טמוקסיפן בעד ונגד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/07/2008 | 19:06 | מאת: דינה

עברתי כריתת שד עקב הסתיידיות שלב -0 "קרצינומה במקום" - האונקולגים השאירו לי את ההחלטה באם לקחת את התרופה יש רצפטורים חיוביים להורמונים. אני בת 51 ועדין מקבלת מחזור כך שאין תרופה חליפית עבורי. רשמו לי מרשם של 20 מ"ג ואני קוראת שיש מחקרים שמצביעים שמספיק ב-10 מ"ג. מה המשמעות של לקיחת התרופה הבנתי שבמצבי יש סיכוי של 4% לחזרת המלחה בשד השני והתרופה מורידה ל2%. האם זה שווה את כל תופעות הלואי פגיעה יום יומית בתפקוד מה גם שהתרופה מוגבלת ל-5 שנים אח"כ אין לה יותר יעילות!!!!!!! אני די מבולבלת ומה גם אני מרגישה שפגיעה בתפקוד היום יומי יותר מסוכנת לי. האם באופן סוחף ממלצים לשנים לקחת את התרופה ובכל סוגי סרטן השד

19/07/2008 | 07:47 | מאת: ענה

דינה שלום, מה איכפת לך לנסות? יש נשים שאין להן שום תופעות לוואי! אני אישית סבלתי נורא מהטמוקסיפן אבל מכירה אישית נשים שזה ממש לא גרם להם לשום תופעות לוואי ולא הפריע בתפקוד היום יומי. תנסי. תראי שלא טוב לך אם זה תפסיקי, אבל כל עוד לא ניסית את לא יודעת. מה שלא תחליטי שיהיה בהצלחה והחי חשוב בריאות!

25/04/2011 | 14:05 | מאת: רוחלה

האם מישהי מוכנה לפרט את תופעות הלוואי של טמוקסיפן ?. יש לי כל כך הרבה תופעות לואי שהתחילו עם הכימוטרפיה וממשיכות בקרינה. שאינני יודעת מה להפסיק.

19/07/2008 | 16:50 | מאת: מנוסה עם טמוקסי

היי אני בת 38 התחלתי טמוקסיפן לפני חודשיים ומרגישה מעולה הכל תלוי איך לוקחים את זה הרבה כח ובריאות

20/07/2008 | 11:00 | מאת: חדוה

סליחה אבל יש לי מספר בעיות עם מה שכתבת 1.כשאת כותבת "האונקולוגים השאירו לי את ההחלטה", עם כמה אונקולוגים התיעצת? אם התיעצת רק עם אחד, אולי כדאי לקבל חוות דעת שניה. 2. את צריכה לבקש מידע אמין מאונקולוג בקשר לתופעות הלוואי שיש לטמוקסיפן, כדי לקבל החלטה כזו. שיהיה בהצלחה!

20/07/2008 | 11:36 | מאת: שרון

אני כבר 3 חודשים מתלבטת האם לקחת טמוקסיפן- כמו שהמליצו האונקולוגים או לא. אני מאוד מפחדת מתופעות הלוואי, והאונקולוגית חושבת שאני חסרת אחריות... אשמח לדבר עם בנות צעירות שלוקחות את התרופה.

מנהל פורום סרטן השד