התגברות על הפחד

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

08/11/2007 | 18:02 | מאת: גדי

שלום, איך ניתן בעזרת דמיון מודרך להתגבר על מצבים בחיים שמפחידים אותנו,ועוד כאשר מדובר במצבים בהם אנו נוהגים לפשל פעם אחר פעם? האם הכניסה לאותם מצבים באמצעות הדמיון לא תפעיל כל הזמן אוטומטית גם חזיונות של אכזבה וכישלון שתמיד נלווים אליהם במציאות?

11/11/2007 | 20:12 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

NLP הכולל דמיון מודרך, מאפשר לנו לעבוד בכמה רמות. יש אפשרות לגשת לטריגרים המהווים מפתח להתחלת הפחדים ומישם ליצור שינויים בתבניות המחשבתיות. יש אפשרות לגשת לחוויות מאוד ראשוניות של חוויות ולערוך שם תהליכים מסוג 'טיפול בטראומה או בפוביה'. כמובן שיש התיחסות לכוונות החיוביות העומדות מאחורי ההתנהגויות החרדתיות וזאת על מנת שנוכל "לספק" מענה הולם לצורך, תוך כדי האפשרות לשמר את הכוונות ולשנות את ההתנהגויות החרדתיות. כשעובדים באופן מיומן בטכניקות הללו אין בכלל "כניסה" לחזיונות של אכזבה וכישלון אלא חיבור למקורות ומשאבים מחזקים.

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך