ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/12/2002 | 21:41 | מאת: בת 50

הוזמנתי לממוגרפיה וכעבור 3 ימים כשהגעתי לקבל את התשובה, נאמר לי שעלי לעשות שוב ממוגרפיה + אולטרסאונד. שאלתי : 1. האם אין סכנת קרינה לעשות ממוגרפיה לאחר כשבוע? 2. האם מקובל לא לומר את תוצאות הממוגרפיה הראשונה ולהשאיר אותי כשבוע במתח ואי ידיעה? אודה לכם על תשובתכם המהירה.

01/01/2003 | 18:27 | מאת: נירה

בת 50 כתב/ה: > > הוזמנתי לממוגרפיה וכעבור 3 ימים כשהגעתי לקבל את התשובה, נאמר לי > שעלי לעשות שוב ממוגרפיה + אולטרסאונד. > שאלתי : > 1. האם אין סכנת קרינה לעשות ממוגרפיה לאחר כשבוע? > 2. האם מקובל לא לומר את תוצאות הממוגרפיה הראשונה ולהשאיר אותי > כשבוע במתח ואי ידיעה? > אודה לכם על תשובתכם המהירה. צר לי שהיית צריכה להיות במתח , על פי רוב כשמבקשים לחזור על ממוגרפיה + אולטרסאונד הצילומים לא מספיק ברורים . במקומות מסוימים מבקשים ממך לחכות אחרי הצילום על מנת שיראו אם אכן הצילום יצא בסדר במובן הטכני. הקרינה של הממוגרפיה היא קטנה . ואם יש בעיה בממוגרפיה הראשונה עדיף לעשות בשנית לצורך הבטחון. באשר לתשובה זה לוקח מספר ימים . חשבי חיובי ותאמיני שהכל בסדר אחרת זה מאד קשה.

01/01/2003 | 18:46 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום רב, לפעמים איכות הממוגרפיה מבחינה טכנית אינה ברורה, ולכן יש לחזור על הממוגרפיה שנית. כמות הקרינה אינה גבוהה , ובמקרה זה יש עדיפויות ומאחר והבדיקה קרוב לוודאי אינה ברורה עדיף לעשות בדיקה נוספת. התשובה קרוב לוודאי תינתן אחרי הממוגרפיה השנייה , אך זכותך לשאול מה התוצאה של הממוגרפיה הראשונה, בכדי להרגיע את דאגתך. התשובה בדרך כלל מופנית לרופא המטפל , כי יש מושגים מקצועים שלא כל אזרח מן השורה מבין ולפעמים מפרש אותם בדרך לא מקצועית. אנחנו מאחלות לך בהצלחה מכל הלב, צוות אחת מתשע

מנהל פורום סרטן השד