לדר' בן דור מירב - טיפול הורמונלי ולידה בעתיד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/11/2007 | 22:19 | מאת: שרי

שלום לדר' מירב! אני אחרי טיפול כימותרפיים, ניתוח , מסיימת הקרנות. 1) תוך כמה זמן לאחר הקרנות צריך להתחיל בטיפול הורמונלי ( טמוקסיפן )??? האם אפשר להתחיל אחרי הקרנות? 2) האם יש מצב - שאפשרי לקחת טמוקסיפן -שנה -שנתיים ולהפסקי כדי לנסות ללדת? האם היו בפרקטיקה שלך מקרים כאלה שנשים הפסיקו טיפול וילדו?? האם יש לי סיכוי פעם....? אני בת 38 עכשיו. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2007 | 17:15 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שרי שלום! עוד לא עברו 24 שעות משאלתך... ואני גם עובדת... שמחה לענות. אפשר בהחלט להתחיל אחרי ההקרנות, רצוי בהקדם. אני רואה את כמיהתך להורות. כן, היו בהחלט (!) נשים שילדו אחרי טיפול. כן, אפשר להפסיק טיפול הורמונלי כדי להרות. אבל! צריך לדיין את הנושא, על כל ההשלכות, הידועות וגם אלה שלא - עם האונקולוג/ית שלך!!! לפני כל החלטה! י ש ל ך ס י כ ו י !!! בהצלחה! מירב בן-דוד

29/11/2007 | 17:32 | מאת: שרי

תודה לך דר' מירב! סופשבוע נעים!

29/11/2007 | 17:32 | מאת: שלי

שלום שרי. לא יכולתי שלא להגיב...הייתי בדיוק בגילך 38 כשסיימתי "הכל". כל הזמן רק חישבתי מתי אוכל כבר להכנס להריון. הפסקתי את הטמוקסיפן אחרי שנה וחצי בלבד! (באישור האונקלוגים) היום אני בת 41 וגילו לי גרורות בריאות. אני אוכלת את עצמי שהפסקתי את הטמוקסיפן ולא המשכתי חמש שנים! תנסי למשוך כמה שיותר עם הטמוקסיפן, גם אם זה אומר הריון בגילאי 43 44. בהצלחה, שלי.

29/11/2007 | 17:42 | מאת: לשלי

שלום לך! אני מצטערת שזה קרה לך...ממש עצוב... אבל למה? כשסיימת את כל הטיפולים הית בריאה? היה הכל נקי? עברת טיפולים כמותרפיים? לי אין עדדין ילדים...אז נראה לי שכך כבר יהיה...עצוב...:( בריאות לך!!! מקוה שתצאי מזה!!!

29/11/2007 | 17:44 | מאת: לשלי עוד שאלה

אבל אני מבינה שטמוקסיפן לא מונע הופעת גרורות....מונע חזרת הסרטן לשד...לא כך? האם היה אצלך מחזור לאחר הכימו? אני מקוה שהצלחת להביא ילד ( שיהיה לך נחת!)

מנהל פורום סרטן השד