שאלת המשך לאקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

13/12/2007 | 12:36 | מאת: חדש פה

אני בן 25. כחצי שנה אני עובד במכון כושר. אבל בחודשיים האחרונים התחלתי לקחת שייק חלבון אחרי אימון ולאכול הרבה מוצרי חלב כדי להגדיל את מנת החלבונים היומית. דא עקא שהתחילו להופיע אצלי פצעי בגרות, אקנה, והרבה. אז החלטתי להפסיק השבוע ולהסתמך על סויה, טחינה מלאה וגבינות עיזים. אבל לשייק חלבון לא מצאתי חלבון והחטטת ממשיכה להופיע... יש לכן הצעה לתחליף? וגם אם תוכלו תמליצו לי על עוד מקורות חלבונים בריאים כמו הטחינה והסויה.. תודה תשובה של ד"ר יהב: זה לא ענין של דיאטה !האקנה שלך התפרץ אחרי שהתחלת לקחת חלבונים רק במקרה ! אתה זקוק לייעוץ ולטיפול אצל מומחה . ולשאלתי: אחרי שבוע של הפסקה ממוצרי חלב לגמרי מלבד השייק חלבון נעלמו לי הפצעים... האם עדיין יש צורך בביקור אצל מומחה? הבחנתי שהפצעים הם ממוצרי החלב לאחר שכל השבוע הייתי אוכל מוצרי חלב בגלל האימונים, אבל מימי חמישי עד שני אני לא מתאמן ועל כן לא אוכל מוצרי חלב - ובימים אלו האקנה היה מחלים כך שבימי שני בבוקר כבר הייתי חלק - ואז חזרו הפצעים וכך חזר המחזור הזה חודשיים...

21/12/2007 | 10:01 | מאת:

התפרצות של אקנה יכולה להופיע בעקבות נטילת שייק חלבון. חלק מהמוצרים האלה מכילים הורמונים סטרואידיים (לא תמיד רשום במרכיבים). סטרואידים גורמים בקלות לאקנה שמופיע בפנים וגם בחזה ובגב. לגבי מוצרי מזון לרוב לא גורמים לאקנה, בספק מוצרי חלב. ממליצה לך לצרוך חלבון מהמזון בלבד ולא מתוספי מזון ואבקות סינטטיות למיניהן, אין כמו מזון טבעי- ביצים, בשר, דגים, דגנים, פירות, ירקות וכד'. כדאי להתייעץ עם תזונאי/ת.