תשובות מיפוי עצמות של חולת סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/02/2008 | 14:26 | מאת: תהילה

אימי בת 63 חולת סרטן מטופלת בהורמונים עד לניתוח, כרגע קיבלתנו תשובות של מיפוי עצמות והתשובות כדלקמן: "קיימות קליטות פתולוגיות מרובות בעוצמה נמוכה עד בינונית בשלד - בגולגולת, בחוליות גביות ומותניות, במספר צלעות דו - צדדי, באזור אינטרטרוענטרי משמאל, בטרוכנטר הגדות מימין. לסיכום מציע קורלציה רדיאולוגית בשאלה של פיזור גרמי משני". נודה לך אם תוכל להאיר את עיננו לגבי הממצאים - האם מדובר הגרורות?

25/02/2008 | 17:02 | מאת: לתהילה

הי תהילה, לפי תשובות המיפוי יש חשד לפיזור משני, כלומר לגרורות ולכן נדרשת קורלציה רנטגנית, בדר"כ סי.טי (אולי ירצו סי.טי פט) כדי לאשש כיוון שמיפוי זאת בדיקה לא ספציפית וגם אם יש חשד יש לאמת אותו בבדיקות הדמיה נוספות. בהצלחה לאמך ורק בריאות.

25/02/2008 | 23:07 | מאת: ד"ר אשר שלמון

שלום תהילה אני מבין היטב את דאגתך בנוגע לתשובת המיפוי. יש לגשת לאונקולוג המטפל עם המיפוי והתשבה לצורך הערכה מדוייקת של מצבך. ככלל, לא כל קליטה חשודה באמת מתארת מחלה גרורתית אך דרוש בירור מסודר לצורך הבנת התהליכים המתוארים

מנהל פורום סרטן השד