זמן תפוגה לתמצית.

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

21/10/2008 | 09:38 | מאת: חגי

שלום לך. קראתי בהרבה מקומות שלתמצית הטיפולית יש זמן תפוגה, אך בכל מקום הזמן שונה. אבקש לדעת, מהו הזמן הנכון ואיך הוא נקבע? בברכת חג שמח - חגי.

חגי שלום. משך "חייה " של התמצית הטיפולית בבקבוק 30 מ"ל, הוא כשלושה שבועות בהנחה שלוקחים ממנה מדי יום לפחות 4 פעמים 4 טיפות בכל פעם. אם לוקחים יותר - הזמן מתקצר. אם לוקחים פחות - הזמן מתארך. מבחינת יעילות התמצית, זמן התפוגה הוא ארוך מאד ! (חודשים ואף שנים...). תלוי בתנאי האיכסון ובסגירת הבקבוק. ניתן לבדוק זאת לפי צלילותה של התמצית ובעזרת טעימה. אם הטעם הוא של תמצית טרייה - אין בעיה. אם הטעם טפל או מר והצלילות עכורה או שיש בה כל מיני עבמ"ים צפים - התמצית אינה טובה ואין להשתמש בה. בברכה - רון.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך