הסיכויים לחלות בסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/11/2001 | 18:53 | מאת: נטע

האם הוכח כי צריכת חלב, מוצרי חלב ובשר שומני (כגון בשר בקר) ובנוסף לבוש חזייה מעלים את הסיכויים לחלות בסרטן השד? והאם צריכת משקה סויה, דגים וירקות (טריים או מבושלים) מקטינים את הסיכויים לחלות בסרטן השד? תודה, נטע

22/11/2001 | 09:44 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום נטע, נושא גורמי הסיכון לסרטן שד בכלל, והקשר בין סרטן שד ותזונה וגורמים סביבתיים אחרים ( כמו למשל לבישת חזיה ) נחקר כל הזמן, בעיקר במחקרי צפייה ולא במחקר קליניים. משום כך ניתן פעמים רבות לקרוא על מחקרים שמסקנותיהן שוונת ולעתים אפילו סותרות, ואין מסקנות והנחיות חד משמעיות. ככלל - מזון עתיר שומנים אינו מומלץ ( ולו גם בהיותו גורם סיכון לצרות אחרות מלבד סרטן שד ) , בעוד שצריכת ירקות ופירות חשובה לגוף ומועילה.

מנהל פורום סרטן השד