבה עושה את שלה. בתקווה שעזרתי.
שלי, עליך להבין שהכלבה צעירה ואינה מסוגלת לשלוט בשסתומי השלפוחית. אפשר ורצוי להתחיל ללמד אותה כבר מעכשיו. צאו איתה כל שעה החוצה ושבחו אותה כאשר היא עושה את צרכיה בחוץ (גם חטיף זה טוב) כאשר היא עושה בבית ואתם עדים למעשה, ניזפו בה קלות, ספקו לה פינה עם עיתונים כדי שתוכל לעשות עליהם את צרכיה. הרבה סבלנות, הלברדורים כלבים חכמים ולומדים מהר מאד, תוך מספר חודשים היא כבר תלמד. אם אתם מתקשים, תוכלו לפנות למאלף מקצועי שידריך אתכם.