טיפול בדמיון מודרך לכפתיות ומחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

02/06/2007 | 12:14 | מאת: נסיך

לכבוד יפעת,ודינה מנהלות הפורום: בתקופה האחרונה היו לי מחשבות טורדניות ממעטפות,עטים ובשל כך נמנעתי מללכת לשירותים או אפילו לשתות מים בשל מעבר באיזור בעקבות לקיחת כדורים הומופאתיים מבית מרקחת מומחה בתחום יש ירידה במחשבות ובטקסים כפייתים של 50 אחוז ומפעם לפעם כותב בעט בחדרי בעבודה.העניין שלאחרונה הגיעה מחשבה טורדנית מהעבר שכביכול שמתי למישהו מהעובדים עימי משהו באוכל או שתייה שנמצאים במקרר במיוחד זה בולט לגבי ייחס עויין כלפי ולא נעים ממנהלת הפרסום בחברה שלא פעם צןעקת עליי ומאיימת שתדרוש לפטר אותי.אז רמת המחשבות הטורדניות גוברת ויש חשש שכביכול שמתי לה משהו בשתייה או אוכל במקרר העובדים וקרה... או יקרה.. אני יודע שזה דמיוני לחלוטין אבל עצם המחשבה הזאת מאד מפחידה ומלחיצה אותי כל כך שלפעמים אני חושש להכנס למטבח לשתות מים כיצד ניתן באמצעות דמיון מודרך בזמן אמת להתגבר על המחשבות המלחיצות האלו?אגב לפני 4 חודשים כשהיו לי חששות ממעטפות ועטים בעבודה ישבתי ואכלתי במטבח חברה ופתחתי את המקרר ללא בעיה אז מה עליי לעשות? להמנע מלהכנס ולפתוח מקרר בחברה או דווקא לשתות שם מים?

03/06/2007 | 12:33 | מאת: דינה רובינס-דקל

נסיך יקר, קודם כל, טוב לשים לב לכל הדברים המקלים על מצבך: התרופות ההומיופטות-- ועוד דברים, גם קטנים וגם גדולים. חשוב לסמן אותם כדי שתוכל לחזור עליהם ולמצוא קצת מנוחה.. גם חשוב שאתה מודע לכך שלמחשבות הטורדניות אין ביסוס במציאות. סיפטומים כמו שאתה מתאר יכולים בהחלט להפחיד--ועל כן כדאי לפנות לטיפול מקצועי כגון פסיכיאטר, פסיכולוג, ובנוסף הנחייה ב- nlp יכול גם להועיל. מאחלת לך מזור לנפש...

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך