שאלה

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

19/10/2007 | 17:12 | מאת: מיכל האחת

שלום, יש לי בעייה : אתמול פוטרתי. עקב כדור שלג שלא ניתן היה לעצור כנראה. יחסים של השפלה וזלזול מצד בעלת כוח בעבודה - (אשר חששה מאוד למעמדה בעקבות כניסתי לתפקיד) - ובעקבות כך אי שתיקה שלי - הביאו את הבוס לפטר אותי. שיא השיאים היה בצעקות שלה אליי מול אנשים - וצעקות חזרה שלי שלא תצעק. מאז היתה מלחמה קרה ואסיפת אנשים על ידה נגדי. אני מצידי - עד כמה שאני לא "יחצ"נית גדולה" - ניסיתי להיות הכי ידידותית שאפשר - עם כולם. אני נמנעתי מלספר לבוס על מנת לא ליצור רושם רע כבר בהתחלה. שלא יאמר "זו רק התחילה וכבר בעיות"... זו לא פעם ראשונה שזה פוגש אותי. אהבתי מאוד מאוד מאוד את העבודה. מישהוא אולי יכול לעזור עם תובנה לפעם הבאה ? אני כל פעם מאבדת את מטה לחמי ומקור כבודי העצמי !!! מה יהיה איתי ??? מה לתקן שלא יקרה שוב ? מה עשיתי לא נכון ?

21/10/2007 | 21:24 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

שלום מיכל, קודם כל צר לי על שאבדת את מקום עבודתך. המזל הוא שבכל רגע נתון אנחנו יכולים ללמוד מהפעולות שלנו כך שיש אפשרות לתקן ולנהוג אחרת בהמשך. ב - NLP יש מספר דברים שעשויים לעזור - מבחינת הגישה לדברים: 1. לקחת אחריות על הדברים שקרו. אנחנו תמיד שואלים את עצמנו, מה החלק שלנו בכל נושא שהוא מתוך מגמה לשנות את עצמנו והנחה שאין לנו יכולת לשנות את האחר. (והעובדה שאת פונה בשאלה מראה שאת אכן התחלת את תהליך הלימוד העצמי שלך.) 2. ישנו מושג הקרוי 3 העמדות - זה מונח מעולה לעבודה בתחום התקשורת הבינאישית ותחום הגישור. בכל מצב נתון אנחנו יכולים להיות אנו עצמנו ולראות את כל ההתרחשויות דרך העיניים שלנו (זו עמדה ראשונה). כמו כן אנחנו יכולים לקחת את העמדה של האדם השני ולראות ולחוות את כל הסיטואציה דרך העיניים שלו. (זו עמדה שניה) והעמדה השלישית היא היכולת להסתכל על שני האנשים מלמעלה - לראות את ההתרחשות , חילופי הדברים, הנימה, הנסיבות - כלומר מבט רחב יותר על הדברים. אנשים המוגדרים כטובים ביחסי אנוש בעלי יכולת לנוע בין שלושת העמדות בכל רגע נתון וע"י כך מאפשרים לעצמם את הגמישות לראות ולחוות את המצב מהרבה פרספקטיבות. אושר המידע המתקבל מאפשר גמישות מחשבתית ויכולת תגובה טובה יותר. אני ממליצה לך להתחיל ולתרגל מעברים בין העמדות על מנת להגמיש ולהרחיב את יכולת התגובה שלך. מקובל לציין את גנדי, איינשטיין ווולט דיסני כמודל לאנשים ששלטו ביכולת המעבר בין העמדות באופן זורם וגמיש ועל כן הם הצטיינו ביכולות התקשורת שלהם עם אנשים . בהצלחה.

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך