כלב ללא רסן

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/01/2002 | 21:14 | מאת: עופר

שלום אני בעליו של כלב זכר מסורס מעורב קטן בן 10 חודשים. מאז גיל חצי שנה בכל פעם שאני או חברתי עוזבים את הבית ומשאירים את הכלב לבדו, הוא הורס כל פריט אפשרי מדיסקים ועד לסלון (החלפנו כבר שני סלונים) אנו מאוד אוהבים את הכלב, וניסינו כל דבר אפשרי ללא הצלחה. כעת כדי למנוע את ההתפרעות שלו אנו שמים עליו רסן כאשר אנו יוצאי מהבית כך שהוא מבלה עם רסן כ 7 שעות ביום. אנו מתגוררים בדירת שני חדרים ואין ביכולתנו לתת לו לשחק בחצר בזמן שאנו לא בבית. האם הדבר מזיק יותר מאשר מועיל בטווח הארוך ? האם אילוף יפתור את הבעיה ? האם יש אלטרנטיבה אחרת לחינוכו ? תודה מירב ועופר

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2002 | 14:51 | מאת: דר' אדיר שיפרון

עופר שלום, מדובר בבעיה ידועה הקרויה פחד נטישה וניתן להתגבר עליה בשילוב של אילוף ותרופות. רסן במשך כל היום לא פותר ת הבעיה, בקרוב הוא יתחיל "לחפור" בספות באמצעות הרגלים שו.

28/01/2002 | 14:47 | מאת: שיר-לי

עופר ומירב שלום, ראשית הרשו להמליץ בחום על אילוף, כפעילות שאם היא נעשית נכון תגביר את הביטחון של הכלב בכם ובעצמו. שנית, בינתיים, הרשו לי להמליץ בחום על הפיתרון הפרטי שלי לבעיה: כשהכלבה שלי לעסה רהיטים, מתוך גורות ושובבות, פשוט מרחתי משחת benday לכאבי גב על הרהיטים שאהבה ללעוס. המשחה מסריחה ומרה, והכלבה פשוט לא העזה להתקרב. אני חייבת לציין שתכשירים אחרים לדחיית כלבים לא עבדו למשך יותר מכמה שעות, אם בכלל, והמשחה עבדה לשבוע בכל פעם. ודרך אגב, הריח כל כך נורא והטעם כל כך מר, שלא חששתי כלל מהרעלה, משום שהכלבה כאמור לא חשבה אפילו לתת לדבר הזה לגעת לה בפה! וכך ניצחתי בקרב על הספה. חבל רק שעד שגיליתי את הפטנט הזה כבר לא נשאר הרבה מהספה :)

מנהלי פורום וטרינריה