אכנוקוקוס

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/07/2002 | 19:49 | מאת: נ

שלום האם אוכל לקבל מידע לגבי אכינוקוקוס? ( מדובר בנערה ולא בכלב) ידוע כטפיל בכבשים וכתולעת בכלבים - לכן הרשתי לעצמי לשאול בפורום זה כפי שהוסבר הטפיל בבני אדם זהה לתופעה בכבשים אודה על תשובתך. אמא מודאגת.

07/07/2002 | 22:08 | מאת: ד"ר טליה מור

מדובר בתולעת שניתן למצוא במעיים של כלבים, זאבים שועלים וכו' , הביצים מופרשות בצואה ונעכלות ע"י מארח ביניים (כבשה או אדם) ונודדות לאיברים שונים: לכבד, לראות, למח, לכליות , לעצמות ולרקמות אחרות, מתפתחות וגדלות בציסטות מלאות נוזל . הכלב הינו מארח סופי של התולעת כלומר רק בגופו תתפתח התולעת בעוד שכבשים ואנשים הינם מארחים אקראים ובגופם תתפתח רק הציסטה. בדרך כלל הציסטות מתפתחות בכבד, לעיתים אסימפטומטי עד שלב מסוים בו נוצר לחץ, כאבים צהבת וכו' האבחנה מואשרת ברנטגן, באולטראסאונד ובבדיקה סרולוגית. הטפול בתרופות כנגד התולעת אך לפעמים יש צורך בניתוח.

07/07/2002 | 23:58 | מאת: נ

טליה שלום תודה על המידע. האם ניתן להשליך מהניסיון בבעלי חיים - על טיפול בילדים. כגון באיזה מצב חובה לנתח ובאיזה מצב ניתן להמשיך ללא ניתוח?

מנהלי פורום וטרינריה