גברים בני הדור השני והשלישי לשואה

דיון מתוך פורום  ניצולי שואה ודור ההמשך

07/04/2009 | 20:43 | מאת: נגה

שלום, שמי נגה צוקרט, ואני דור שלישי לניצולי שואה. גם אבי וגם אימי הם דור שני לשואה. שמחתי לגלות את הפורום שמציע תמיכה בנושא שהרבה פעמים אנשים מרגישים לא נוח לדבר עליו, הוא בפירוש מציע פלטרופורמה לשיתוף ולתחושה שאתה לא לבד. כחלק מעבודת הדוקטורט שלי אני עורכת מחקר העוסק בגברים בני הדור השני והשלישי לשואה. הבחנתי כי נושא המחקרים הינו נושא רגיש בפורום ולא בכדי. אני יכולה להבין את התחושה של התעניינות דרך פריזמה מדעית שלעיתים נתפסת כקרה. עם זאת חלק מהתפיסה שלי (שאותה בין היתר אני מנסה לבחון בדוקטורט) היא דווקא להסתכל על האדם השלם, ולא לחפש את הקושי, אלא את השוני בין מי שהוא דור שני או שלישי לבין מי שלא. אני מבקשת לראיין גברים שאביהם ניצול שואה, ויש להם בן בגילאי 18 - 28. אני מבקשת לראיין את האב ואת הבן (כלומר את הדור השני והשלישי לניצולי השואה). המחקר יכלול מפגש עם כל אחד מהם, בזמן ובמקום שנוחים להם. אורכו כשעה וחצי, והוא יכלול ראיון קצר, מילוי שאלונים וביצוע של מטלה ממוחשבת פשוטה בת כ 5 דקות . כמובן שבסיומו של המחקר, אשמח לשתף בתוצאות, גם פה בפורום, וגם אם תרצו במפגש. לפרטים נוספים ניתן לצור קשר:נגה 050-8530348, או במייל [email protected] תודה וחג שמח, נגה

08/04/2009 | 12:55 | מאת: גילי כנעני

הי נגה, הפלטפורמה, כפי שאת מכנה אותה, היא בדיוק לדבר על מי שאת, על מה שספגת במשפחתך, ואלי אפילו על מה שהוליך אותך לדוקטורט שלך, פחות לחיפוש קנדידטים למחקר שלך, שאני בטוחה שהוא חשוב ביותר. אז אולי?...

10/04/2009 | 13:56 | מאת: נגה

הי גילי, כפי שציינתי גם אני דור שלישי וזו בדיוק אחת הסיבות שהובילו אותי לחקור את הנושא. הבנתי מתגובתך, (ואולי הבנתי לא נכון), שאת מעדיפה שלא אחפש נבדקים דרך הפורום. אני מודעת לרגישות הנושא של פרסום מחקרים בפורומים ולתחושה כי בני הדור השני והשלישי אינם "עכברי מעבדה" בין היתר מהיותי דור שלישי בעצמי. עם זאת, כיוון שאחת ממטרות הדוקטורט שלי היא לסתור בדיוק את התחושה הזו, חשבתי שיהיה נכון לפרסם אותו גם כאן. אני מתנצלת אם פגעתי במישהו בכך. הכוונה של הפרסום פה, הייתה בין היתר גם על מנת מאוחר יותר להעשיר את הפורום בממצאים, ולתת עוד מידע, מעוד נקודת מבט, כמובן שאשמח לעשות זאת בכל מקרה. חג שמח.

מנהל פורום ניצולי שואה ודור ההמשך