סרטן השד וזרעי פשתן
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום שאלתי מופנית לגובי אך גם לכל מי שיש לו מידע רלוונטי. שמעתי על יעילות רבה של זרעי הפשתן בהבראה מסרטן השד, כנראה בשל האומגה 3 שהם מכילים. חומר שקיים גם בדגי מים עמוקים (סלמון, סרדינים) וגם אגוזי מלך. אשמח לקבל אינפורמציה. תודה מראש.
הי דליה, "שמעתי על יעילות רבה של זרעי פשתן בהבראה מסרטן השד בגלל האומגה 3 שהם מכילים". -- כן! אולם לא רק בגלל האומגה 3 דבר כשלעצמו חשוב ביותר וארחיב עליו מעט אח"כ. זרעי פשתן ושמן פשתן מכילים גם פיטואסטרוגנים מסוג ליגנן (בניגוד לפיטואסטרוגנים מסוג איסופלאבון שמכילה הסויה ומוצריה). פיטואסטרוגנים חשובים הרבה פעמים במניעה ועזרה להחלמה מסרטנים כמו שד, ערמונית וצוואר הרחם. מומלץ לצרוך בנוסף לזרעונים הטחונים גם את השמן עצמו. 1 כף של שמן היא שוות ערך ל - 3 כפות מלאות של זרעונים. מומלץ לקחת את השמן והזרעונים הטחונים יחד (בו זמנית) עם חלבונים עתירי גופרית כמו: יוגורט אורגני (ממולץ עיזים - לא לדאוג, ביוגורט לעומת גבינות אין טעם מאד חזק ויחודי של עיזים), גבינת קוטג' אורגנית דלת שומן או מחית לופה (נראה כמו בצל ירוק גדול). זה הכל לפי שיטתה של FRAU DR. JOHANNA BUDWIG (כיום בת 94). דר' באדוויג הינה ביוכימאית גרמניה אשר היתה 6 פעמים מועמדת לפרס נובל. היא חקרה במשך שנים (מתחילת שנות ה - 50) את נושא שמן הפשתן וכיצד שילובו עם חלבונים עתירי גפרית עוזר לחמצון התאים ומרפא מחולאים שונים כולל סרטן. היא מצאה אגב כי השילוב היעיל ביותר הוא דווקא עם גבינת הקוטג' דלת שומן. היא טפלה במאות חולים טרמינליים בהצלחה רבה. גב' באדוויק לטעמי היא אחד מעמודי התווך בתחום הבריאות ביובל האחרון. אני מצרף כאן קישורים באנגלית בהם תוכלי לקרוא יותר על הרציונאל של שיטתה והנחיות שימוש. http://www.whale.to/cancer/budwig.html http://www.aspartame.ca/page_c1.htm המחקר שלי אומר אומנם שלפחות לתקופת הריפוי רצוי לחולי סרטן לא להשתמש במוצרי חלב כלשהם, אולם התועלת הסינרגטית המושגת משילוב באדוויג הוא לעין ערוך גדול מהחסרון של השימוש המוגבל ביוגורט או בקוטג'. למעט לצרכי השימוש של דיאטת באדוויג לא מומלץ לחולי סרטן (ולטעמי, רצוי גם לכלל האוכלוסיה להמעיט) להשתמש במוצרי חלב. בנושא שמנים: לכל אדם ובפרט לחולים בסרטן רצוי למעט ככל האפשר את צריכת האומגה 6, ולהגדיל את צריכת האומגה 3 - ALPHA LINOLENIC ACID. יחס לא פרופורציונאלי לטובת האומגה 6, הוא אחד מגורמי הסיכון לחלות במחלה, כמו גם במחלות דגנרטיביות אחרות. אומגה 3 ניתן אכן לקבל מגרגירי ושמן פשתן, מדגים שומניים, משמן כבד דגים (COD LIVER OIL) וכן גם אגוזי מלך. שמן דגים מכיל גם ויטמין A ו - D. אם צורכים שמן כבד דגים חשוב לוודא את איכותו וכן שהחברה היצרנית דואגת ועושה הכל להשתמש בדגי מים עמוקים ללא כספית. מילת אזהרה לגבי שמן פשתן וגרגירי פשתן: שמן פשתן בגלל ההרכב הכימי שלו, הוא מאד לא יציב, ונוטה עקב כך להתחמצן בקלות. יש לכן להקפיד לרכוש שמן טרי ככל האפשר, בעדיפות לשמן שבית הטבע החזיק במקרר. להקפיד לקנות שמן המאוחסן בבקבוק העשוי מזכוכית כהה, שמנעה מהשמן מלהתחמצן. מיד עם הרכישה יש לאחסנו במקרר (לא בטמפ' חדר). להשתדל לסיים בקבןק יחסית מהר עד לא יותר מ - 3-4 שבועות. לשמן פשתן טוב יש טעם לא רע לחלוטין. אם במקרה הוא מאד לא טעים לכן, יתכן והוא מקולקל ומחומצן - ל-א ל-ה-ש-ת-מ-ש!! להחליף בחנות או לזרוק. גם הגרגרים לאחר שניטחנו יכולים בקלות להתחמצן, ולכן לטחון כמות לא גדולה בבת אחת (לצריכה של 3-4 ימים). מומלץ להשקיע במטחנת קפה ביתית קטנה ולטחון את הזרעונים בעצמכן בבית. זה עדיף מלקנות תערובות טחונות מוכנות מחנות הטבע, בהן אין לכן שליטה על הטריות. בתקווה שעזרתי
לגובי שלום. תודה על תשובתך המפורטת. עם זאת הייתי מבקשת קצת יותר מידע לגבי האומגה-6, היכן הוא מצוי. יתכן שבלא יודעין אני צורכת אותו. האם הוא מצוי בשמנים כמו קנולה וזית? לציין שאני צמחונית אך אוכלת לעתים דגים בעקר סלמון. ושוב תודה על עזרתך.