שילשולים והקאות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/07/2002 | 12:58 | מאת: איילת

שלום, יש לי כלב בין שנה וחצי. מזה שבוע הוא מקיא ומשלשל. הוא קיבל טיפוך מונע נגד ההקאות והשילשולים ,אך לא נמצאה הבעיה. הדיאגנוזה הראשונה היתה קלקול קיבה. כעת קיימות מספר אפשרויות שונות: קלקול קיבה, בעיה במעיים,וירוס. הכלב למראית עין , לא נראה חולה, הוא מלאה שמחת חיים ומגיב לסביבה כרגיל. הוטרינר אמר כי יש לחכות ולראות איך זה יתפתח. לי זה לא נשמע הגיוני. רציתי לדעת למי אני יכולה לפנות להמשך טיפול או דיאגנוזה ממוקדת יותר תודה איילת

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2002 | 15:28 | מאת: טריניטי

שתי שאלות: 1. האם שינית לו את האוכל בתקופה האחרונה? 2. האם ההקאות קורות לאחר האוכל או בזמן מסויים במשך היום?

25/07/2002 | 16:11 | מאת: איילת

החלפתי לו לפני כ-3 חודשים ל-יוקנובה כבש עם אורז. ההקאות הן אחרי האוכל, אך לא בהכרח , כי הוא היה בצום. אני רוצה להוסיף שדיברתי עם מישהי נוספת שאמרה שזה חד משמעית "גיררדיה" מה דעתך?

26/07/2002 | 08:29 | מאת: ד"ר טליה מור

ממש לא נשמע הגיוני לחכות ולראות. שלשולים והקאות מזה שבוע במיוחד אצל כלב צעיר אכן יכולים להצביע על בעיה במערכת העיכול. הסיבה יכולה להיות על רקע תזונתי, תולעים,טפילי מעיים,דלקת חידקית או ויראלית, רגישות למזון וכו'. אם הכלב נראה בריא ושמח אינו מיובש ומתנהג כרגיל אני הייתי מעלה אותו על אוכל רפואי המיועד לבעיות מעיים ולרגישות(ניתן להשיג אצל וטרינרים בלבד) עם כיסוי אנטיביוטי מתאים וטיפול נגד תולעים (במיוחד אם הוא לא קיבל בחצי שנה האחרונה ואם סבל מפרעושים). לעיתים יש צורך לעשות בדיקת צואה לשלול טפילים כמו ג'יארדיה או קוקסידיה. המרפאה בא אני עובדת נמצאת בכפר-סבא ואת מוזמנת.

מנהלי פורום וטרינריה