שאלה

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

17/07/2007 | 16:39 | מאת: דנה

ליפעת שלום רב, האם NLP יכול לעזור במעין ספיגה מוגזמת של השפעה? אני אסביר, זה קורה לי בעיקר עם אנשים מסוימים, לדוגמא קרוב משפחה מבוגר ממני, שבכל פעם שהוא לא מאוזן נפשית או רגשית (כועס, פוחד, היסטרי, מדוכא) הוא מדבר על כך בדרך דרמטית ודי במספר מילים שהוא אומר (ומעביר את המסר דרך טון הקול שלו בעיקר) כדי לגרום לי "להידבק", לפחד, להרגיש רע ובקיצור לצאת מהאיזון הנפשי שלי עצמי. מה עושים? איזו טכניקה יכולה לעזור? זה ממש מפריע לי במשך שנים רבות עד כדי צמצום הקשר איתו כמה שיותר. תודה מראש

19/07/2007 | 10:04 | מאת: יפעת וינשטיין–זהר

דנה שלום, כשאנו מגיבים בעוצמה "מוגזמת" לדברים הנאמרים לנו יש מספר דברים שמאפשרים שינוי באופן בו אנו קולטים את המסר. דבר ראשון מאוד חשוב לזכור תמיד שמאחורי הדברים הנאמרים ישנה כוונה חיובית אמיתית עבור מעביר המסר. אם בכל פעם שתשמעי את הדברים תניחי באופן מלאכותי אפילו את הנימה ואת בחירת המילים הספציפית בצד תוכלי להקשיב - כאילו מעבר לכך - לכוונה האמיתית של הדובר - וזה כבר מאוד יקל עליך . בנוסף לכך אנחנו מדברים בתחום שלנו על המושג CONGRUANCY - שמשמעותו "יישור פנימי". יש לנו כמה תרגילים שמאפשרים לאדם למצוא בסיס פנימי מיושר. זה מאפשר איתנות בהתמודדות בכל מיני מצבים שעשויים לערער את הבטחון הפנימי של האדם. החיים תמיד יזמנו לנו מצבים בהם נרגיש פחות בטוחים, בין אם זה מבחן, פרזנטציה, שיחה עם מנהל הבנק, או דברים של קרוב משפחה. במצבים אלה במיוחד חשוב לחזור לתחושה (כן, זה ממש משהו פיזיולוגי) של עמידות. כאשר אדם מפתח ומבסס תחושה שכזו, הוא יכול לשפר את התקשורת שלו עם הסביבה כי התגובה הפנימית והחיצונית לא נעשית ממקום של פחד אלא דווקא מהחיבור לעוצמה וליכולות. כשאדם נמצא ב"יישור פנימי" קל לו יותר להפריד בין הכוונה של אומר הדברים לאופן בו הוא מעביר את המסר. מקווה שעניתי על שאלתך.

19/07/2007 | 15:15 | מאת: גיא

שלום דנה . דנה יש לי המלצה בשבילך אם את קוראת ספרים וגם אם לא תקני ספר שנקרא "ארבע ההסכמות" זה ספר מדריך לחיים שאם תקראי אותו ברצון ללמוד ממנו את תצליחי כמו שאני הצלחתי. תקני אותו עוד היום הוא ממש לא יקר עולה בערך 60 ש"ח תקראי כל יום כמה דפים תוך שבועיים שלושה את מסימת אותו.. ואז זה כבר שלוי בך.. אני קיבלתי את ההמלצה ממישהי וזה מאוד עזר ועכשיו אני כאן כדי לעזור לך בהצלחה.. המייל שלי פתוח חופשי ....

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך