עצה והדרכה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/11/2003 | 00:34 | מאת: דבורה

שלום לכם רציתי לספר לכם ולשתף אותכם בחוויה ממש לא נעימה שקרה לי היום. אני (עובדת) שייכת למקום עבודה שלושים ואחד וחצי שנים. חולה בסרטן השד מזה שנה וחצי. עקב המחלה בחודשים האחרונים לא הופעתי לעבודה ברצף. והיום קרא לי המנהל והודיע שכל עוד אני חולה איני יכולה יותר להופיע לעבודה. חזרתי הביתה והרגשתי מאוד קשה וממש פגועה. הגשתי בקשה לביטוח הלאומי לפני כשנה ושם הודיעו לי שכל עוד אני מקבלת עדיין משכורת אין אני רשאית לקבל הכרה כנכות. אשמח מאוד לשמוע דעתכם.

06/11/2003 | 08:15 | מאת: אריק

זה מכעיס ומאוד מקומם, ומעיד על אטימות בני האדם בעידן התחרותי המודרני שאנו חיים בו. ומצד שני, אם זה יחסו כנראה שגם במשך יותר מ- 30 שנה לא זכית ליחס הולם, מה שאולי גרם להצטברות של תסכולים וכעסים, מה שאולי עודד או גרם להופעת הסרטן אצלך. מסקנה : טוב מאוחר מאשר בכלל לא - כנראה הגיע הזמן שתברחי משם... אנשים מסוגלים להפוך למרושעים כאשר הם מאויימים , והתרבות והכלכלה המודרנית הן מאיימות מאוד. גם אנשים שיש להם עבודה חיים בפחד מתמיד שהם עלולים לאבד אותה. החשש מהאובדן הופך את הכסף למטרה – לאלוהים. התחרות האימתנית יוצרת בחברה קבוצה קטנה של אלו שיש להם הכל (הרבה יותר ממה שהם צריכים…), וצבא השומר שהעניים לא יגנבו את זה… - באותה מידה אנשים מוצאים עצמם נלחמים על אדמה. האם באמת יש היגיון להתנהגות מרושעת ? אם אנשים היו נוהגים ברחמים ולוקחים אחריות זה על זה, העולם היה הופך למקום טוב יותר לחיות בו. נקמנות, עקשנות, גאווה ויוהרה – סממני הרשע – כל אלו מזיקים ומיותרים. אני מקווה שתמצאי את הדרך החדשה והמתאימה ביותר עבורך !

06/11/2003 | 08:23 | מאת: ענתי

אני הייתי מציעה לך לפנות לנעמת יש שם יועצות שמטפלות בענייני נשים בעבודה ישנן עורכות דין שתוכלנה לייעץ לך מה לעשות אני חושבת שגם לויצו יש פונקצייה כזו.

06/11/2003 | 16:00 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום דבורה. קראנו את דברייך בעיון רב. עמותת אחת מתשע מפעילה שירות שמירה והגנה על זכויות החולה. אנו מזמינות אותך להתקשר לטלפון 6021717-03 שלוחה 201 אל רקפת. בברכה, צוות אחת מתשע

06/11/2003 | 22:43 | מאת: דבורה

שלום לך. ניסיתי ליצור אתך קשר אבל היה זה מאוחר. אי לכך בע"ה אתקשר אליך ביום ראשון הקרוב.

06/11/2003 | 21:08 | מאת: דורין

לדעתי המעשה שעשה המעביד שלך מכפיש ומעליב מה הוא חושב שיש לו ביטוח בריאות לכל החיים גם לו יכול לקרות משהו כזה? חוץ מזה באם את מטופלת כעת אז יש לך נכות זמנית של 100% מביטוח לאומי ואת רשאית לקבל קרוב ל-70% ממשכורתך האחרונה. אז כך שלא תשארי ללא הכנסה הגרוע מכל הוא להיות בבית ללא תעסוקה ובפרט בזמנים קשים כאלו שאין עבודה ובהתחשב בעובדה שאת כרגע חולה. תחשבי על זה שיכול לצמוח לך מזה משהו טוב אולי להתפנק קצת ולהתרכז בבריאות שלך ולעשות דברים שכיף לך איתם. בעזה"ש כאשר תחלימי דיה צרה בשעתה ואני מקווה שתמצאי עצמך במקום עבודה שידעו להעריך אותך נכונה. קודם כל המון בריאות והצלחה.

06/11/2003 | 22:41 | מאת: דבורה

שלום לך דורין אין לי נכות מביטוח לאומי. למרות שהיגשתי בקשה הם אמרו לי שכל עוד אני מקבלת משכורת ממקום העבודה איני רשאית לקבל נכות. גם עם ההגשה של הבקשה היה לי מצב לא נעים. הפקידה שם אמרה לי שיש בידה את כל המסמכים. אבל ישנם שתי אפשרויות ואחת מהם במידה ואני אשכב על המיטה ולא אוכל להגיע לשירותי לבד, אז יוכלו להפעיל את התיק.

08/11/2003 | 07:28 | מאת: ריקי

שלום לך למה שלא תנסי ועדה רפואית שתוציא אותך עם פנסיה? דרך ביטוח לאומי או דרך הפנסיה שדרכה את מבוטחת? בברכה ריקי

מנהל פורום סרטן השד