הלברדורית גדלה שנה על פרופלן ועכשיו מגיעה למצב
דיון מתוך פורום וטרינריה
שאם אני מציבה לה יום יומיים את הסיר עם הפרופלן לא נוגעת בשום אופן. רק שערבבתי אותו עם מזון יבש אחר זול את הזול היא אוכלת בתיאבון מה קורה כאן האם היא יודעת משהו אולי הפרופלן לא תקין או משהו???איך יתכן ששנה שלמה אכלה ופתאום חרם גדול. האם בארץ מישהו בודק את האוכל של הכלבים באם הם תקינים או שסומכים על המקורות שלהם.
דבורה שלום, לברדורים בדר"כ לא בעייתים עם אוכל, אוכלים הכל ובלי סוף, אבל ישנם גם מקרים כמו שלך שפתאום הכלב לא אוהב את המזון אליו הוא רגיל ולא תמיד יודעים למה. בהנחה שאין כל בעיה רפואית , את יכולה לנסות מזון מחברה אחרת, קודם כל לקנות שקית קטנה ולראות אם הכלבה אוהבת אותו ומעכלת אותו כמו שצריך, אם הכל בסדר אז לקנות שקית גדולה, לא להוסיף לגריגירים היבשים תוספות שלנו, כי אז היא תתרגל ותסרב לאכול את האוכל היבש. לא הבנתי מפניתך למה את מתכוונת, האם הכלבה סובלת מנשירת שיער בלבד או שנשירת השיער מלווה בהתקרחות בולטת לעין ? האם העור בריא, או שישנם פצעים, גירודים וכו ? באיזה איזורים בגוף ?
שמתי אדוונטג והומלץ לי לשים לה שוב במקום אחרי 4 שבועות אחרי 3 שבועות. כי ניראה שמתקפת הפרעושים קשה וכדי לשלול אפשרות של אלרגיה לפרופלן או נזק כלשהו הומלץ לעבוד לאוכל על בסיס אחר . הבעייה שמתי את האדונטג ב-18,6,10ולחכות עוד שבוע וחצי ניראה שהיא תתקרח קשות .האם יזיק לה אם אשים לה כל שבועיים, יש לה כלוב בחצר מרוצפת ורוב הזמן היא בבית רק בערב בחוץ וכשיוצאים. היא התקרחה לא רק באיזורים שמגרדת עם הרגליים האם האדוונטג מספיק טוב או שיש חומרים יותר יעילים ??? תודה.