הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/01/2004 | 19:01 | מאת: משי

בתי בת ה-21 רוצה לעשות הגדלת חזה. חליתי בסרטן השד לפני כשנה וחצי, עברתי כימוטרפיה, הקרנות ומטופלת בטמוקסיפן. רציתי לקבל חוות דעת מיקצועית. תודה.

29/01/2004 | 07:57 | מאת: אריק

כמי שעברה את טיפולי סרטן השד, את צריכה לדעת שצריך לעשות הכל כדי לא לחזור למסגרת הטיפולית הזו. אישה צעירה המחליטה לבצע הגדלת חזה מסכנת מאוד את בריאותה, ובעצם זקוקה לטיפול פסיכולוגי ולא לטיפול כירורגי - יש לה בעיה עם הדימוי העצמי שלה. למרבה הצער, הכירורגים הפלסטיים מעדיפים לבצע טיפול כירורגי במקום להפנות נשים אלו לפסיכולוג.

29/01/2004 | 13:58 | מאת: ד"ר דין עד-אל

שלום, אין הוכחה שהגדלת חזה מעלה את הסיכוי לקבלת סרטן השד. הכנסת תותבת לשד מקשה את המעקב הממוגרפי ( מכיון שהתותבת מטילה צל על כ5% משטח השד ומחייבת טכניקה מיוחדת לקבלת הדמייה טובה), אפשר להעזר באולטראסאונד או בMRI אבל בדיקות הנ"ל עדיין לא רוטיניוןת במעקב אחר סרטן השד. לסיכום באם יש הסטוריה משפחתית "כבדה" של סרטן השד או הוכחה גנטית אני ממליץ לשקול שנית את ההגדלה בברכה

29/01/2004 | 14:22 | מאת: אריק

איך רופא שחתם על "שבועת הרופא" מסוגל לבצע ניתוח פולשני שעלול לסכן את המטופלת כאשר מדובר בניתוח ללא סיבת מחלה ? אתה ושכמותך הייתם צריכים להרתיע את כל הנשים מלבצע ניתוח שעלול לפגוע בתיפקוד שלהן, והרי ידוע על נשים רבות שנפגעו. גם ידוע ששתלי סיליקון גורמים לסרטן, ולכן הם נפסלו לשימוש כבר לפני 11 שנה בארה"ב - משום מה באירופה ובישראל מתעלמים מהחלטה זו... ידוע שדליפת מי מלח משתל מבוסס על טכניקה זו גורמת לבעיות. ידוע שכל גוף זר המוחדר לגופו של אדם עלול לגרום לנזקים.

מנהל פורום סרטן השד