מין בזמן טיפול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/12/2003 | 12:28 | מאת: אליס

חברי לא מוכן לשכב איתי ללא קונדום בשלב של הטיפול הכימותרפי, מהסיבה המפוקפקת שבזמן שהחומר הכימותרפי נמצא בגוף עלול לעבור אליו ? נשמע מופרך לחלוטין או שיש משהו בזה.

17/12/2003 | 13:31 | מאת: רונית א

17/12/2003 | 15:27 | מאת: ענת ש

אליס, היי מופרך לחלוטין, אבל תגידי לו שכדאי להתנשק בלי עירוב של רוק, ברוק בטוח יש יותר חומר... תיהני! ענת

18/12/2003 | 09:05 | מאת: אריק

חברך מדבר שטויות ! אך אם זה מה שמעסיק את שניכם בשלב של טיפול כימותרפי מצבך כנראה מצוין ! תמיד עומדת בפניו האפשרות שוודי אלן ניסח אותה בדרכו שלו : "אין לזלזל באוננות, זה מין שאנו מבצעים עם האדם האהוב עלינו ביותר".

18/12/2003 | 10:36 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

לאליס שלום בזמן הטיפולים מקובלים אשר גורמים לתשישות כרונית בגוף לא מומלץ לקיים יחסי מין אשר מרוקנים את מאגרי הכוח העיצבי של הגוף למלחמה בגידולים הסרטניים מומלץ לאמתין ולתת למערכות החיסוניות ותאי ההרג בגוף לתקוף את הגידול בזמן של כיום יחסים את מעבדת כוח עצבי גבוה מאוד שבי וחשבי ולפי תחושתך האישית ותגובות הגוף תנהגי בריאות טבעית בתזונה נכונה לאכות ואריכות חיים באושר

18/12/2003 | 14:31 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום אליס, הרשי לנו להמליץ בפניך לקרוא את הפרק הנקרא "מיניות וסרטן השד" באתר של עמותת "אחת מתשע", אליו יש קישורית בראש עמוד זה. אנו מניחות שתמצאי שם תשובות לשאלות רבות המטרידות אותך, והכוונה איך להתמודד איתן. אנו מביאות כאן מספר ציטוטים מתוך הפרק אשר נוגעים לשאלתך הספציפית : "חשוב מאד גם לדעת שאין כל סיכון רפואי בקיום יחסי מין ושלפעילות המינית אין כל קשר לאפשרות שובה של המחלה." ,זכרי תמיד שסרטן אינו מדבק. תא סרטני אינו יכול להיות מועבר מאדם אחד לשני ." "במצבים מסוימים במהלך תהליך הטיפול וההחלמה יתכן והרופא ימליץ להימנע מקיום יחסי מין. זה יכול לקרות בעיקר בתקופות בהן המערכת החיסונית שלך נחלשת מאד ומומלץ להימנע מקיום כל מגע קרוב עם אחרים סביבך, או לאחר הניתוח כאשר יש להימנע ממאמצים מיותרים. סוגי כימותרפיה מסוימים עלולים לגרום לפצעים בנרתיק ובצוואר הרחם. " "מחלות המועברות דרך אברי המין הנמצאות במצב רדום, דוגמת הרפס או יבלות באברי הרבייה, עלולות להתעורר בעקבות טיפול כימותרפי ועל כן חשוב ליידע את האונקולוג המטפל לפני תחילת הטיפול אם סבלת ממחלות כאלו בעבר ." "חומרים מסוימים בהם משתמשים בכימותרפיה עלולים לחדור להפרשות של הנרתיק ולגרום לגירוי באבר המין של בן הזוג . שימוש בקונדומים יכול לסייע להתגבר על בעיה זו." "זכרי שהפוריות שלך עשויה להישמר גם במהלך הטיפול הכימותרפי, גם אם המחזור שלך אינו סדיר או אפילו אם הוא נפסק. המשיכי להשתמש באמצעי מניעה (שלא על בסיס הורמונלי) או הימנעי מקיום יחסי מין מלאים בפרק זמן זה. קיים סיכון גבוה לעובר בשלבים הראשונים של ההריון כתוצאה מהטיפול הכימותרפי ועל כן חשוב להימנע מכניסה להריון ."

מנהל פורום סרטן השד