רסקיו רמדי לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

26/03/2008 | 06:06 | מאת: יהודית

האם אפשר על בסיס יומיומי לתת לילד בן שנתיים וחצי רסקיו רמדי? מדובר בילד שחרד מאד ממצבים שאינם מוכרים לו או מאיימים עליו (תור לספר, ביקור אצל רופא הילדים, וכו') השבוע, נתתי לו פעמיים רסקיו רמדי - לפני ביקור אצל רופא הילדים ולפני בדיקת שמיעה - ובשני המקרים התגובה הייתה מצויינת. יותר מזה, גם בגן הילדים דיווחו לי ביום של בדיקת השמיעה, שבהמשך היום הוא היה הרבה יותר מרוכז וכו'. ומכאן השאלה - האם אפשר לתת לו (נתתי לו שתי טיפות) על בסיס יומיומי, וכן לכמה שעות אמורה מנה כזו להספיק? תודה מראש.

ליהודית שלום. לאתגרים, (לא לבעיות...!), מקומיים וזמניים, נהגת מצוין . אני ממליץ על 4 טיפות במקום 2 לכל פעם). עם התוצאות לא מתווכחים.... לפתרון ארוך טווח - אני ממליץ לחפש את הסיבה שמביאה אותו להתנהג כך ולשדר אותות מצוקה. על כן ההמלצה הטובה ביותר היא, לפנות למטפל /ת עם ידע ומיומנות בפרחי באך, כדי שאפשר יהיה להכיר את הילד באופן אישי, (וגם את הוריו ואת הסביבה בה הוא גדל), להתאים לו תמצית טיפולית וללוות את כולכם בתהליך. בברכה - רון.

26/03/2008 | 21:11 | מאת: יהודית

תודה על התשובה המהירה. נתתי שתי טיפות, מכיון שזו הייתה ההמלצה בבית המרקחת שם קניתי את הטיפות, שכן גם כתוב על גבי הקופסא שלמבוגר ההמלצה 4 טיפות - אז גם לילד בן שנתיים וחצי ששוקל לערך 15 ק"ג? באמת אשקול פניה למטפל (יש המלצות לאחד/ת כזו באיזור ירושלים?) אבל עדיין השאלה האם אפשר לאורך זמן להשתמש בפרחי באך? ושוב תודה

מנהל פורום טיפול בפרחי באך