DCIS ואמינות האיבחון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/10/2008 | 18:42 | מאת: אסתר

מובאה מהאתר "אחת מתשע": "יש ביופסיות אותן קשה יותר לאבחן והן נחשבות לבעלות "סיכון גבוה" מבחינת אמינות האבחון הפתולוגי. כאשר בדו"ח הפתולוגי מופיעות האבחנות הבאות גוברת החשיבות של בדיקה נוספת: 1. atypical ductal hyperplasia 2. ductal carcinoma in situ (DCIS)". שאלה: קיבלתי אבחנה של high grade DCIS באמצעות "ביופסיית אקדח Core". עשו לי 17 דקירות לקבלת 17 דגימות ביופסיה. וקיבלתי דיסק הקרוי "Core Biopsy Right". האם האיבחון הפתולוגי הזה גם הוא אמור להיות בספק? האם גם בו יש "סיכון גבוה" מבחינת האמינות של האיבחון? ועוד: אל מי לפנות לבדיקה נוספת, כלומר לאיבחון פתולוגי נוסף? האם אונקולוגית, לדוגמה ברמתה של פרופ' נועה בן-ברוך אפרת, יכולה לתת חוות דעת מהימנה, כאשר מוגש לה "דיסק ביופסיה"?

לקריאה נוספת והעמקה
24/10/2008 | 19:46 | מאת: לשואלת

ערב טוב, תמיד אפשר לקחת את הסליידים לבדיקה נוספת במעבדה אחרת. אונקולוג ברמה גבוהה יכול לסייע בענין הטיפול אבל לא יכול לדעת אם הבדיקה הפתולוגית מהיימנה לגמרי, הוא יכול לראות את הנתונים ולהחליט אם צריך בבדיקה נוספת, זה כן. בכל מקרה, במצבים מסויימים כאשר מתגלה dcis, רצוי להוציא את הגוש בשלמותו כדי לדווא שלא מסתתרים תאים ממאירים. אם יש כמה מוקדים של dcis במקרים מסויימים מעדיפים להסיר את השד אם הם מפוזרים בשד, כי אי אפשר לדעת בוודאות אם מוציאים כמה שאין עוד וגם אז לעיתים קורה שלעיתים מסתתרת לה קרצינומה קטנה... כמובן שזה ממש לא אומר שאצלך זה המצב, ייתכן שזה רק dcis אבל כדאי לבדוק עד הסוף. בהצלחה.

25/10/2008 | 20:20 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

אסתר שלום. בדיקה כמו שבוצעה אצלך, CORT BIIOPSY, היא מאד אמינה. אין ספק שיש שם ממצא שדורש הסרה. אין צורך באיבחון פתולוגי נוסף, צריך לראות את הממוגרפיה והאולטרסאונד שבוצעו. לסיכום- אנא גשי לכירורג המומחה לשד! כמובן שד"ר בן ברוך היא אונקולוגית מצויינת, והתייעצות איתה, כשבידייך כל ההבדיקות הנ"ל (ממוגרפיה, אולטרסאונד והביופסיה), יכולה להנחות אותך על המשך הדרך. עד כה, שיהיה ברור, מדובר בממצא טרום ממאיר, שדורש הסרה שלו, ורק לאחר מכן נוכל לדון על ההמשך, אחרי שיהיה לך כל המידע. בהצלחה רבה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד