האם סרטן השד יכול להופיע אצל בנות 15?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/05/2008 | 22:41 | מאת: גלי

בזמן האחרון התחיל לי גירוד (לא פריחה או משהו פשוט היה לי מגרד) באיזור הפיטמה. באחת הפעמים שגירדתי הרגשתי בגוש קטן... חיפשתי באינטרנט וראיתי שגירוד תורדני יכול להיות סימן לסרטן השד ויחד עם הגוש זה התחיל להדאיג אותי... יכול להיות שזה סרטן השד? אני בת 15, לא היו אצלי מקרים של סרטן השד במשפחה (ככל הידוע לי), קיבלתי כבר מחזור (לא יודעת עם זה קשור... חח). שמעתי פעם שבגיל שלי אי אפשר לדעת מבדיקה עצמית בבית אבל את הגוש הזה אף פעם לא הרגשתי קודם והוא רק בצד אחד... אני אשמח לתשובה במהירות... תודה:)

09/05/2008 | 08:01 | מאת: לגלי

סיכוייך לסרטן שד בגיל 15 שואפים לאפס. יתכן ומה שאת מרגישה זה גוש שומני או יתכן ואת כעת בתקופה לפני מחזור או במחזור עצמו שבו השדיים כבדים הרבה יותר ומרגישים גושיים. בכל מקרה אם יש לך אי נוחות בשד גשי לכירוג שד להיבדק.

09/05/2008 | 08:56 | מאת: אנה גולדברט

גלי היקרה שלום, כפי שכתבו יועצי פורום זה פעמים רבות |הסיכוי לסרטן השד בגילך הינו כמעט אפסי". כמו כן, מרבית הגושים (במיוחד בגילך הצעיר) המתגלים בשד הינם גושים שפירים ולכן לא מסוכנים. עם זאת, על מנת שלא תחושי אי נוחות ובמטרה להסיר דאגה מליבך אני מציעה לך לגשת לרופא מומחה כירורג שד. רצוי לבקש מאדם קרוב כמו אימא או אחות ללכת יחד איתך. בברכה, אנה

מנהל פורום סרטן השד