פרוביוטיקה-שאלה לד"ר בן ברוך ולמי שמתמצא
דיון מתוך פורום סרטן השד
אני לאחר טיפול כימותרפי קשה, שפגע מאד במח העצם. בנוסף קיבלתי "מכה" של אנטיביוטיקה תןך וורידית עקב קדיחה מחום. אני מבינה שגם החיידקים הפרוביוטיים במעיים נהרסו. האם נטילת כדורי פרוביוטיק ["חיידקים טובים"] מסוכנת לי, כשWBC מגיע כיום ל-2000 ? שאלתי את הרופאים במחלקה ולא קיבלתי תשובה. תודה.
מי חיטה מותססים, מתכון בריאות בנית חיידקי המעיים הטובים למערת העיכול אין זהו סוד, האחד שלקח אנטיביוטיקה השמיד לא רק את החיידק שפלש, אלא גם את החיידק הטוב, שוכן הקבע במעיים, החיידקים שבעצם אנו מזינים ובתגמול הם מזינים אותנו. כיום, לאחר ש"גילינו" את הסוד מדפי המרכולים מוצפים במוצרי מזון שונים, שאמורים לספק לנו את אותם חיידקים אומללים שנטבחו על לא עוול בכפם. בכל פעם אני נדהם מחדש, איך יכול להיות שמוצרי מזון טעימים כל כך יכולים להכיל חיידקים פעילים שעוזרים לעכל מזון? הרי אותם חיידקים פעילים צריכים להיות בעלי ריח לא כל כך נעים, או שמא אותם חיידקים במוצרים אינם פעילים ולכן אין להם תועלת בשיפור אוכלוסיית החיידקים במעיים. רבות דובר וסופר אודות החיטה ועשב החיטה. אחרי הכל, הדגנים ובראשם החיטה הם הבסיס לתזונה של רוב האנשים על פני כדור הארץ. כמה מכם שמעו על הערכים הרבים שיש במים בהם הושרתה החיטה? באותם מים מותססים, מצחינים ישנם ערכים בריאותיים רבים מאוד! באותם מים מצחינים ישנם חיידקים רבים (שגורמים למים להצחין) הנחוצים כל כך במערכת העיכול שלנו. בעצם, שתיית מים בהם הושרתה חיטה יכול לשפר את העיכול תוך מספר ימים ובכך לשפר את ספיגת המינרלים והויטמינים. הרי זה ידוע בקרב אנשים שמשמרים את בריאותם, "אין זה משנה כמה מיליגרמים או גרמים מאותו מינרל או ויטמינים אנו צורכים, אלא כמה מזה אכן נטמע בתאי הגוף". חיידקים הטובים המתכון של מי חיטה מותססים, החיידקים הטובים . והרי הוא לפניכם: לוקחים צנצנת זכוכית (הגודל לא חשוב, בערך ½ - 1 ליטר) וממלאים שליש ממנה בחיטה. שוטפים את החיטה וממלאים את הצנצנת במים, להשרות את החיטה במים למשך 24 שעות. לשפוך את המים ולמלא את הצנצנת במים טהורים. אז יש לנו צנצנת ½ ליטר או 1 ליטר, מלאה בשליש חיטה ושני-שליש מים. להשרות את החיטה במים 24 48 שעות (תלוי בטמפרטורת החדר) והחיידקים הטובים מוכן. לאחר יום או יומיים לשפוך את המים המותססים לתוך מיכל ולמלא את הצנצנת עם החיטה במים טריים. ניתן לחזור על הפעולה עד 3 פעמים. לאחר מיכן ניתן לבשל את החיטה ולאכול. בקיץ כשחם לוקח לחיטה פחות זמן לתסוס מאשר בחורף. ככל שנניח לחיטה לתסוס יותר זמן המים יהיו יותר מצחינים, יותר זמן = ליותר חיידקים = יותר טוב. שותים בערך ½ - 1 כוס 2 3 פעמים ביום למשך מספר ימים, אבל אין כאן הגבלה וכמובן שהחיידקים הטובים לא גורם שום נזק למערכת העיכול. ניתן להוסיף מיץ תפוחים או ענבים לכוס בכדי להמתיק את הנוזל קמעה. אין מחלות חשוכות מרפא רק אנשים חשוכי מרפא... להפסיק היום את מה שגרם למחלתך ולהתחיל עכשיו חיים חדשים, טבעיים, ובריאים שיוליכו להחלמתך. בברכת שפע בריאות טבעית על פי חוקי הטבע לאכות ואריכות חיים באושר מהקלינקה של דליה ודוד