פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20577 הודעות
16870 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/12/2006 | 13:50 | מאת: דנונה

האם למישהו ידעו על ערך רפואי שיש לשרף עץ האלה (פיסטוקיה) ?

16/12/2006 | 10:07 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, להלן קישור למידע מפורט בנושא, כולל תכונות רפואיות המיוחסות לשרף (טיפול בבעיות במערכת העיכול, מערכת הנשימה, טיפול בשיגרון ועוד): http://www.geocities.com/HotSprings/Bath/6482/Hebrew/plants/ela.html בהצלחה צביקה

14/12/2006 | 19:07 | מאת: אני

שלום. יש לי שאלונת. אני הולך למכון כושר כבר חודש 3 פעמים בשבוע. אחרי כל אימון אני אוכל פיתה עם חמאת בוטנים בשביל חלבונים. אני לוקח אותה איתי כדי לאכול כמה שיותר מהר.... האם זה בסדר? מספיק חלבונים? לא משמין? יש איזו בעיה עם זה? תודה רבה..

15/12/2006 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אני נותנת לך את הערך התזונתי לחמאת בוטנים שתקבל את התשובה לשאלתך . אין ספק שחמאת בוטנים היא עתירת קלוריות כיוון שבנוסף לחלבונים היא מכילה אחוז גבוה של שומן. בנוסף עדיף שתאכל את הפיתה מקמח מלא שהוא עשיר יותר בסיבים וויטמיני B החשובים לאספקת האנרגיה לגוף. ערך תזונתי של חמאת בוטנים ל 100 גרם: אנרגיה.......................................595 קק"ל חלבונים........................................22 גרם פחמימות.......................................20 גרם שומנים.........................................54 גרם שומן רווי.......................................10 גרם נתרן............................................10 מ"ג סיבים תזונתיים................................7 גרם כולסטרול.......................................0 גרם ברזל.............................................2 מ"ג סידן.............................................70 מ"ג בברכה חג אורים שמח טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:09 | מאת: תומר

שלום! כפי שאני יודע לא מומלץ לשתות מים בזמן הארוחה, בזמן הקרוב לפני או אחרי ארוחה אז אם לוקחים ויטמינים כמו, אומניום, ברזל עדין, מתי אמורים לקבל אותם? אומרים שויטמינים לוקחים מיד אחרי ארוחה, אז אני בדילמה, אני זקוק לפחות חצי כוס מים על מנת לקבל ויטימין. חשבתי שהפיתרון הוא לקבל ויטמין לפחות חצי שעה לפני ארוחה, האם אני טועה? יש דרך אחרת? תודה!

14/12/2006 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום הספיגה הטובה ביותר של ויטמינים היא תמיד עם האוכל. (בויטמינים מסויימים אפילו יש המלצות לפתוח את הכמוסה ולפזרה על האוכל כדי שהספיגה תהיה אופטימלית ). לכן גם אם תשתה את החצי כוס מים לא נורא . בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן .

14/12/2006 | 17:53 | מאת: תומר

קודם כל תודה על התגובה! לגבי פתיחת הכמוסה, האם זה נכון על הויטמינים הבאים: אומנים, ברזל עדין, V2000 ? הכל חברת סולגר ועוד משהו- מתי בדיוק עדיף לקבל ויטמין לפני או אחרי ארוחה? שוב תודה!

14/12/2006 | 00:55 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך כלל וצמחונית כבר כשמונה שנים. מאז שחזרתי ללו"ז מטורף של לימודים- עבודה, אני מאד עייפה, גם אם אני ישנה 8 שעות בלילה, (למרות שזה לא קורה כל לילה). לפני כשנה עשיתי בדיקות דם, והברזל ן B12 היו תקינים. אשמח אם תוכלו להלמליץ לי על מזונות צמחונים עתירי ברזל (אולי בכל זאת זו הבעיה) וכן אולי שינם מזונות ספציפים שאינם טובים וגורמים לעיפות רבה. תודה מראש

14/12/2006 | 17:46 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום מזונות שיש בהם ברזל קטניות, ירקות עליים ואגוזים. חיטה וזרעים שונים מכילים גם ברזל אך הם גם כוללים חומרים שונים כמו חומצה פיטית הקושרים אותו ומעכבים את ספיגתו במעי. שיר קשה מאוד להמלץ ולדעת לדעתי חשוב מאוד שתלכי לתזונאית שתבדוק את התזונה שלך האם אכן את מקבלת את כל המרכיבים שהגוף שלך צריך. ובנוסף יש לבקש בדיקות שאכן הכל תקין בנוסף את מספרת שאת נמצאת בסטרס ומרוץ של הלימודים. מתח כשלעצמו הוא גורם מרכזי לעייפות . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

13/12/2006 | 22:26 | מאת: דליה

איזה מזונות טובים ביותר למעי רגיז

13/12/2006 | 22:28 | מאת: דליה

האם יש תרופות טבעיות נוסף למאכלים מיוחדים

14/12/2006 | 17:50 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אולי כדאי שנתחיל במזונות שלא כדאי לאכל במעי רגיז. אסור צבעי מאכל, חומרים משמרים, וקפה, קולה, מזון מטוגן ולהוריד מוצרי חלב ומוצרים אלרגנים כמו שוקולד . טוב לאכול ארוחות קטנות המכילות דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, קינואה, אורז מלא קטניות כמו נבטים, אפונה ירוקה, הרבה ירקות המכילים סיבים ופירות בברכה ובהצלחה | טובה בר- שאן

16/12/2006 | 22:04 | מאת: דליה

תודה לטובה וחג שמח האם זה נכון שירקות כמו פלפלים למיניהם עגבניות ומלפפונים לא טובים כשהם חיים ורצוי לאכול אותם מבושלים במקרה של מעי רגיז

13/12/2006 | 12:33 | מאת: שירה

אני בת 29 וגילו אצלי כולסטרול גבוה. (יש גם במשפחה וכנראה גנטי) הממצאים: cholesterol total 265.3 triglycerides 168.1 hdl cholesterol 95 ldl cholesterol 137 האם תזונה יכולה לעזור להוריד את רמת הכולסטרול? על מה אתה ממליץ לאכול או לא לאכול? תודה רבה

13/12/2006 | 19:53 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום אין ספק שתזונה הוא גורם חשוב מאוד להורדת רמת הכולסטרול ושמירה על ערכים תקינים. המלצתי החמה לך ללכת לתזונאית ולבנות תפריט להורדת עודף השומנים בדמך. בגדול חשוב שתביני שיש צורך להוריד מוצרים מהחי כמו בשר, ביצים, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה. לאכל הרבה ירקות המכילים הרבה סיבים , זרעי פשתן, אגוזים (המכילים אומגה 3 ועוזרים להורדת הכולסטרול) דגנים מלאים וקטניות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בהצלחה

17/12/2006 | 17:31 | מאת: אלישבע

ג.נ. והאם תזונה יכולה להעלות את הכולסטרול הטוב, כאשר הוא נמוך יחסית (40)? על מה את ממליצה? תודה, אלישבע

13/12/2006 | 11:07 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 35, גובהי 161. ומשקלי 60 ק"ג. אני צורכת 20-30 גרם זרעי פישתן טחונים עם יוגורט (כ 200 גרם) בבוקר כתוסף תזונה טבעי, וכ- 30 גרם שומשום טחון בערב עם סלט חי. שאלתי היא האם הכמויות שאני צורכת משני מוצרים אלה, מספיקים לגופי מבחינת אומגה 3 וסידן? אודה על התייחסות בהקדם. בנוסף, אילו איכויות/ חשיבות יש לאכילת שומשום.

13/12/2006 | 20:03 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום 1. מבחינת חומצות השומן הרב בלתי רוויות את מקבלת את מה שאת צריכה (2 כפות של זרעי פשתן טחונים ביום מספקים את חומצות השומן בצורה מאוזנת . אולם מבחינת כמות הסידן את לא מקבלת את כל הכמות ההמלצה של RDA היא 800 מ"ג פר יום ב100 גרם טחינה יש בסביבות 100 מ"ג סידן . 2. בשומשום יש אומגה 6 ואומגה 9 ובנוסף יש ויטמינים ומינרלים עליהם את יכולה לקרא באתר http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Sesame.htm בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:03 | מאת: ענת

מהו המקור הטוב לקבלת הסידן במזון טבעי? אני בכלל לא אוכלת מוצרי חלב תודה!

12/12/2006 | 22:12 | מאת: קארין

שלום רב! האם מוצרי חלב כגון : קוטג', יוגורט, אשל וכו' נחשבים למוצרי בריאות? תודה

13/12/2006 | 08:37 | מאת: נעמי

http://www.halav.org/health/index.html הסברים בקישור, וכדאי לזכור את שאריות האנטיביוטיקה וההורמונים שהוזרקו לפרות, אשר נשארות במוצרי-החלב. בטחינה (גולמית) ובמזונות אחרים מעולם הצומח יש יותר סידן מאשר בחלב.

13/12/2006 | 20:13 | מאת: טובה בר-שאן

קארין שלום רבים האנשים באוכלוסיה הרגישים מאוד לחלב. בנוסף לאחוז גבוה של אנשים אין את האנזים לאקטאז האחראי על פירוק הלקטוז הסוכר בחלב וכתוצאה מכך לאחר אכילת חלב ומוצריו האנשים סובלים מכאבי בטן, גזים, נפיחות, ושלשולים עזים . לכן אם כבר מחליטים לאכל מוצרי חלב עדיף מחלב עיזים שהוא דומה יותר בהרכבו לחלב אדם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן ובהצלחה טובה בר שאן

12/12/2006 | 17:13 | מאת: אסתר בג

בצל ושום נחשבים לטובים ומועילים לבריאות . אישית, בצל ושום הם אבני יסוד בתפריט שלי, כמעט בכל ארוחה ובכמות כפולה או משולשת ממה שהמתכון "דורש". אלא, שרוב הבצל והשום, שאני אוכלת, הם מבושלים או מטוגנים. האם אני מזכה את גופי באותה תועלת, או שמדובר בבצל ושום "חיים" בלבד.

12/12/2006 | 22:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתר בג שלום אכן את צודקת בהחלט את רב האפקט הטרפויטי יש לבצל ולשום כאשר הם טריים לא מבושלים ולא מטוגנים . אך את כן מקבלת מהשום והבצל את המינרלים וחלק מהפיטוכימיקלים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן .

12/12/2006 | 16:20 | מאת: עודד

האם יש בעיה לאכול אפרסמונים עם הקליפה? אני אוכל לא מעט כאלה (לעיתים עד 3 ביום), ומזהירים אותי שיכולות להיווצא חסימות במעי. האם נכון?

12/12/2006 | 22:23 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום אפרסמון מכיל ריכוז מאוד גבוהה של סיבים תזונתיים שחלקם אינם מסיסים . לכן לאנשים עם קיבה רגישה הפרי יכול לעשות בעיות. מעבר לזה הפרי מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים להלן אתר שאתה יכול לקרא עליהם . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן http://www.hashulchan.co.il/Index.asp ?ArticleID=8988&CategoryID=100&Page=1

13/12/2006 | 11:03 | מאת: עודד

טובה שלום ותודה על תשובתך המהירה. האם בעלי קיבה רגישה לאפרסמונים יחושו בכך מייד, או שמא הדבר עלול להתגלות רק בהמשך הדרך (חודשים? שנים?), בעקבות השפעה מצטברת? אם השפעה שכזו אכן קיימת, מהן השלכותיה? עודד

12/12/2006 | 09:12 | מאת: ענת

רכשתי אומגה 3 מה ההמלצה לגביו האם מותר ורצוי לקחת התוספת פעם ביום אחרי ארוחה לפני ? ומה תועלות המוצר? אני בת 36.

12/12/2006 | 22:33 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום את התוסף אומגה 3 לוקחים בדרך כלל עם האוכל . (מה הסיבה שאת לוקחת אותו כתוסף) את יכולה לקבל אותו גם במזון עם דגים של ים צפוני, זרעי פשתן, אגוזים וכ"ו. בכל מקרה לאומגה 3 יש חשיבות מאוד גדולה 1. חשובה לבריאות הלב וכלי הדם 2. למניעת דלקות 3. נגד כאבים במחזור 4. נגד דיכאון 5.חשובה להריון להתפתחות מוחו של התינוק. וכ"ו וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 23:59 | מאת: שרון.

האם אפשר לשלב כמוסות רודיולה עם אומגה 3? שרון.

12/12/2006 | 22:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לרודיולה פעילות אנטי דכאונית עדינה , וביכולתו למנוע ירידה ברמת הדופמין והסרוטונין בזמן סטרס. גם חומצת אומגה 3 מונעת דיכאון אבל במנגנון אחר כיון שהיא מהווה מרכיב של קרום תאי העצבים. לכן לדעתי אין מניעה לקחת את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

12/12/2006 | 22:44 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום לרודיולה פעילות אנטי דכאונית עדינה , וביכולתו למנוע ירידה ברמת הדופמין והסרוטונין בזמן סטרס. גם חומצת אומגה 3 מונעת דיכאון אבל במנגנון אחר כיון שהיא מהווה מרכיב של קרום תאי העצבים. לכן לדעתי אין מניעה לקחת את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 20:46 | מאת: רונית

האם אפשר להשתמש בסטיביה באפייה במקום סוכר?

12/12/2006 | 22:48 | מאת: טובה בר-שאן

רונית אכן כן את יכולה להשתמש בסטיביה באפיה . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

17/12/2006 | 17:40 | מאת: אלישבע

ג.נ. ניסיתי להמתיק לימונדה, תה, קפה וקקאו בסטיוויה, אך לא הרגשתי שטיפות הסטיוויה ממתיקות את המשקה, גם כאשר שמתי טיפות אחדות (3-5) בכוס. יתר על כן, הן אפילו מקלקלות את טעם המשקה. האם תוכלי להמליץ לי על ממתיק המבצע את מלאכתו ביושר וביעילות? תודה, אלישבע

08/05/2011 | 09:40 | מאת: אמנון

כרגע אכלתי עוגת גבינה עם סטיביה . הכינו את העוגה עם טיפות סטבינול. מש לא הרגשתי את ההבדל בינו לבין סוכר. מה שכן המתיקות שהיתה בעוגה היתה נמוכה. וזה מה שעשה את העוגה עדינה להפליא. חבל שאני לא יכול לתת לכם לטעום דרך האינטרנט.מה שנותר . לנסות לקראת שבועות להכין עוגת גבינה עם סטבינול

11/12/2006 | 18:07 | מאת: נועה

צביקה וטובה שלום רב, אני נמצאית בתחילת הריון, שבוע 6, וידוע לי שישנם צמחים שאינם רצויים לחליטה כמו מרווה. האם קמומיל, לימונית, קינמון, זוטא לבנה, ג'ינג'ר, חליטת פרות בתפזורת מותרים? כוונתי היא לצמחים טריים או מיובשים על ידי, ולא לשקיקים קנויים, למעט חליטת פרות בתפזורת אותה אני קונה. רוב תודות, נועה.

11/12/2006 | 20:29 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום קמומיל , זוטא לבנה , וגינגר טובים בהריון. (גינגר מקל על בחילות הריון ). לעומת זה קינמון אינו מומלץ בהריון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2006 | 12:52 | מאת: lior

שלום לאחרונה אני שותה הרבה מיץ גזר האם זה יכול להזיק? תודה

11/12/2006 | 20:31 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום ממש לא מיץ גזר לא יכול להזיק אך אתה יכול לקבל צבע צהב על העור מהבתא קרוטן שנמצא בגזר. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

11/12/2006 | 09:11 | מאת: esti

לגבי שאלתי בחנות התבלינים נאמר לי שיש כאלה שקורים להם דוחן וכאלה שאומרים שזה סחלב האים את יודעת על שימושם ועל תכונותיהם.? תודה ויום טוב אסתי

11/12/2006 | 20:37 | מאת: טובה בר-שאן

esti שלום להלן אתר המדבר על חשיבות זרעי הדוחן ואיזה חומרים הוא מכיל http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs04-Dalet/Heb-Dalet-Millet.htm בברכה ובהצלחה טובה בר שאם

10/12/2006 | 09:11 | מאת: esti

שלןם אולי אתם יודעם את השם העיברי של גרגירים קטנים בגודל של כוסמת יש ביניהם גם יותר קטנים ,בצבע אפור .תוכנים אותם ומהקמח מכינים דיסה.בצבע אפור היא קצת מרה בטעם. בחנות התבלינים קוראים להם אוכל לציפורים. ידוע לכם גם סגולותיהם? תודה אסתי

10/12/2006 | 21:17 | מאת: טובה בר-שאן

אסתי שלום אולי הכוונה לדוחן כדאי שתשאלי את שם הגרגרים בחנות טבע ואז נוכל לדבר בצורה מדוייקת על תכונות גרגרים אילה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2006 | 18:31 | מאת: גלי

למנהל הפורום אני בשבוע 9, קניתי מעין ריבה שנקראת "הקלה טבעית" על בסיס תמרהינדי, שזיפים, תאנים, סילאן, שומשום, פסיליום, אשחר (בסדר זה) - חברת אפקטבעי השאלה אם כמות של 1-2 כפיות ביום בהתחשב בכך שהתעברובת מכילה את צמח האשחר בטוחה להריון דבר נוסף, חליטת ג'ינגר שמכילה גם לימונית - מה ההגבלה בהריון מודה לך מאוד על תשובתך

10/12/2006 | 21:14 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כדי למנוע עצירות חשוב מאוד שתאכלי תזונה העשירה בסיבים . הרבה ירקות , פירות, דגנים מלאים וקטניות . והרבה הרבה מים .עדיף כמה שפחות משלשלים. לא הייתי ממליצה על ריבה זו כיוון שמתן אשחר אסור לנשים בהריון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/12/2006 | 17:58 | מאת: שלי

שלום, שיערי דק, פגום ונושר. אני מעוניינת לערוך בדיקות דם על כל מרכיב שקשור בכך, מבחינה תזונתית. כבר עשיתי הרבה בדיקות, אז אולי אני יכולה פשוט להתבונן בתוצאות. על מה עליי להסתכל? איך זה כתוב בשפה רפואית? אם התוצאה תקינה, אבל לא הכי טובה, כדאי לקחת תוספים?

10/12/2006 | 21:00 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום יש הרבה גורמים הגורמים לנשירת שיער וניתן לקרא אותם בבדיקות רמת ברזל בדם ומאגרי הברזל. רמת חומצה פולית וB12 רמת האבץ ורמת החלבונים בגוף. אולם יש גורמים שלא תמיד את רואה בבדיקות וזאת צורת התזונה שלך . האם היא מכילה את כל הויטמינים, מינרלים, ואבות המזון שאת צריכה . אולי יש מקום שתלכי לתזונאית לברר את הנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

09/12/2006 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני איעדר מהפורום עד יום ראשון 17/12. אשמח לענות לשאלות הגולשים כשאשוב. בהצלחה צביקה טובה - שלחתי אלייך הודעה נפרדת לכתובת שלך ב HOTMAIL - מקווה שקיבלת.

09/12/2006 | 15:39 | מאת: טובה בר-שאן

לא קבלתי ממך מייל אך מאחלת לך העדרות כפית מהפורום. חג חנוכה שמח טובה בר- שאן

08/12/2006 | 20:30 | מאת: esti

האים חולי סכרת,מותר להם להשתמש במולסה?מה היא הכמות היומית..? תודה אסתי

09/12/2006 | 11:03 | מאת: טובה בר-שאן

esti שלום מולסה היא תמיסה המכילה ריכוז גבוה של סוכרים . לכן היא אינה מומלצת לחולי סכרת. ישנן חולי סכרת בדרגות מחלה שונות לכן אין באפשרותי לדבר על כמויות .כאן המקום להתיעץ עם תזונאי. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

08/12/2006 | 16:46 | מאת: עידו

כמה חשוב לשמור אגוזים במקרר על מנת לשמר את הערך התזונתי שלהם כגון אומגה שלוש , חלבונים ואחרים? האם ניתן במקום פשוט לשמור אותם מחוץ למקרר במקום חשוך ואפל? תודה עידו

09/12/2006 | 11:02 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, אפשר לשמור בארון יבש, קריר ואפל. אגוזים ושקדים בקליפתם נשמרים זמן רב יותר. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 16:43 | מאת: עידו

שם נאמר שיש אומנם טענות על כך שתנור המיקרוגל הורס את הערכים התזונתיים של מזון אבל הדברים לא הוכחו, וישנם גם מחקרים הטוענים שהוא הורס את המזון פחות מחימום בתנור רגיל. אני תוהה האם המיקרוגל באמת הורס, האם מדובר בעובדות, או שזה רק תפיסה רומנטית. ואיך אני כצרכן שמוצף במידע ממקורות שונים יכול לדעת? תודה עידו

ועל החימום במיקרוגל

09/12/2006 | 11:00 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, "כצרכן שמוצף במידע ממקורות שונים" קשה מאד לדעת. זה מבלבל וישנם מחקרים שונים וסותרים בכל תחומי התזונה והבריאות. אם תחליט ותפנים שהמיקרו-גל לא טוב - תמצא מספר מחקרים וטענות שתומכות בכך. אם לא - אתה יכול תמיד להתבסס על המידע של משרד הבריאות ושל רשויות הבריאות הרשמיות. אם בריאותך יקרה לך, כדאי להעמיק, לחקור, לבדוק ולקבל החלטה בהתאם. אני את המיקרו גל זרקתי מהבית אחרי שקראתי את המאמר באתר "מה שרופאים לא מספרים לך" (WDDTY) ובמקומות נוספים. עדיף להיות זהיר וחשדן מאשר תמים ושאנן. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 16:30 | מאת: שואלת

הי, אני קונה מס' רימונים ומגלענת אותם שיהיה לי לכל השבוע אם זה לסלט או לכל מטרה אחרת מאכסנת במקרר ומספיק לי לכל השבוע עוד מעט כבר לא יהיו רימונים חשבתי לקנות כמות שיהיה לי לתקופה השאלה היא האם ניתן להקפיא אותם מגולענים ללא גרימת נזק לערכים התזונתיים ואם כן מה הזמן המקסימלי שניתן להקפיא אותם ואם הם לא מתסמרטטים תודה מראש על תשובה וסופ"ש נעים

09/12/2006 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

לשואלת שלום, אפשר להקפיא - המינרלים והאנטיאוקסידנטים נשארים. חלק מהויטמינים נעלמים וגם הטקסטורה משתנה עם ההפשרה. אפשר לקנות בחנויות טבע מיץ רימונים קפוא אורגני. בהצלחה צביקה

08/12/2006 | 14:59 | מאת: דודו

שמעתי שיש בעייה בריאותית עם עירוב בשרים (בקר והודו יחדיו לדוגמא). יש בזה ממש?

09/12/2006 | 10:43 | מאת: צביקה קורן

דודו שלום, קצת מוזר להעלות שאלה כזאת בפורום תזונה טבעית. אנחנו מתנגדים לאכילת בשר מכל סוג שהוא. רק לאחרונה התפרסמו מחקרים שמקשרים אכילת בשר בקר לסרטן המעי הגס, סרטן השד והלבלב. ישנם כמובן נזקים בריאותיים אחרים. ועל זה נאמר: "זה נבלה וזה טריפה" להלן קישור למידע למחקר שאסף מידע ממספר מחקרים: http://www.e-med.co.il/emed/new/UserSite/content.asp?CatID=13&ContentID=103949 בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 22:32 | מאת: estyi

כאשר יש קלסטרול אפשרי לאכול זרעי פישתן?ושומסום? תודה

08/12/2006 | 09:11 | מאת: טובה בר-שאן

estyi שלום כולסטרול הוא שומן הנוצר בחיי בלבד לאנשים שיש להם כולסטרול גבוה חשוב לצמצם את השומנים מהחי. לעומת זאת בשומשום ובשמן פשתן יש חומצות שומן חיוניות שהגוף שלנו לא יודע לייצר והוא חייב לקבל אותם מהמזון. לכן חשוב מאוד לצרוך מוצרים אילה כיוון שהם תורמים להורדת הכולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

12/12/2006 | 21:18 | מאת: אלישבע

ג.נ. באיזה צורה על השומשום (עליו את ממליצה) להיות? האם, למשל, שומשום הנמכר במחלקת החטיפים בבית המרקחת (שהוא טעים מאוד) עונה על הצורך שציינת? ואשר לשמן פשתן, האם יש בו משהו שאין בשמן זית (אני מחבבת דווקא את השמן זית)? אלישבע

07/12/2006 | 19:58 | מאת: אסתי

האים ידוע לכם מולסה מורידה סכרת? מותר להמתיק עים מולסה? באיזה כמות אפשר להישתמש ליום תודה

07/12/2006 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, לא ידועה לי התכונה של מולסה להוריד את רמת הסוכר בדם (למה הכוונה: "מורידה סוכרת"?). מולסה עשוייה מסלק סוכר או מקנה סוכר, היא מכילה הרבה סוכר בתוספת ויטמינים ומינרלים. אדם בריא יכול לאכול 1-2 כפיות ביום. חולה בסוכרת צריך להגביל את הכמות. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 18:40 | מאת: lior

שלום קניתי שוקולד חרובים וראיתי שאין בן כמעט שומן רווי האם מדובר במזון בריא?

07/12/2006 | 21:14 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, שוקולד חרובים הוא תחליף מעולה לשוקולד רגיל, אבל כדאי להגביל את הצריכה שלו בגלל כמות הסוכר והשומן שיש בו. בהצלחה צביקה

12/12/2006 | 21:22 | מאת: אלישבע

מאחר שבשוקולד חרובים יש הרבה סוכר ושומן, האם הוא עדיף ע"פ שוקולד מריר (או פשוט תחליף, אך לאו דווקא עדיף)? ואם כן, מה יתרונו? אלישבע

07/12/2006 | 13:43 | מאת: עומר

שלום, יש לי שתי שאלות בנוגע למוצר דגני הבוקר fiber 1 קודם כל, כתוב שהם מכילים ממתיק אספרטיים, האם זה יהיה בסדר לאכול מהם על בסיס יומי כמעט קבוע למרות הממתיק?? לא מצויין איזו כמות שלו מכיל 100 גרם מוצר... ושאלה שניה לגביי הערכים של המוצר כתוב ב 100 גרם 194 קלוריות אבל כתוב גם 35 גרם פחמימות=140 קל 47 גרם סיבים=94 קל 8 גרם חלבון=32 יחד זה 266 וממש לא 194, יש לך הסבר אולי?

07/12/2006 | 21:18 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, אני ממליץ להימנע ממזון המכיל ממתיקים מלאכותיים ובמיוחד אספרטיים. לגבי חישוב הקלוריות ייתכן ולא החשיבו את החלבונים. מצד שני לא הכנסת את השומן לספירה. האם אין במוצר הזה שומן? אני מציע באופן כללי להימנע מהמזון התעשייתי המעובד הנקרא "דגני בוקר" ולצרוך דגנים מלאים טבעיים. בהצלחה צביקה

06/12/2006 | 15:51 | מאת: יולי

ידוע לי כי פירות וירקות מאבדים חלק ניכר מערכיהם התזונתיים בתהליך של הקפאה והפשרה. ברצוני לשאול מה ההבדל בין פרי טרי לבין פרי שנחתך ועבר הקפאה מבחינת כמות הויטמינים, המינרלים וכו'...? בתודה מראש

06/12/2006 | 21:52 | מאת: טובה בר-שאן

יולי שלום בתהליך החיתוך חלק קטן של הויטמינים כמו ויטמין C וחלק מויטמיני B הולך לאיבוד. אולם חלק ניכר עדיין נשאר בתהליך ההקפאה. המינרלים לא אובדים בתהליך החיתוך ההקפאה וההפשרה. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

07/12/2006 | 12:55 | מאת: יולי

ראשית תודה על היענותך. איזה חלק בדיוק של הויטמינים אובד כתוצאה מתהליך ההקפאה? האם תוכלי להפנות אותי למחקר בנושא? מה לגבי פסטור? בתודה מראש.

05/12/2006 | 23:58 | מאת: הרקולס...סתם

אהלן לכולם ידוע שאגוזים שאנו אוכלים כיום רובם מקולפים - ולכן הם מתחמצנים (לא בריא) למרות זאת רוב המוכרים לא מקפידים על שמירת טריותם של האזוגים שמוצעים למכירה הם פתוחים ולא ארוזים היטב בשקיות. לכן אשמח לקבל המלצה היכן באזור ראשון לציון/בת ים/חולון/ת"א ניתן לקנות אגוזים באיכות טובה עדיף שהיו בעלי קליפה (לא מחייב) אצל מישהו באמת מקפיד על טריותם ניתן לראות את רשימת האגוזים (שקדים,קשיו,פקאן וכו) - באתר בהרחבה www.gamnon.net ניתן לפנות לאימיל תודה מראש [email protected]

07/12/2006 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

הרקולס שלום אגוזים (אם זה אגוזי פקאן או ועדיף אגוזי מלך ניתן לקנות דווקא בשוק או בשוק לווינסקי שם התחלופה גבוהה ולא מחזיקים אותם הרבה זמן. קלף אותם אתה ותהנה מאגוז שלא עבר תהליך התחמצנות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2006 | 09:31 | מאת: ליאור

ג.נ. האם ניתן לקלף אגוזי מלך או פקאן? איך? האם הכוונה לפיצוח, או לקילוף לאחר הפיצוח? ליאור

05/12/2006 | 19:43 | מאת: מיכל

מה ההבדלים בין דבש למולסה מבחינת ערך תזונתי וקלוריות. מה כדאי להשתמש ביומיום?? ועוד שאלה: מהו לחם כהה????או קמח כהה כפי שכתוב במרכיבים. האם זהו קמח מלא?????

06/12/2006 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, לדבש ולמולסה ערכים קלוריים דומים פחות או יותר. שניהם מכילים גם ויטמינים ומינרלים. אני נוטה להמליץ יותר על מולסה שעשירה יותר בברזל, סידן ומגנזיום. לא יודע מה זה "לחם כהה". אם כתוב שהוא עשוי מקמח מלא, אז זה לחם מקמח מלא, אם לא - כנראה מדובר בקמח לבן שצבעו אותו עם לתת או בצבע חום אחר. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 09:35 | מאת: ליאור

א.נ. כיצד אוכלים/משתמשים במולסה? להמתקת תה/קפה? למריחה על פרוסת לחם? לערבוב עם קוואקר או דגנים בחלב? באופן אחר? ליאור

05/12/2006 | 16:00 | מאת: lior

ניסיתי לעשות טחינה והיא יצאה טעימה אבל היא מתקלקלת נורא מהר מספיק 3 ימים כדי שהיא תתקלקל.יש טחינות אורגניות שאני קונה ללא חומרים משמרים והם מחזיקות יותר זמן איך אפשר להאריך את הזמן שלהם?

06/12/2006 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, טחינה שמכינים בבית ללא חומר משמר מתקלקלת לאחר 3 ימים. תכין טרי כל פעם ואל תשתמש בחומרים משמרים. בהצלחה צביקה

05/12/2006 | 15:52 | מאת: מיכל

פולי סויה קלויים.... האם זה בריא ? עד כמה זה משמין??? האם זה משמין כמו פיצוחים אחרים?????

06/12/2006 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, כל מזון קלוי אינו רצוי. במזונות הקלויים נוצר חומר (בנזופירן-4) החשוד כמסרטן. החומר מצוי גם בעשן המכוניות, הסיגריות ובקפה קלוי. בנוסף יש ב"קלויים" הרבה מלח וגם זה לא מועיל. אין אוכל "משמין" - השאלה כמה אוכלים ממנו. אם את מתכוונת לערך קלורי - פולי סויה הם בעלי ערךקלורי נמוך יחסית ל"פיצוחים" רגילים. בהצלחה צביקה

05/12/2006 | 13:51 | מאת: רונית

אני אשה בת 43 ללא בעיות מיוחדות עם תורשה של לב מאבא( לחץ דם, סכרת) נוטלת כל בוקר לאחר ארוחת הבוקר אומגה 3 - לחיזוק מערכת החיסון ויטמין c וויטמין E - לשמירת העור הפנים קומפלקס ויטמין B - להרגעת עצבים ולחיזוק נשירה ברצוני לשאול 1. אם אפשר לשתות אותם ביחד לאחר ארוחת הבוקר ואין סתירה בניהם או שכדאי לחלק אותם בין הארוחות 2. ואם זה בסדר והם לא יזיקו לי במקום להועיל אני לוקחת על דעת עצמי תודה מראש

05/12/2006 | 22:20 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום הבסיס של הבריאות שלנו היא תזונה נכונה ,בריאה ומגוונת שמספקת לנו את כל הויטמינים המינרלים והחומרים אותם הגוף זקוק לבריאותו. תזונה נכונה ואורח חיים נכון גם יגנו עליך מפני אותן מחלות מהן סובל אביך. אם את לוקחת ויטמינים יש צורך לקחתם עם האוכל כיוון שאז הספיגה בגוף היא הטובה ביותר. במקרה של הוויטמינים שאת לוקחת אין סתירה ביניהם וניתן לקחתם יחד. בכל מקרה אני חושבת שכדאי לך להוועץ בתזונאית,לגבי תזונה ותוספי המזון שאת לוקחת. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

05/12/2006 | 13:34 | מאת: lior

שלום אם אני אןכל חמאת שומשום שיש בה חומצות שומן האם חשוב לצרוך אומגה 3 בזרעי פשתן? תודה

05/12/2006 | 22:14 | מאת: טובה בר-שאן

lior שלום בשומשום יש בעיקר חומצות שומן (חומצה לינולאית )שהיא אומגה 6 ואומגה 9 . בעוד שבזרעי פשתן יש גם אומגה 6 וגם אומגה 3 (חומצת שומן אלפא לינולנית) ואומגה 9 . לכן כדאי לאכל את שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר -שאן

05/12/2006 | 10:32 | מאת: ג'ולי

שלום, רציתי לדעת אם נוטלים את שלושת סוגי האומגה האלה, האם אחד מבטל את השפעתו של השני? והשפעת אומגה 3 יורדת? אני נוטלת תכשיר שמכיל אומגה 3 + זרעי פשתן וזרעי זיפן, האם גם שאר השפעתם של זרעים אלה גם יורדת? מה תפקידם של זרעי הזיפן? מה הם תורמים? תודה.

05/12/2006 | 22:09 | מאת: טובה בר-שאן

גולי שלום שמן הזיפן הוא מקור לחומצה לינולנית (אומגה 6 ) בעוד שזרעי פשתן + תכשיר של אומגה 3 מספק בעיקר אומגה 3 . שתי חומצות שומן אילה הן חומצות שומן חיוניות לגוף אשר מקבלים אותן מהמזון. חשובים היחסים בין הכמויות של חומצות שומן אילה כיוון שהם מעורבים בתהליכים שונים בגוף .עודף של חומצת שומן אחת על השניה עשויה להגביר תהליך כמו למשל פעילות יתר של מע' החיסון (בעודף של אומגה 6 ) . לכן חשוב לקבלן מהמזון ביחסים הנכונים. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

06/12/2006 | 10:20 | מאת: ג'ולי

אז מהם היחסים הנכונים?

09/12/2006 | 17:01 | מאת: ג'ולי

עדיין לא קיבלתי תשובה בקשר ליחסים הנכונים שיש לקחת...

04/12/2006 | 19:09 | מאת: ליאור

שלום לפי מה שהבנתי שניהם מאוד בריאים בכל זאת רציתי לדעת לאיזה מהם יש יותר ערכים תזונתיים תודה

04/12/2006 | 20:16 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום שומשום מכיל יותר חומצת שומן מסוג אומגה 6 (חומצה לינולאית ) בעוד ששקדים מכילים יותר חומצה אולאית היא אומגה 9 . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/12/2006 | 09:13 | מאת: lior

הי אני רוצה לחזק את הגוף שלי וראיתי שלדיסת תנוקות יש הרבה ויטמינים האם זה באמת כך?

04/12/2006 | 14:30 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, מזון לתינוקות מיועד לתינוקות. אני מצציע שתקבל את כל אבות המזון (חלבונים, ויטמינים, מינרלים וכד') ממזון טבעי ולא מאבקות וכדורים. בהצלחה צביקה

04/12/2006 | 08:15 | מאת: מרמלדה

הי, שמעתי שיש דיעות שונות על סוגי הסוכרים סוכר חום כהה שהוא קצת דביק סוכר דמררה וסוכר לבן מה ההבדל בינהם מבחינה תזונתית, בריאותית, קלורית וכו' תודה מראש

04/12/2006 | 14:32 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, השאלה עלתה רבות בפורם - תבצעי חיפוש. סוכר לבן פסול לשימוש בעיני. הוא חסר ערכים תזונתיים ונזקו רב. בסוכר חום יש קצת יותר מינרלים (אם הוא לא צבוע), אבל זה לא נחשב מזון בריאות. בהצלחה צביקה

03/12/2006 | 22:48 | מאת: מוטי הזקן

אני עברתי את השמונים ומרגיש בהתאם. בעצם לא רע. שאלתי היא- האם בריא ונחוץ לשתות כל יום כוסית שמן זית, ואם כן- מתי לשתות? וכמה? אשמח מאוד אם תתייחסו לשאלתי ברצינות ותתנו לי ולקוראים הרבים תשובה בפורום הזה. בתודה מראש מוטי הזקן

04/12/2006 | 08:19 | מאת: אחת

אהלן שמעתי פעם שבתחילת יום על קיבה ריקה כדאי לקחת כף שמן זית עם כפית טחינה גולמית רצוי משומשום מלא ומעט דבש וכך הגוף מקבל אנרגיה לתחילת היום את כל זה ניתן להוסיף ליוגורט 0% (למי שלא מסוגל לקחת את זה לבד)

04/12/2006 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, אני מציע לא להשתמש בשמן זית כ"תרופה", למרות שיש לו סגולות רפואיות מוכחות. אם אתה שותה כמות זו או אחרת בבוקר ומרגיש טוב - יבושם לך. אני מציע להוסיף שמן זית לסלט או לתבשילים בהם יש ירקות כתומים. השמן עוזר לספיגה של בטא קרוטן וויטמינים אחרים המסיסים בשמן. בהצלחה צביקה

03/12/2006 | 21:31 | מאת: אור

שלום, האם חימום חלב סויה במיקרוגל הורס את תכונותיו? תודה.

04/12/2006 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, תנור מיקרוגל הורס כל מזון. אני מציע לא להשתמש במכשיר המזיק והמסוכן הזה. בקישור שלהלן תמצאי מידע מפורט על נזקי המיקרוגל. http://www.wddty.co.il/articals/microwave.html אם תעשי חיפוש נוסף ב"גוגל" (בעברית ובאנגלית) תמצאי עוד סימוכין לדעתי. מסיבות מסחריות ונוחות שימוש לא מפרסמים את המידע הזה. בהצלחה צביקה

07/12/2006 | 18:10 | מאת: ולרי

א.נ. קראתי בעבר שבישול במיקרו עלול להיות מסוכן. אבל האם זה רלוונטי גם לחימום במיקרו? ולרי

03/12/2006 | 20:13 | מאת: סנדי

אני עוסק בפעילות גופנית בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע לשעה/שעה וחצי רציתי לשאול: 1. איזה מאכלים מועשרים בחלבונים שמומלץ לאכול וכמה (פרטו בבקשה כמה שיותר) 2. תוך עד כמה זמן מומלץ לאכול 3. עד כמה זה אפקטיבי לאכול חלבונים 4. מהידע שצהברתי עד עכשיו המליצו לי לאכול מייד לאחר האימון פחמימות וחלבונים... אם תוכלו לפרט קצת בנושא... תודה רבה

03/12/2006 | 20:43 | מאת: טובה בר-שאן

סנדי שלום לאחר אימון ארוך מעבר ל45 דקות חשוב לאכל חלבונים ופחמימות במיוחד חלבונים המכילים חומצות אמינו מסועפות שרשרת כמו לאוצין איזולאוצין וואלין . חומצות אמינו אילה עוזרות לבנית השריר ולא לפירוקו לאחר אימון קשה. חומצות אמינו אילה נמצאות בסויה, דגים, ביצים, שעועית, עדשים, אגוזים שקדים חומוס, פיטרית, שומשום , גבינה, ביצים . אכן חשוב לאכל לאחר האימון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2006 | 22:19 | מאת: רותי

שלום - אני בת 63. רמת הטריגלצירידים נוטה להיות גבוהה כבר שנים. אני שומרת על תזונה נכונה ולפעמים חוטאת פה ושם.(אני לוקחת אומגה 3 ותרופה נוספת). לאחרונה התחילה רמת הסוכר בדם לעלות וכנראה שאני מפתחת סכרת מבוגרים. רציתי לשאול בקשר לשני מוצרים - 1 )"האצה כחולה ירוקה" ששמעתי רק דברים טובים עלייה - האם ידוע לכם השפעה שלה על הגוף בכלל ועל מצבי בפרט 2) האם פשטן שאטחן במטחנת קפה ואצרוך קבוע יכול לעזור גם לסוכר ולשומנים? 3) האם יש מניעה להשתמש בפשטן טחון והשמן דגים באותו זמן. תודה רבה אני אודה לכם מעוד על תשובה לשאלותי

03/12/2006 | 20:22 | מאת: טובה בר-שאן

רותי שלום . על מנת למנוע סכרת וטריגליצרידים הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לשמור על תזונה מחמירה דלת מוצרים מהחי, עתירת סיבים עם מזונות שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם , וחשוב מאוד גם לעשות ספורט. לגבי תוספים יש להתיעץ עם תזונאית לגבי שאלותייך. 1. פשתן טחון מכיל אומגה 3 ואכן יכול לעזור להורדת השומנים בדם. 2. אין מניעה להשתמש בפשתן טחון ושמן דגים באותו זמן. 3. אצה כחולה ירוקה מכילה ריכוז גבוה של כלורופיל ומגנזיום . אילה חשובים לניקוי מרעלים אשר עשוי לעזור לכבד . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

כנראה שיש לי מחסור בגוף ברכיבים האלו כי השיער שלי נושר בקלות והציפורניים חלשות... תודה מראש

02/12/2006 | 21:50 | מאת: אמיל

http://www.anonymous.org.il/nut-iron.html http://www.anonymous.org.il/nut-avatz.htm אתר עם מידע- gamnon.net

03/12/2006 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

א' שלום מזונות העשירים באבץ הם נבטי חיטה, קטניות, אגוזים, שמרים, וחסה. מהחי: ביצים , מוצרי חלב, . סידן מוצאים במ"ג פר 100 גרם 110 חלב דל שומן 115 גבינה לבנה 0.5%שומן 740-600 גבינה צהובה 120 יוגורט 350 סרדין עם עצמות 60 כרוב מבושל 85 ברוקולי מבושל 225 דבלים 100 טחינה גולמית 100 גרעיני חמניות ללא קליפה 250 שקדים 70 מוצרי סויה מבושלים 45 שעועית ירוקה מבושלת 85 במיה מבושלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ג.נ. מה זה דבלים? והאם ממרחי סויה ומעדני סויה כלולים ברשימת המזונות עתירי הסידן ? תודה, אלי

01/12/2006 | 06:43 | מאת: ריטה

קניתי אומגה שנקראת "תרי אומגה" מקופת חולים מאוחדת. וכתוב : 20% epa 160 מ"ג 50% dha 400 מ"ג ויטמין אי - 3.3 מ"ג. חייבת לדעת אם זה טוב? ואם כדאי להמשיך בזה. כי לפי מה שכתבתם בכתבה אין לי מושג אם זה טוב. רוצה לדעת דחוף. אם אפשר להעביר לי למייל את התשובה. תודה רבה.

01/12/2006 | 10:30 | מאת: טובה בר-שאן

ריטה שלום 1. כאשר את שואלת אם זה טוב את מתכוונת בשבילך ,ומיכיון שאינני יודעת מדוע את צורכת תוסף מזון זה קשה לי לענות לך. EPA וה DHA הן חומצות שומן מסוג אומגה 3 והן חשובות מאוד לתקינות מע' הדם, החיסון, מע' העצבים וכו' . ויטמין A הוא חשוב מאוד, להתמיינות של תאים ,לראיה ,הוא אנטי אוקסידנט מצויין .אך במינונים גבוהים הוא מצטבר בגוף ומזיק. לכן את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך לגבי תוסף מזון זה . בברכה טובה בר- שאן

29/11/2006 | 18:33 | מאת: קובי

שלום..אני מתאמן במכון ויש לי מעי רגיז אני נדרש כל בוקר ולפני השינה לאכול כמות נאותה של חלבון בערך 20 גרם..המקור הכי טוב לזה זה קוטג וגבינה שהרי טונה אני לא יכול לאכול על הבוקר כי לא כלכך בא לי על זה..כתוצאה מכך אני נכנס לשירותים על הבוקר כ4 פעמים יוצא ונכנס וכל כניסה לשירותים מלווה בכאבי בטן ..האם יש מקור חלבון טוב אחר לאלרגים ללקטוז? תודה..

29/11/2006 | 19:55 | מאת: צביקה קורן

קובי שלום, מי קבע שאתה צריך 20 גרם חלבון ארוחה? מקורות נוספים לחלבון שאפשר לאכול בבוקר: ביצה קשה (אורגאנית), שקדים, אגוזים, זרעים טחונים (שומשום, פשתן, חמניות, דלעת), חמאת שומשום. כדאי שתפנה ליעוץ אישי מקצועי ותבנה תפריט שיתאים לצרכים שלך. בהצלחה צביקה

29/11/2006 | 12:10 | מאת: דנה

מהן ההמלצות התזונתיות לשמירתהעור? מאיזה מאכלים להמנע ומאלה מומלץ לאכול?

29/11/2006 | 14:24 | מאת: היי

http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-454,xFT-294282,xFP-294288,m-Doctors,a-Forums.html

29/11/2006 | 09:38 | מאת: bnasn

מה השימוש שניתן לעשות במקלות קינמון? למה הם עוזרים? כיצד משתמשים בהם? תודה מראש

29/11/2006 | 20:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מקלות קינמון אפשר להוסיף לכוס מים רותחים ולשתות כחליטה. אפשר להוסיף לתערובת של תה צמחים אפשר להכניס לדייסה משיבולת שועל כתבלין אפשר לשים בארונות או בשרותים להפגת ריח רע. הקינמון נחשב צמח מחמם והוא טוב לבעלי לחץ דם נמוך ולאנשים הסובלים מקור. הוא מעולה למערכת העיכול ונחשב כמאזן רמת סוכר בדם. לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה. בהצלחה צביקה

האם גם ב - קוקה - קולה דיאט יש פוספטים המונעים את קליטת הברזל במעי, ואם לא כל-כך הרבה אז: 1.) כמה כוסות בינוניים (200 מ"ל לערך) מותר לשתות ביום קוקה-קולה דיאט ? 2.) כמה כוסות בינוניים מותר (200 מ"ל לערך) לשתות ביום קוקה-קולה רגילה (לא דיאט) ?

29/11/2006 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום בקולה יש הרבה פוספאטים . בשום פנים ואופן לא הייתי ממליצה כלל לשתות קולה . בטח לא לך ובטח לא לאנשים בריאים ללא בעית הברזל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן