הפחתת סיכוי לחלות בסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/04/2009 | 19:20 | מאת: שם בדוי

שלום, אני חליתי בסרטן בלוטות הלימפה הוצ'קין בגיל ההתבגרות וטופלתי בין היתר בהקרנות. אני כיום מתקרבת לגיל 30 ולא ילדתי. לפי הסטטיסטיקה אני בסיכון מוגבר מאוד לחלות בסרטן השד, יש לציין שאני נמצאת במעקב. לאור העבר שלי, מה אני יכולה לעשות כדי להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן השד? האם התשובה הייתה משתנה גם ללא העבר?

08/04/2009 | 16:31 | מאת: דריה

צר לי שאני מהווה דוגמא לכל מה שאת פוחדת ממנו. חליתי בהוצ'קין בגיל 16 עם השנות בגיל 26 בפעם הראשונה קיבלתי מקסימום קרינה לבית החזה, בכוונה טובה לחסוך ממני כימו. היום בגיל 44 אני עם סרטן שד. לא חושבת שאת יכולה לעשות משהו על מנת למנוע את זה. אבל ממליצה בחום רב, על ממוגרפיה לפחות פעם בשנה. לפחות! אני מיששתי את עצמי ללא סוף ולא מצאתי שום כלום, אבל עיזבי אותי, מנהל מכון השד ברמבם מישש אותי ולא מצא כלום ורק בממוגרפיה יומיים אחרי כן ראו את הזוועה ברוב תפארתה. לכן, אל תשמעי לאיש בענין לחסוך לעצמך את הקרינה, עשי ממוגרפיה באדיקות. נסי לחיות חיים בריאים ככל הניתן. תזונה, פעילות גופנית, רוגע נפשי. תתפללי לטוב ונסי בשם האלוהים להפסיק לפחד מהרע. אם יש משהו שאני מצטערת עליו אלו כל השנים הטובות שביזבזתי על חרדות איומות שפשוט הגשימו את עצמן. אם את זקוקה למנחה שילמד אותך להרפות מהחרדה, עשי זאת כבר אתמול. תזכרי שתמיד יכול להיות שתצליחי להתחמק מנבואות הזעם אבל אז את עלולה לגלות שכילית את שנותיך בחרדות שגם זה לא חיים מי יודע מה.

08/04/2009 | 16:49 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שם בדוי יקרה... אם קיבלת קרינה לאזורים שכללו את השדיים או חלק מהם, את צריכה להיות במעקב כל 6 חדשים על ידי כירורג שד או אונקולוג שד. הייתי ממליצה על ממוגרפיה ואולטרסאונד מדי שנה, ולאחרונה יצאה המלצה של ה NCCN לבצע MRI שדיים. חג שמח, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד