כלבת באוכל
דיון מתוך פורום וטרינריה
חמי קנה כבש מערבי שמגדל אותם ללא פיקוח וטרינרי באזור המרכז ליד שוהם. חמותי בישלה את הבשר במרק , חשוב לציין שהוא שחט את הכבש לבד ללא פיקוח ווטרינרי כמינהגו. שאלתי כזאת, האם והכבש היה נגוע בכלבת יש סיכוי להידבק על ידי אכילה של המרק ( חשוב לציין שכבר אכלתי מהמהרק שבושל עם הבשר.) ואם יש סיכוי להידבקות בכלבת מה עליי לעשות??
אין לאכול בשום אופן בשר שנשחט או נמכר ללא פיקוח וטרינרי . ההדבקה של בני אדם בכלבת נעשת בעקבות מגע עם רוק של חיה נגועה, לרב דרך נשיכות אבל לא רק. וירוס הכלבת (למיטב ידיעתי) אינו שורד טמפרטורות גבוהות של בישול. עם זאת בספרות דווח על מקרים בודדים של הדבקות כתוצאה מאכילת בשר של חיות נגועות, מניחים כי ההדבקה במקרים אלו נעשתה בעקבות ההתעסקות עם הבשר טרם בישולו. אין להתעסק, לגעת או לאכול בשר של חיה חשודה או נגועה בכלבת.
ללכת לרופא? ואיזה עוד דרכים ניתן להידבק בכלבת??