לציטין מסויה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/05/2010 | 16:06 | מאת: קרנית

אני בת 34 , לפני כ 8 חודשים גילו אצלי סרטן שד . בעקבות הגילוי עברתי כריתה דו צדדית (רפואית ומניעתית) , כיום אני מטופלת בהרצפטין ובטמוקסי. אני נורא מבולבלת בכל מה שקשור לתזונה ובעיקר במה שנוגע למוצרי סויה . לפי מיטב הבנתי ההורמון המצוי בסויה , נמצא בכמות מוגברת אצלי ועל כן אני מקבלת את הטיפול הנוכחי. עקב כך אני נמנעת מכל מוצרי הסויה לסוגיו , אך לציטין מסויה מצוי כמעט בכל מאכל וזו ממש בעיה למצוא מזונות שלא מכילים לציטין סויה. שאלתי - מה זה לציטין סויה ? האם גם ממנו עלי להמנע ? האם מוצרי סויה אכן מסוכנים עבורי ? הבנתי שהדעות לגבי סויה חלוקות ולכן העדפתי לא להתקרב אליהם , אך השאלה היא האם גם "לציטין סויה"? תודה, קרנית.

לקריאה נוספת והעמקה
21/05/2010 | 13:49 | מאת: עופר רייצס

קרנית שלום, הלציטין היא מולקולה שומנית הנמצאת בקרום התא.בשל העובדה שהיא מסיסה גם בשמן וגם במים יש לה תועלת רבה לתפקודי הגוף וגם יתרון רב בתעשיית המזון. הדעות לגבי הסויה חלוקות עדיין,כפי שציינת בעצמך, גם לגבי התועלת שבה וכמובן גם לגבי הנזק שהיא עלולה לגרום במצבים כדוגמת שלך. לדעתי מה שכדאי לך לעשות, פשוט כדי להיות בצד הבטוח הוא להמנע לעת עתה מסויה כסויה, ולהמשיך לצרוך מוצרים שמכילים לציטין סויה אך לא במידה מוגזמת. חשוב לציין שללציטין ישנן תכונות בריאותיות מאוד חשובות כמו הורדת רמות כולסטרול ושומנים בדם ושמירה על כלי דם "נקיים",ולכן חבל לוותר עליו לחלוטין. בכל מקרה "שווה" גם להתייעץ עם הרופא המטפל. הרבה בריאות ובהצלחה.

21/05/2010 | 16:26 | מאת: קרנית

מנהל פורום סרטן השד